TÜRKİYE'NİN 4. EN BÜYÜĞÜ RİZE'DE YAPILIYOR

Rize Valisi Baydaş: "Türkiye'nin En Büyük 4. Lojistik Limanı Rize'de Yapılıyor"

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Valiliği'nde düzenlenen basın toplantısında İyidere Lojistik Limanı'nın inşaatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vali Baydaş, bu projenin Rize için taşıdığı kritik öneme dikkat çekerek, İyidere Lojistik Limanı'nın tamamlandığında Türkiye'nin en büyük dördüncü lojistik limanı olacağını belirtti.

Haber: Yasemin ÖZÇELİK

Vali Baydaş, 16 Ağustos 2023'te göreve başlamasının hemen ardından 17 Ağustos'ta lojistik limanını ziyaret ettiğini ve bu projenin Rize'nin geleceği için en önemli meselelerden biri olduğunu vurguladı. "Limanın verimli çalışabilmesi için gerekli olan altyapı projeleri, özellikle limanı besleyecek yolların tamamlanması hayati önem taşıyor," diyen Vali Baydaş, Ovit Tüneli ve bu tünelin bağlantı yollarının önemine dikkat çekti.

Ayrıca, İyidere Lojistik Limanı'nın demiryolu bağlantısının stratejik bir adım olacağını belirten Baydaş, "Asya'yı Avrupa'ya bağlayan demiryolu hattının Karadeniz'e ulaşması, limanın potansiyelini en üst düzeye çıkaracaktır," dedi. Vali Baydaş, bu konunun daha önce birçok kez gündeme geldiğini ve projeyi daha ileri bir Vizyonla kullanabilmek için bu bağlantının yapılmasının gerektiğini ifade etti.

Vali Baydaş, İyidere Lojistik Limanı'nın Rize'yi uluslararası ticarette stratejik bir konuma yükselteceğini ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.