RİZE İLE TRABZON'UN KIYASLANMASI BİRAZ HAKSIZLIK

Katmer Rize-Artvin Havaalanı için  Konuştu

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer'den Ekonomik Sıkıntılar ve Rize-Artvin Havalimanı Hakkında Açıklamalar

Haber: Dilek ONAY CAN

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, son dönemde Rize'deki ekonomik sorunlar ve Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Katmer, vatandaşların ekonomi dışında parti adaylarıyla ilişkilerde yaşanan kopuklukların da etkili olduğunu belirtti.

Katmer, "Rize'de ekonomik sebeplerin yanı sıra vatandaşlarla olan ilişkilerin kopuk olduğu ve aday tespitlerinin vatandaş tarafından kabul görmediği kanısındayım," dedi. Ayrıca, Erzurum-Rize demiryolu projesi hakkında da gelen sorulara yanıt veren Katmer, bu projeyle ilgili bilgileri henüz öğrenmediğini ve konuyla ilgili çalışarak açıklama yapacağını belirtti.

Rize-Artvin Havalimanı ile İlgili Şikâyetler

Rize-Artvin Havalimanı konusunda gelen eleştirilere de değinen Katmer, "Havalimanı yapılmasaydı bu kadar şikâyet olmazdı. Ancak mükemmel bir havalimanımız var ve her gün bir şikâyet geliyor. Rize Havalimanı'nın Trabzon Havalimanı ile kıyaslanması biraz haksızlık. Trabzon yıllardır bu alanda deneyimli bir havalimanına sahip," şeklinde konuştu. Katmer, uçuşlar konusunda da Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin konu üzerinde çalıştığını ve iyileştirmeler yapıldığını ekledi.

Rize Sanayi Sitesi Projesi

Katmer, mevcut sanayi sitesinin kaldırılmasıyla ilgili de bilgi vererek, "Arkadaşlarımız oranın kalkması gerektiğine karar verdi. Yeni yer konusunda çalışmalar yapılıyor, mevcut yerin iyileştirilmesi mümkün görünmüyor. Cumhurbaşkanımızın bu konuda 'çirkinlik buradan kalksın' diye talimatı var," dedi.

İttifak Ortakları ile İyi İlişkiler

Katmer, ittifak ortaklarıyla ilişkiler konusuna da değinerek, "MHP İl Başkanımız ile ittifak halindeyiz. Büyük Birlik Partisi ile de ilişkilerimiz iyi. Biz uzlaşmadan yanayız, Rize'nin sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunacağız," ifadelerini kullandı.

Yılmaz Katmer'in açıklamaları, hem ekonomik sıkıntılar hem de Rize'nin geleceği için yapılan projeler hakkında önemli ipuçları veriyor.