SAĞLIKTA YENİ DÖNEM . İLK ZİYARETİ RİZE GRUBUNA YAPTI

Yeni Sağlık bakanı Prof.Dr. Kemal Memişoğlu, tanıdık ve Karadenizli.. Eski rİZE Milletvekili (1983-1987) Fehmi Memişoğlu’nun oğlu. Baba Memişoğlu’nu Trabzon’da gazetecilik yaptığım yıllardan tanırım.

Kendisine ödenen Yönetim Kurulu üyeliği maaşını devlete iade edecek kadar nesli tükenmiş dürüst ve gerçek bir Rizelidir. Yeni sağlık bakanı de böyle bir babanın oğludur...

Sağlık Bakanı Prof. Dr.Kemal Memişoğlu, genel Cerrahi uzmanıdır. Sekiz yıldan beri İstanbul’da sağlık müdürü olarak görev yapan, sağlık sistemini ve teşkilatını yakından tanıyan  birisi olması ayrıca bir şanstır..

Ankara’da gönüllü esasına dayanan ve ayda bir toplanan Rize Gurubu bulunuyor. Güzel işler yapıyor. Başkan İrfan Coşkun  hocamıza teşekkürler.. Gurubun 182.Buluşması gerçekleşti.. Bakan Memişoğlu bu gurubunda üyesidir, hem de ev sahiplerinden biri..

 Bu gurupta üst düzey bürokratlar, siyasetçiler bulunuyor. Bakan Memişoğlu, bakanlığının ilk günleri olmasına rağmen, bakan olarak değil, ev sahibi olarak yemeğimize katılarak, güzel, samimi ve içten bir konuşma yaptı..

İlginçtir, Bakan Memişoğlu’nu geçmişte bir konudan dolayı eleştiren birisi olarak onun üstün niteliklerini   fark etmemek mümkün değildir..

Sağlık bakanı Memişoğlu’nu yıllardan beri; yakından tanırım. Yeteneklerini, insani ve siyasi etkinliklerini derinliğine tanıma fırsatı bulduğum bir olgun ve yüksek değerli siyasi şahsiyettir.

Memişoğlu; hekim ve yönetici olarak önemli görevlerde bulunmuş bu hizmetlerini kusursuz bir ciddiyetle yerine getirmiş şahsiyettir. Küçüğünü, büyüğünü bilen güzel bir insandır. Örnek gösterilecek  Tabandan tavana başarılı bir yolculuğu vardır..

Bir siyasi gelişmenin kavranmasında ve uygulanmasında dirayet gerektiren noktayı, işin en hassas ayrıntısında kavrayan yönetim ustalığıyla dikkat çeker.

Olayların yorumlanmasında makul olmanın disiplinini kullanır. Ve o makul noktanın önemine işaret eden tasnif ve tarif mahareti ekler

Siyasetteki üstün akıl kullanma yeteneği, bu iki meziyeti mezceden isabetten kaynaklanır. Türk siyasetinde ve de bürokrasisinde önemli isimlerindendir. Kişiliğinin olgunlaşmasında yılların dürüst ve hakşinas bir mesleğinin gururlu tablosunu getiriyordu.

Bakan Memişoğlu, bürokrasinin imbiğinden geçmiş, bilgisini, birikimi, deneyimini zirveye çıkarmış; damıtmış, hayatının her anını devlet ve millete adayarak geçirmiş kişidir. Zarif, beyefendi kişiliği dostlukları ise türlü takdirin üzerindedir.
Memişoğlu, yaptıkları görevler itibarıyla bir faniye nasip olacak her makamı, mevkii görmüşler. Yaptıkları her görevi en nitelikli şekilde ifa etmişler

Sayın bakana yeni görevinde başarılar diliyoruz..

Haber:Osman YAZICI