Yusufeli’de seçim heyecanı sürüyor

Siyaset 20.05.2019 - 11:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1503+ kez okundu.
 

Yusufeli’de seçim heyecanı sürüyor

ARTVİN'in Yusufeli ilçesinde, CHP'nin kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı ve 2 adet zarfın usulüne uygun olarak imha edilmediği ile ilgili itirazı sonrası Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) iptal edilip 2 Haziran'da yenilenmesine karar verilen Yusufeli Belediye Başkanlığı seçiminde adaylar, çalışmalarını sürdürüyor.   Yusufeli'nde, 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, oy verme işleminin sona ermesinin ardından gerçekleştirilen ilk sayımlarda CHP'li aday Barış Demirci, 2 oy farkla önde bitirdi. 1015 numaralı sandığa yapılan itirazlar üzerine tekrarlanan sayımlarda ise AK Parti'nin adayı Eyüp Aytekin, 1819 oy ile seçimi kazandı. CHP'li Barış Demirci ise 1816 oyda kaldı ancak 1015 numaralı sandıkta 4 oy pusulası tespit edilemedi. Demirci'nin itirazı üzerine tutanak tutulurken, İl Seçim Kurulu'na itiraz edildi. Diğer itiraz konularıyla birlikte bu kez ilçedeki 6 sandıkta yeniden sayım yapıldı. Sayım sırasında bir sandıkta daha oy pusulası tespit edilemedi. Bu sayımlara göre, AK Parti adayı Eyüp Aytekin 1 oy farkla seçimi kazandı. AK Partili Eyüp Aytekin’in seçimi kazanması üzerine CHP, kayıp oy pusulalarının olduğu, başkanlık oy pusulası çıkmayan zarfların tutanaklara işlenmediği ve kısıtlı seçmenlerin oy kullandırıldığı gerekçesiyle usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla, seçimin yenilenmesi için olağanüstü itiraz yoluna başvurdu. Başvuruyu inceleyen YSK, 2 kısıtlı seçmenin oy kullanmaması gerekirken oy kullandığını ve 2 adet zarfın usulüne uygun olarak imha edilmediği gerekçesiyle Artvin’in Yusufeli ilçesindeki belediye başkanlığı seçimlerini iptal ederek, 2 Haziran’da yenilenmesine karar verdi.    ‘2 HAZİRAN BUGÜNDEN DAHA GÜZEL OLACAK’   CHP’nin YSK’ya yaptığı olağanüstü itirazlar sonucunda iptal edilerek 2 Haziran’da yenilenmesine karar verilen Yusufeli Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili konuşan AK Parti Yusufeli Belediye Başkan adayı Eyüp Aytekin, 2 Haziran’da, 31 Mart seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarına inandıklarını söyledi. Aytekin, “Seçim sürecinde vatandaşlara icraatlarımızı anlattık, 5 ve 10 yıllık planlarımızı anlattık. 2 Haziran’daki seçim için çalışmalarımızı yine aynı şekilde devam ettiriyoruz. Ramazan olması dolayısı ile çalışmalarımızı ramazanın ruhuna uygun olarak sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı ziyaret edip fikirlerini alıyoruz, onlara uygun çözümlerimizi söylüyoruz. Umarım önümüzdeki seçim hem ilçemiz hem de ülkemiz için hayırlı olur, daha iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz. O günde gerçekleri söylüyorduk, bu seçimde de gerçekleri söylüyoruz o yüzden planımızda herhangi bir değişiklik yapmadık. Çalışmalarımızı önceki seçimde kitlelere yönelik gerçekleştiriyorduk, şimdi daha çok yüz yüze iletişime önem veriyoruz. 2 Haziran bugünden daha güzel olacak” dedi.   

ARTVİN'in Yusufeli ilçesinde, CHP'nin kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı ve 2 adet zarfın usulüne uygun olarak imha edilmediği ile ilgili itirazı sonrası Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) iptal edilip 2 Haziran'da yenilenmesine karar verilen Yusufeli Belediye Başkanlığı seçiminde adaylar, çalışmalarını sürdürüyor.

 

Yusufeli'nde, 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, oy verme işleminin sona ermesinin ardından gerçekleştirilen ilk sayımlarda CHP'li aday Barış Demirci, 2 oy farkla önde bitirdi. 1015 numaralı sandığa yapılan itirazlar üzerine tekrarlanan sayımlarda ise AK Parti'nin adayı Eyüp Aytekin, 1819 oy ile seçimi kazandı. CHP'li Barış Demirci ise 1816 oyda kaldı ancak 1015 numaralı sandıkta 4 oy pusulası tespit edilemedi. Demirci'nin itirazı üzerine tutanak tutulurken, İl Seçim Kurulu'na itiraz edildi. Diğer itiraz konularıyla birlikte bu kez ilçedeki 6 sandıkta yeniden sayım yapıldı. Sayım sırasında bir sandıkta daha oy pusulası tespit edilemedi. Bu sayımlara göre, AK Parti adayı Eyüp Aytekin 1 oy farkla seçimi kazandı. AK Partili Eyüp Aytekin’in seçimi kazanması üzerine CHP, kayıp oy pusulalarının olduğu, başkanlık oy pusulası çıkmayan zarfların tutanaklara işlenmediği ve kısıtlı seçmenlerin oy kullandırıldığı gerekçesiyle usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla, seçimin yenilenmesi için olağanüstü itiraz yoluna başvurdu. Başvuruyu inceleyen YSK, 2 kısıtlı seçmenin oy kullanmaması gerekirken oy kullandığını ve 2 adet zarfın usulüne uygun olarak imha edilmediği gerekçesiyle Artvin’in Yusufeli ilçesindeki belediye başkanlığı seçimlerini iptal ederek, 2 Haziran’da yenilenmesine karar verdi. 

 

‘2 HAZİRAN BUGÜNDEN DAHA GÜZEL OLACAK’

 

CHP’nin YSK’ya yaptığı olağanüstü itirazlar sonucunda iptal edilerek 2 Haziran’da yenilenmesine karar verilen Yusufeli Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili konuşan AK Parti Yusufeli Belediye Başkan adayı Eyüp Aytekin, 2 Haziran’da, 31 Mart seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarına inandıklarını söyledi. Aytekin, “Seçim sürecinde vatandaşlara icraatlarımızı anlattık, 5 ve 10 yıllık planlarımızı anlattık. 2 Haziran’daki seçim için çalışmalarımızı yine aynı şekilde devam ettiriyoruz. Ramazan olması dolayısı ile çalışmalarımızı ramazanın ruhuna uygun olarak sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı ziyaret edip fikirlerini alıyoruz, onlara uygun çözümlerimizi söylüyoruz. Umarım önümüzdeki seçim hem ilçemiz hem de ülkemiz için hayırlı olur, daha iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz. O günde gerçekleri söylüyorduk, bu seçimde de gerçekleri söylüyoruz o yüzden planımızda herhangi bir değişiklik yapmadık. Çalışmalarımızı önceki seçimde kitlelere yönelik gerçekleştiriyorduk, şimdi daha çok yüz yüze iletişime önem veriyoruz. 2 Haziran bugünden daha güzel olacak” dedi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi