KAMUDA DENGELERİ BOZAN DENGE TAZMİNATI TÜM MEMURLARA VERİLMELİDİR

Belediyeler ve İl Özel İdarelerinde uygulanan denge tazminatı tüm memurlara verilmelidir.

Uzun zamandır, belediyeler ve İl Özel İdarelerinde görev yapan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi memurlar, maaşlarına ek olarak aylık 10 bin TL'den 20 bin TL'ye kadar ekstra bir zam almaktadır. Bu ödeme "denge tazminatı" adı altında yapılmaktadır. Ancak, bu tazminatın neyi dengelediği belirsizliğini korumaktadır.

Maliye Bakanlığı Haberdar mı?

Maliye Bakanının bu durumdan haberi var mı? Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ya da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde çalışan memurlar ile belediyelerde çalışan memurlar arasında ne gibi bir dengesizlik var ki, bu denge tazminatı ile dengeleniyor?

Denge Tazminatı Tüm Memurlara Verilsin

Devletimizin imkanları varsa, bu ücret tüm memurlara ödenmelidir. Ülkeyi yönetenler, kamuda çalışma barışına büyük bir darbe vurulduğunun farkında değiller mi? Neyin dengelendiğini bilen varsa, bunu açıklasın.

Belediye Memurlarının Maaşı Diğerlerinden Fazla

Belediyelerde çalışan düz memurlar, bazı ilçe müdürlerinden daha fazla maaş alıyor. Bu mu denge?

Örnek Olay: Osmangazi Belediyesi

Osmangazi Belediyesi, memurların ekonomik ve sosyal haklarını düzenleyen yeni Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesini onayladı. Buna göre, imzalanan sözleşme ile:

1 Nisan 2024 - 31 Aralık 2025 tarihlerini kapsayan sosyal denge tazminatı oranı %120'ye çıkarıldı. (Temmuz ayı itibariyle sosyal denge tazminatı 10.500 TL olarak hesaplanıyor.)
Ayrıca, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda memurlara 5 bin lira ikramiye verilecektir.

Sonuç

Kamuda çalışan tüm memurların maaşlarında adaletin sağlanması ve çalışma barışının korunması için, denge tazminatının tüm memurlara verilmesi gerekmektedir. Bu durum, memurlar arasındaki eşitsizliği ortadan kaldıracak ve herkesin hak ettiği maaşı almasını sağlayacaktır.