RİZE'DE KADIN KURYE GÖRENLERİN HAYRANLIĞINI KAZANIYOR

Rizeli Kadın Kurye Esra Mollaömeroğlu’ ndan Hemcinslerine Cesaret

Rize’nin ilk kadın kuryelerinden biri olan Esra Mollaömeroğlu, kadınların moto kuryelik mesleğinden çekinmemesi gerektiğini belirtti. 25 yaşındaki Mollaömeroğlu, denizcilik kariyerine ara verdikten sonra yeni bir iş arayışına girdi ve motor kullanma tutkusu sayesinde moto kuryelik yapmaya başladı.

Haber: Yasemin ÖZÇELİK

Esra Mollaömeroğlu, denizcilik mesleğini 1,5 yıl sürdürdükten sonra yaşadığı üzücü bir olay nedeniyle işine ara verip Rize’ye döndü. Burada yeni bir başlangıç yapmak isteyen Mollaömeroğlu, motosiklet kullanmayı çok sevdiği için moto kuryelik mesleğini yapabileceğini düşündü. İlk başta çekinse de iş başvurularında bulundu ve olumlu yanıt aldıktan sonra Rize sokaklarında paket dağıtmaya başladı. Rizeli vatandaşlar, şehirde görmeye alışık olmadıkları kadın moto kuryeye hem dikkat çekiyor hem de takdirlerini sunuyor.

Esra Mollaömeroğlu, kadınların bu meslekten çekinmemesi gerektiğini vurguladı. Mollaömeroğlu, “Motor sürmeyi çok seviyordum ve bu işi profesyonel olarak nasıl yapabileceğimi araştırıyordum. Başka bir arkadaşımın ilhamıyla bu işe başladım ve iş arkadaşlarımın desteğiyle zorlanmadan adapte oldum. Rizeli vatandaşların ilgisi ve takdiri beni çok mutlu ediyor. Kadınların da bu işi rahatlıkla yapabileceğini düşünüyorum. Trafikte bazı zorluklar yaşasam da motor kullanma kabiliyetim sayesinde üstesinden geliyorum. Akrabalarım başta bu işin bana uygun olmadığını söylediler ama ben farklı işler yapmayı seviyorum. Moto kuryelik bana terapi gibi geliyor” dedi.

İşe başlarken çekindiğini ifade eden Mollaömeroğlu, kadınların cesur olmaları gerektiğini belirterek, “Kimse çekinmesin. Ben de başta zorlanacağımı düşündüm ama aslında zor değilmiş. Kadınların başaramayacağı bir şey yok. Şu an işimden memnunum ve paketleri en hızlı şekilde teslim etmek için çalışıyorum. Daha önce gemi kullandım, denizcilik yaptım ama şu an yapabileceğim en iyi iş bu. Sadece uçak kullanmadığım kaldı” şeklinde konuştu.

Mollaömeroğlu ’nun çalışma arkadaşlarından Furkan Ocak, Esra Hanım’ın işine olan tutkusundan ve performansından çok memnun olduklarını belirtti. Ocak, “Esra Hanım çok eğlenceli biri ve paket servisini güzel yapıyor. Daha fazla kadın kuryeyi aramızda görmek istiyoruz ve her türlü desteği sağlıyoruz. Kadın girişimcilerin artması bizim için çok önemli” dedi. Esra Mollaömeroğlu, cesareti ve azmiyle Rize’deki kadınlara ilham kaynağı olmaya devam ediyor.