RİZELİ VEKİLDE KATILDI ANADOLU'NUN SESİNİ RTÜK DUYURDU

Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı sona erdi; Anadolu’nun sesini RTÜK duyuruyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) iş birliğinde gerçekleştirilen ve 3 gün süren, Türkiye’nin dört bir yanı ile 10 ülkeden 150’den fazla yayıncının katıldığı, “Yerel Medyada Dijitalleşme” temasıyla “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı” sona erdi. İlk gün yayıncılarla istişare toplantılarının gerçekleştirildiği, 2’inci gününde konferansın düzenlendiği ve son gününde ise değerlendirme toplantılarının yapıldığı etkinliğe katılan alanında uzman akademisyenler, gazeteciler, yayıncılar ve İnternet medyasının temsilcileri ile RTÜK uzmanları medyada dijitalleşme ve sorunları ile çözümleri ele aldı. Yıllarca Anadolu medyasına gelişimi çok gören bazı zihniyetlerin RTÜK'le beraber yıkıldığına işaret eden geniş kapsamlı etkinlikle Anadolu medyası bu vücut sayesinde gerekli değeri buluyor. Anadolu medyasını çok gören elit gazeteci kimliğindeki Vandalların bunu anlayamadığına dikkat çekilen etkinlik sonrası Anadolu medyası hep bir ağızdan RTÜK'e teşekkür etti.

 

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) iş birliğinde  “Yerel Medyada Dijitalleşme” temasıyla “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı” Ankara’da geçekleştirildi. Konferansa; AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, AK Parti 25 ve 26’ıncı Dönem Milletvekili Hüseyin Özbakır ve Cumhurbaşkanlığında uzman olarak görev yapan eşi Deniz Özbakır, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Kurucu Başkanı Mustafa Necmi İlhan, Azerbaycan Basın Konseyi Üyesi Agil Alasger, Kıbrıs Genç TV kurucu Başkanı Ertan Birinci ve TİMBİR Genel Başkan Vekili ve Balkan Günlüğü Gazetesi Sahibi 24. Dönem İzmir Milletvekili Rifat Sait, TİMBİR Yönetim Kurulu üyeleri ile Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, internet ve dijitalleşmenin önemine vurgu yaptı. Basa, TİMBİR’in kamu faydası bilinci ile hizmet ettiğini belirtti.

RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş ise “Ülkemizde İnternet erişim oranı yüzde 94 buçuk düzeyinde… Vatandaşlarımızın yüzde 98 buçuğu sosyal ağ kullanıyor. Gençlerin büyük çoğunluğu günlük ortalama 4 saat 35 dakika telefon kullanırken İnternete telefondan bağlanma oranı 94 buçuk civarlarında… Bu durum aslında medyadaki değişimi de çok net gözler önüne seriyor” dedi. “Dijital yayıncılığı değişimi fırsatlarla birlikte aslında çeşitli zorlukları da ortaya getiriyor” diyen Karadaş, “Dijital medyanın diğer alanlarda olduğu gibi düzenleme ve denetleme dışında kalması düşünülemez. Türkiye yüzyılına emin adımlarla ilerliyoruz. Bu vaziyette dijitalleşen dünyayı etkin kullanmak zorundayız” dedi.

3 GÜN SÜRDÜ; DEV KADRO BULUŞTU

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) iş birliğinde “Yerel Medyada Dijitalleşme” temasıyla düzenlenen ve 3 gün süren, Türkiye’nin dört bir yanı ile 10 ülkeden 150’den fazla yayıncının katıldığı, “Yerel Medyada Dijitalleşme” temasıyla Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansında ilk gün yayıncılarla istişare toplantıları düzenlendi. 2’inci gününde konferans düzenlenirken, son gününde ise değerlendirme toplantıları yapıldı. “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı’na; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve RTÜK uzmanları ile akademisyenler, gazeteciler, televizyon yayıncıları, haber ajansı ve internet medyası temsilcileri, hukukçular ve dijital yayıncılık ile pazarlama iletişim uzmanlarının yer aldığı dev kadro konuşmacı olarak katıldı.

