BU ETKİNLİKTE RİZE’NİN MARKA DEĞERLERİ YOKTU SİYASET ÇOKTU

*Son yapılan Rize Günleri öncesi daha iyiye ulaşma adına eleştirilerde ve tavsiyelerde bulunmuştum. Son yapılan Rize Günleri diğerlerine oranla daha bir düzenli olmasına Rize adına Rizeli imiş gibi ürünler satılmamasına karşın etkinlik tarihinin en az katılımcı olan Rize Günleri günlerini yaşandı.

 

*Etkinlik siyasetin gölgesinde kaldı. Maltepe Rize Günleri'nde yakın siyasilerin fotoğrafı en üstü kocaman asılırken Merhum Ahmet Mesut Yılmaz Bey’in fotoğrafı minnacık konmuş vefa adına büyük ayıba imza atılmıştı. Bu yıl girişte Rizeli siyasiler eşit boylarda siyasi bir denge halinde asılsa da Rize siyasetinin büyük değerleri Ekrem Orhon’un, Sami Kumbasar’ın, Nihat Mete’nin, Tahsin Bekir Balta’nın, Tuncay Mataracı’nın ve Ahmet Mesut Yılmaz’ın ve birçok ismin es geçilmesi eksikti. Orada olmayan bu isimler orada olan ve “Rize’nin Kurtuluşu yok” diyen isimden çok daha fazla Rize iline katkı sağlamış isimlerdi. Yakın zamanda kaybettiğimiz Ayhan Alptekin, Cimilli İbo gibi kültürümüze değer katan isimler vefa adına unutulmamalıydı.
 

*Rize'den kamu kurumları dışında sadece üç firma katıldı. ÜÇEL Helva, Bizim Köy Yöresel Ürünleri, Marka 53 gibi Rize'nin gözde markaları getirilemedi. Geçen etkinliklere göre tek Rize adına altında yabancı markalar satış yapmadı. Kültürel gösterimler daha önce yayınlanmış sergilenmiş eserler ağırlıktaydı. Standları gezen bakan vekil ve vali beylerin etrafında kendilerini Rize"de rahatlıkla ulaşabilecek insanlar adeta perde oldu fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.
 

* Bu etkinliğin ve nerdeyse her etkinliğin kurtarıcısı Tahta Araba, Dev Rizespor Bayrağı sallayan Rambo kardeşim ve atmacacı amcamız olmuştur. Bir de Rize Belediyesi'nin Kalkandere Organize Sanayi Bölgesinde hayata geçirdiği Çay Çöpünden Mangal Kömürü Üretim tesisinde üretilen ve Son yıllarda Rize’de yapılan en güzel işlerden biri olan Çaydalı Mangal Kömürünün sergilenmesi oldukça önemliydi.

 

Fatih Sultan KAR