Muhafazakâr Otellerde Tatil Yapmanın Avantajları ve Farklılıklar

Muhafazakâr oteller, İslami kurallara uygun bir hayat sürenler tarafından tercih edilen konaklama adreslerinizdir ve bu otellerde konaklamanın bazı avantajları bulunur. Neden muhafazakar oteller arasından tercih yapmanız gerektiği konusunda sizlere bazı unsurlardan söz edelim. Bu sayede tesettür otellerin sizin için ideal bir konaklama adresi olup olmadığını kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

Mahremiyet Odaklı Bir Hizmet Anlayışı Vardır!

Muhafazakâr otellerde tatil yapmanın en önemli avantajlarından biri mahremiyet unsuruna çok fazla önem verilmesidir ve bu da İslami kaidelere uygun bir hayat sürenler için büyük önem taşır. Otellerde kadınlar için ayrı olarak hazırlanan bazı alanlar bulunur. Bu alanlar havuz, plaj, güneşlenme alanı, sauna, spa merkezi, buhar odası ya da Türk hamamı şeklinde sıralanabilir. Hangi oteli seçtiğinize bağlı olarak kadınlara özel ve tamamen korunaklı olan bu alanlar değişebilir.

Elbette bu alanlara erkekler giremiyor ve aynı zamanda sadece otellerin kadın olan personelleri hizmet veriyor. Belirli bir yaşın üzerinde olan erkek çocuklar da bu alanlara alınmaz. Dolayısıyla kadınların mahremiyete dair bir sıkıntı ya da kaygı yaşamadan havuzda, denizde yüzme, güneşlenme keyfini yaşaması da mümkün hale geliyor.  Mahremiyet unsuruna dikkat edilmesi nedeniyle kadınlara ayrılan alanların tamamen korunaklı olması da sağlanıyor. Dışarıdan bakıldığında bu alanlar asla görülmez ve böylelikle gayet konforlu bir şekilde kadınların söz konusu hizmet alanlarını kullanmaları mümkün hale gelir.

Sadece Helal Yiyecekler Servis Edilir!

Muhafazakâr otellerin ön plana çıkan özelliklerinden biri de yalnızca helal gıdalar ile hazırlanan yemeklerin servis edilmesidir. İslam dinine göre insanların yalnızca helal olan gıdaları tüketmesi gerekir ve İslami kaidelere uygun hizmet sunan oteller de bu unsura büyük bir önem verirler. Haram olan gıdalar otelin mutfağına dahi giremez. Dolayısıyla bu otelde konaklayan tatilciler de acaba gıdalar helal mi konusunda bir endişe yaşamadan yemek çeşitleri arasından seçim yapabilirler.

Helal gıdaların servis edilmesinin tüm tatilciler için önemli bir detay olduğunu belirtelim. Çünkü otel mutfağında hazırlanan yemeklerde kullanılan malzemeler önemlidir. Bu malzemelerin helal olup olmadığı konusunda endişe yaşamayı hiçbir tatilci istemez. Böyle bir durumda yemekler için otel dışına çıkılması gerekir ve tatilciler zamanlarını helal restoran arayarak da kullanmayı istemiyorlar. Bu nedenle helal sertifikalı gıdalarla yemek hazırlanıyor olması muhafazakâr yaşam sürenler için son derece mühimdir.

Alkol Kullanımı Yasaktır!

Alkol, İslam dinine göre haramdır ve muhafazakâr otellerde de alkolsüzlük kuralı uygulanır. Alkolsüzlük kuralı ise yiyecek ve içecek çeşitlerinin hazırlanmasında alkole asla yer verilmemesi ve tesisin hiçbir yerinde alkol kullanımına müsaade edilmemesi olarak açıklanabilir. Muhafazakâr otellerin odalarında alkol bulunmaz ve restoran, kafe gibi alanlarında da alkollü içecekler servis edilmez. Dolayısıyla alkol kullanımının hiçbir şekilde mümkün olmadığını ekleyebiliriz.

İbadethaneler Var!

İslami otellerde konaklamanın avantajlarından biri de ferah ibadethanelerin olmasıdır. Konukların ibadetlerini bu alanlarda yerine getirmeleri mümkün olur ve her namaz saatinde odalarına çıkmaları gerekmez. Elbette ibadethaneler düzenli olarak hijyenik bir şekilde temizlenir. Çünkü İslam dinine göre ibadetlerin temiz bir alanda yapılması gereklidir. Bu alanlar sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip olduğundan rahatlıkla ibadetlerin yerine getirilmesi de mümkün olur.

Muhafazakâr Otel Fiyatları Nedir?

Otellerin kendi fiyatlandırma politikaları olduğundan her otel için geçerli bir ücretten söz edemeyiz. Ancak her bütçeye uygun bir İslami otel bulmanın gayet kolay olduğunu ekleyelim. Otelin kaç yıldızlı olduğu gibi unsurlar da fiyatlarında belirleyici olabiliyor. Tercihinizi olabildiğince İkbal Termal gibi konforlu otellerden yana kullanmak ve minimum fiyatlarla ödeme yapmak isterseniz Halalbooking.com adresine tıklamanızı öneririz. Bu site üzerinden otelleri listeleyebilir ve görsellerini de inceleyebilirsiniz.

Site üzerinden seçtiğiniz otel için rezervasyon işlemlerinizi de yapabileceğinizi ekleyelim. Hızlı ve kolay bir şekilde tesettür otel bulmak, otelde konaklayanların verdikleri puanları incelemek ve hemen yerinizi ayırtmak için en ideal platformun Halalbooking.com olduğunun altını çizmek gerekir. Site üzerinden erken rezervasyon otellerini de inceleme imkânınız oluyor. Erken dönemde rezervasyon yapmanız halinde otellerin uyguladığı erken rezervasyon indirimlerinden faydalanabilirsiniz. Şimdi rotanızı bu platforma çevirin ve size en uygun olan muhafazakâr oteli seçin!