MEDYADA DİJİTALLEŞME ELE ALINDI

Etkinlikte Türkiye Yüzyılında yeni yayıncılık modelleri, yerel medyadaki dijital dönüşümde sorunlar ve örnekler ile yapay zekanın medyaya etkisi ve riskler başta olmak üzere çeşitli konular ele alındı. Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı’nda Belgesel Yapımcısı İsmail Kahraman tarafından Türk Basın Tarihi temalı fotoğraf sergisi de açıldı.

 “Türkiye Yüzyılında Dijital Medya Konferansı“

1.Oturum Türkiye Yüzyılı’nda Dijital Medya 

Doç. Dr. Umur Tuncer (Aydın Menderes Üni. İletişim Fak.)

Gazeteden, İnternete Türkiye’de Medya

Deniz Güler (RTÜK Başkan Yardımcısı)

Düzenleyici Kurumların Medya’nın Geleceğindeki Rolü

Av. Sezgin Tunç (İletişim Başkanlığı Danışmanı)

Dezenformasyon ve Hukuki Çerçeve

 

Dr. Murat Yılmaz (Ahmet Yesevi Üniversitesi)

Güvenlik ve Medya İlişkisi

2.Oturum Yeni Yayıncılık Modelleri ve Riskleri 

 

Av. Cüneyd Altıparmak (TİMBİR Başkan Vekili, Yazar GİMMER Başkanı)

Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER)

 

Mustafa Akşehirlioğlu (RTÜK İzleme Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı)

Dijital Platformların Lisanslama ve Denetim Süreci

 

Nasuhi Güngör (Gazeteci, Haber Türk Yazarı)

İnternet Medyasının Gelişimi ve Sorunları

 

Bora Hızal (Ankara Reklamcılar Derneği Başkanı)

Dijital Yayıncılıkta Pazarlama İletişimi

 

Av. Özge Evci Eralp Öğretim Görevlisi)

Yapay Zekanın Medyaya Etkisi ve Riskler

3.Oturum Yerelde Medyanın Dijitalleşmesi: Sorunlar ve Örnekler 

 

Rifat Sait (TİMBİR Başkan Vekili, Balkan Günlüğü Gazetesi Sahibi, 24. Dönem Milletvekili

Ertan Birinci (Kıbrıs Genç TV İmtiyaz Sahibi

Muhammet Kaçar (Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü, Türkiye Dijital Yayın Platformu)

Tanju Akıncıoğlu (Haber 61 İmtiyaz Sahibi)

Agil Alesger (Azerbaycan Basın Konseyi Üyesi)

Emin Aydın (TVDEN Yönetim Kurulu Başkanı)

Hasan Yavuz Bakır (Çay TV Genel Müdürü)

Fatih Erdinç (TRSES TV Yönetim Kurulu Başkanı)

Hasan Özdemir (Kanal 16 Yönetim Kurulu Başkanı)

Türk Basın Tarihi Sergisi

İsmail Kahraman (Belgeselci Gazeteci)

ANADOLU MEDYASINDAN RTÜK’E TEŞEKKÜR

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) iş birliğinde gerçekleştirilen ve 3 gün süren, Türkiye’nin dört bir yanı ile 10 ülkeden 150’den fazla yayıncının katıldığı, “Yerel Medyada Dijitalleşme” temasıyla “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı Anadolu medyasına büyük katkı sağladı. Anadolu medyasının dijitalleşme alanındaki son gelişmeleri, fırsatlar ve riskler ile sorunları kapsamlı bir şekilde sunum yapan uzmanlardan öğrendiği etkinlik önemli kazanımlar sağladı.

Yıllarca Anadolu medyasına gelişimi çok gören bazı zihniyetlerin RTÜK’le beraber yıkıldığına işaret eden geniş kapsamlı etkinlikle birlikte Anadolu medyası hak ettiği değeri buluyor. Anadolu medyasını çok gören elit gazeteci kimliğindeki Vandalların bunu anlayamadığına dikkat çekilen etkinlik sonrası Anadolu medyası hep bir ağızdan RTÜK’e teşekkür etti.