Zonguldak baro başkanı Eroğlu: 'Yargı Reform Paketi için Ekim ayını bekliyoruz'

Karadeniz 02.09.2019 - 14:26, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1793+ kez okundu.
 

Zonguldak baro başkanı Eroğlu: 'Yargı Reform Paketi için Ekim ayını bekliyoruz'

ZONGULDAK’ta 2019-2020 yılı adli yıl açılışı, valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle yapıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törene, Zonguldak Baro Başkanı Özel Eroğlu ve avukatlar katıldı.   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşan Zonguldak Baro Başkanı Özer Eroğlu, Yargı Reform Paketi’ne dikkat çekerek hukuk çalışanlarının sorunlarının büyük bölümünün paketle çözüleceğini söyledi. Baroların ve hukuk çalışanlarının sorunlarının ‘Yargı Reformu Strateji Paketi’ haline getirildiğini ve Ekim ayını beklediklerini belirten Eroğlu, “En önemlisi de 2009 ve 2015 yıllarında yapılan reform ve etik paketleri hayata geçmemesi nedeniyle kısmen hayata geçmesinden doğan haklı kaygılarımız var ve ekim ayını bekliyoruz. Halen 125 bin avukat var ve orantısız büyüme var. Bu nedenle avukatlık, hakimlik ve noterlik mesleğine başvurabilmede bir ön eleme mahiyetinde olan ‘Devlet hukuk sınavı’ geliyor. Halka yansıması esas alınarak KDV’de indirim düşünülüyor. Tapu işlemleri ve bazı sözleşmelerde mecburi avukat bulundurma ve onayı geliyor. Delil toplamada alan genişliyor, bilgi ve belgelere ulaşma kolaylığı sağlanıyor. Yargının unsurları arasındaki eşitliği sağlama göstergesi olarak özel damgalı pasaport verilmesi geliyor. Avukatlık herkes bilmelidir ki bir mücadele mesleğidir. Fakat bunu aynı zamanda göstermek gereklidir. Bu bağlamda Cumhuriyetin tüm kazanımlarına sahip çıkılması, hukukun üstünlüğünün sağlanması, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunması, savunmanın gereken güç ve itibara ulaşması yolunda çabalarımız sürecektir." dedi.

ZONGULDAK’ta 2019-2020 yılı adli yıl açılışı, valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle yapıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törene, Zonguldak Baro Başkanı Özel Eroğlu ve avukatlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşan Zonguldak Baro Başkanı Özer Eroğlu, Yargı Reform Paketi’ne dikkat çekerek hukuk çalışanlarının sorunlarının büyük bölümünün paketle çözüleceğini söyledi. Baroların ve hukuk çalışanlarının sorunlarının ‘Yargı Reformu Strateji Paketi’ haline getirildiğini ve Ekim ayını beklediklerini belirten Eroğlu, “En önemlisi de 2009 ve 2015 yıllarında yapılan reform ve etik paketleri hayata geçmemesi nedeniyle kısmen hayata geçmesinden doğan haklı kaygılarımız var ve ekim ayını bekliyoruz. Halen 125 bin avukat var ve orantısız büyüme var. Bu nedenle avukatlık, hakimlik ve noterlik mesleğine başvurabilmede bir ön eleme mahiyetinde olan ‘Devlet hukuk sınavı’ geliyor. Halka yansıması esas alınarak KDV’de indirim düşünülüyor. Tapu işlemleri ve bazı sözleşmelerde mecburi avukat bulundurma ve onayı geliyor. Delil toplamada alan genişliyor, bilgi ve belgelere ulaşma kolaylığı sağlanıyor. Yargının unsurları arasındaki eşitliği sağlama göstergesi olarak özel damgalı pasaport verilmesi geliyor. Avukatlık herkes bilmelidir ki bir mücadele mesleğidir. Fakat bunu aynı zamanda göstermek gereklidir. Bu bağlamda Cumhuriyetin tüm kazanımlarına sahip çıkılması, hukukun üstünlüğünün sağlanması, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunması, savunmanın gereken güç ve itibara ulaşması yolunda çabalarımız sürecektir." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi