RİZE'DE VATANDAŞ İSYANIDA . BU TESİSLER BİR AN ÖNCE KALDIRILSIN

Zincirliköprü Mahallesi'nde Çevre Kirliliğine Tepki: Vatandaşlar Seslerini Yükseltti

Rize’nin merkez Zincirliköprü Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, vadilerinde faaliyet gösteren dokuz farklı mıcır ve beton fabrikasının yarattığı çevre kirliliğine karşı tepkilerini dile getirdi. Mahalle sakinleri, fabrikaların yarattığı toz ve gürültü kirliliğinden dolayı ciddi sağlık sorunları yaşadıklarını ve yaşam kalitelerinin düştüğünü belirterek, bu tesislerin bir an önce kaldırılmasını talep etti.

"Sağlığımız Tehlikede, Pencerelerimizi Açamıyoruz"

Mahalle sakinlerinden Havva Dingin, "Çocuklarımız sabahları sesten sıçrayarak uyanıyor, tozdan bıktık. Pencerelerimizi açamıyoruz, sağlığımız gitti, çok mağdur durumdayız" diyerek yaşadıkları zor koşulları anlattı. Mahallede yaşayan Esra Yetim ise, "Güneşli havada çamaşır asamıyorum, yollar ıslansın diye yağmur bekliyorum. 2 yaşındaki oğlumla sokağa çıkamıyorum. Kamyonların yarattığı gürültü ve tozdan bıktık, artık sessizlik ve temiz hava istiyoruz" dedi.

"Yaşamak İstiyoruz, Nefes Almak İstiyoruz"

Fabrika çevresinde toplanan mahalle sakinleri, "Toz solumak istemiyoruz", "Devlet köylünün hakkını korumalı", "Derelerimiz milli servetimiz, koruma altına alın" gibi pankartlar taşıyarak tepkilerini dile getirdiler. Şenol Artar ise, "Bu tesisler yüzünden bölgemiz yaşanmaz hale geldi. Çocuklarımız dışarı çıkamıyor, bizler de temiz bir havada yaşamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yetkililer Sessiz Kalmamalı"

Zincirliköprü Mahallesi sakinleri, yetkililere seslenerek bu tesislerin başka bir yere taşınmasını ve bölgenin kurtarılmasını talep etti. "Bu tesisler yüzünden sağlığımız tehlikede. Yetkililerin bu duruma artık sessiz kalmamasını istiyoruz" diyen vatandaşlar, sorunlarına çözüm bulunmasını bekliyor.