Rize'de İstihdam Garantili Protokol

Rize'de Mesleki Eğitime İstihdam Garantili Protokol

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde, Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öncülüğünde önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, Arkas Denizcilik ve Nakliyat Anonim Şirketi, İŞKUR Rize İl Müdürlüğü ve Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerçekleşti.

Mesleki Eğitim ve İstihdam İçin İş Birliği

Protokol, gençleri mesleki eğitime teşvik etmek ve istihdama katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen imza törenine, Arkas Deniz Ticaret Filosu Grup Başkan Yardımcısı Ali İbrahim Kontaytekin, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz ve Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi katıldı.

Teknik Eleman Açığına Çözüm

İmza töreninde, özel sektörün ihtiyaç duyduğu teknik eleman açığını gidermek amacıyla hazırlanan iki farklı protokol imzalandı. Bu iş birliği, mesleki teknik eğitimde öğrenim gören öğrenciler için yeni fırsatlar sunarken, Rize'deki istihdama da önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

Protokolün, mesleki eğitimdeki öğrencilerin iş gücü piyasasına daha donanımlı bir şekilde katılmalarını sağlayarak, bölgedeki işsizlik oranını düşürmesi bekleniyor