CİNAYET SONRASI BU SÖZLERİNDEN DOLAYI TUTUKLANDI

Borçka’da katledilen Reşit Kibar cinayeti sonrası D. Ali Koyuncu bu sözlerinden dolayı tutuklandı! 

Haber: GENÇAĞA KARAFAZLI 

Artvin’in Borçka ilçesinde Cankurtaran köylüleri ağaçların kesimine engel olmak isterken silahlı saldırıya maruz kaldı. Saldırıda köylülerden Reşit Kibar tek kurşunla arkadaşı Dursun Ali Koyuncu’nun ellerinde hayatını kaybetmiş saldırıda iki kişi de yaralanmıştı.

Reşit Kibar’ın öldürüldüğü gün Hopa Devlet hastanesi önünde yüzlerce yurttaş yaralılarının durumunu merakla beklerken hastane önünde Reşit Kibar’ın yakınları ve dostları saldırıdan sorumlu tuttukları Devlet yetkilileri, siyasileri ve şirket yetkililerine adeta öfke kusuyordu.

Hastane önünde öfke doruktaydı. Reşit Kibar’ın vurulduğu an yanında olan yaşam alanı savunucusu Dursun Ali koyuncu, Reşit Kibar’ın öldüğüne bir türlü inanamıyordu ve diğer yurttaşlardan farklı isyanını dışa vurmaktan çekinmiyordu.  Reşit Kibar’ın ölümünden sorumlu gördüğü Devletin yetkililerini, parti ayırmaksızın siyasi sorumluları ve rantçı şirketin yetkilileri ve tetikçilerine adeta isyan ediyordu. Koyuncu’nun bu duygu yüklü isyanının en yakın tanıklarından biri ise bölgenin özgür ve tek muhalif haber kanalı olan Kuzeyteve haber kanalıydı.

“Kurşunlandı yerde çırpınıyordu ellerimde öldü nasıl susayım”

İşte Kuzeyteve haber Koyuncu’nun isyan ettiği o anları saniye saniye kaydetti. Dursun Ali Koyuncu, “Polis çevik kuvvet neredeydi, neredeydi Jandarma? Hopa’ya yığıyorlar şimdi panzeri Devlet, yüce devletimiz güvenliğimizi alıyor yüce devletimiz, büyük Türk devleti iş adamlarının yanında, Borçka kaymakamının kapısına dayanacağım onun yüzüne söyleyeceğim ha burada söylüyorum, Reşit abiye söz veriyorum, o Borçka kaymakamının yüzüne söyleyeceğim. O Faruk Çelik’in yüzüne söyleyeceğim o bir telefonla adam gönderen faruk Çelik’in yüzüne karşı söyleyeceğim.

“Bundan sonra ya cezaevine ya mezara huzur yok bize artık”

Siyasettir bugün Reşit abinin katili, Borçka AKP ilçe yönetimi sorumludur, CHP Borçka ilçe yönetimi sorumludur. Her gün Hopa sokaklarında gezenler Yunus Mert Türk’e tetikçilik yaptı. Bu cinayetin sorumlusu Yunus Mert Türk’tür. Borçka kaymakamı sorumludur, Borçka kaymakamına dilekçe verdik, uyardık bir tanesi müdahale etmedi bir tanesi niye, Faruk Çelik’ten nemalanacaklar çünkü, bunu alenen söyleyeceğim alenen, O Borçka Kaymakamı o kaymakamlık makamı kirlidir bundan sonra kirli. Bundan sonra ya cezaevine ya mezara huzur yok bize artık” diye adeta isyan etti.

Yaşadığı saldırı olayı ve arkadaşının öldürülmesi 2 arkadaşının yaralanmasını bir türlü kabullenemeyen Dursun Ali Koyuncuyu sakinleştirmek isteyen arkadaşlarına Koyuncu, “Adam elimizde öldü ya adam Elimizin içinde öldü, avuçlarımızın içinde öldü, yerde çırpınıyordu nasıl sakin olayım oy kardeşim Reşit ellerim de öldü, kâmil ağabey nasıl sakin olayım, çeteleri saldılar cankurtarana çeteleri” ağlayarak cinayetin sorumlusu olarak gördüklerine  ve tetikçilerine isyan etti.

Ertesi günü Yüzlerce yurttaşın katılımıyla Hopa, Metin Lokumcu meydanında Reşit Kibar için düzenlenen cenaze töreninde yeniden konuşma yapan D.Ali koyuncu ,Reşit Kibar’ın katledilmesinden sorumlu gördüğü kişilerin bazılarını  burada da seslendirdi. Cenazeden bir gün sonra köylülerle beraber Borçka Orman İşletme Müdürlüğü’ne giderek ağaç kesiminin durdurulması için dilekçe verdi. Burada bir konuşma yaparak artık sabırlarının kalmadığını söyledi. Halk evi üyesi de olan Dursun Ali koyuncu sabah gözaltına alındı.

“Tutuklanmasının nedeni cinayettin sorumluları olarak gösterdiği kişilere hakaret”

Gözaltına alınan Koyuncu’ya sorgusunda “Kamu görevlisine hakaret” ve “Kamu görevlisine mukavemet” suçlamaları yöneltildi ve Reşit Kibar’ın ölümünden sonra Hopa Devlet Hastanesi önünde yaptığı öfke dolu konuşma soruldu.

Koyuncu hastane önünde yaptığı kuzeyteve haberin görüntülediği  konuşmada silahlı saldırıda parmağı olduğunu düşündüğü isimler arasında AKP Milletvekili Faruk Çelik, ormana mesire alanı yapmak isteyen Yapısoy Beton’un sahibi Bünyamin Merttürk ve Borçka Ticaret Odası Başkanı Eşref Merttürk’ü saymıştı. Bunların yanı sıra olay günü ormana Jandarma göndermeyen Kaymakamlığı, görevini yapmayan Jandarmayı da sorumlular arasında göstermişti.