BALERİN TATİLİNİ MEMLEKETİ RİZE'DE GEÇİRİYOR

Doğa Tuzcu Yaz Tatilini Rize’de Geçiriyor, Zorba Balesi ile Büyük Beğeni Topladı

Ankara Devlet Opera ve Bale  öğrencisi Doğa Tuzcu, yaz tatilini memleketi Rize'de akrabalarını ziyaret ederek geçiriyor. Tuzcu, 2024 yılının kendisi için yoğun geçtiğini belirterek, "Zorba" balesiyle Haziran ayından itibaren katıldığı festivallerde büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Tuzcu, 15. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali, 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, 21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali ve Denizli'deki Laodikeia Batı Tiyatrosu'nda sahnelenen "Zorba" balesi ile seyircilerden yoğun ilgi gördüklerini söyledi.

 27 Eylül'de Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında "Zorba"nın yeniden sahneleneceğini belirterek, memleketinde geçirdiği zamanın kendisi için büyük bir enerji kaynağı olduğunu dile getirdi. Tuzcu, "Rize'nin denizine, dağlarına ve hatta yağmuruna bile aşığım. Memleketimde enerji topluyorum" dedi.

Gelecek yıllarda Kültür Yolu Festivali'nin Rize'de de yapılmasını umut ettiğini belirten Doğa Tuzcu, Belediye Başkanı Rahmi Metin’in festivalin Rize'de gerçekleştirileceğini duyurmasından büyük mutluluk duyduğunu ve bu etkinlikte yer almayı çok istediğini ifade etti.