RİZE'DE MEZARI BAŞINDA ANILDI

Merhum Rize Belediye Başkanı Hızır Hop, Vefatının 3. Yılında Kabri Başında Anıldı

1996-2004 yılları arasında Rize Belediye Başkanlığı yapan ve 2021 yılında vefat eden Hızır Hop, ölümünün 3. yılında Bağdatlı Mahallesi'ndeki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Haber: Hüseyin ALTIN

Anma törenine Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Rize eski Milletvekili Ahmet Kabil, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Hızır Hop'un ailesi ve çok sayıda seveni katıldı.

Dualarla Anıldı

Kabri başında gerçekleştirilen törende İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından merhum Hızır Hop için dualar okundu. Törene katılan heyet, merhum başkanın ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Hızır Hop'un vefatından dolayı duyulan üzüntü, törende bir kez daha dile getirilirken, Hop’un Rize’ye yaptığı hizmetler ve şehre kattığı değerler konuşmalarda anıldı.

Ailesi ve Sevenleri Yalnız Bırakmadı

Törene, Hızır Hop'un ailesinden Ümit Müyesser Kars, Nevin Şenkaya, Çiğdem Demircioğlu, Asiye Özkanlı, Ayşenur Meral, Sabır Semizoğlu, Nebiye Balcı, Hafize Hop ve oğlu Celal Hop da katıldı. Katılımcılar, merhum başkanın hatırasına sahip çıkarak onun mirasına duydukları saygıyı dile getirdiler.

Tören, merhum Hızır Hop'un kabri başında edilen dualarla sona erdi. Katılanlar, Başkan Hop'un hatırasını yaşatmak ve onun mirasına sahip çıkmak için bir araya geldiklerini belirterek, onu her zaman minnetle anacaklarını ifade ettiler.