Yetkili sendika zam talebini çok makul tuttu

Sendika 01.08.2019 - 08:59, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1558+ kez okundu.
 

Yetkili sendika zam talebini çok makul tuttu

Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın, "Sunmuş olduğumuz teklif, rakam ve oran açısından makul ve rasyonel. Büyük Türkiye'den payımızı, Yeni Türkiye'den haklarımızı ve Güçlü Türkiye'den de fırsat ve imkanlarımızı istiyoruz" dedi. MAAŞ MAKASI DARALMALI Bu yıl toplu sözleşme masasında taleplerinin detaylarını da paylaşan Yalçın, "Taban aylığına yapılacak zamla, kamu görevlileri arasındaki maaş makasının biraz daha küçülmesini, refah payına yapılacak zamla da enflasyona bağlı geçim derdi konusunda çalışanlarımızın ferahlamasını istiyoruz. Diğer yandan enflasyon sürprizine karşı kamu görevlilerinin ücretlerinin koruma altına alınmasını istiyoruz. Teklifimiz gerçekçidir. Dileğimiz toplu sözleşme sürecinin restorasyon paketi olmasıdır" dedi. HÜKÜMET REVİZE ETTİ Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 200 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesiyle ilgili daha önce yüzde 5+4 olarak verdiği zam teklifini revize etti. Selçuk, ilk altı aylık dönem için 1 puan artış yaparak, yüzde 6+4 teklifinde bulundu. Memur sendikaları ise teklifi kabul edilemez buldu. Kaynak: Türkiye Gazetesi

Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın, "Sunmuş olduğumuz teklif, rakam ve oran açısından makul ve rasyonel. Büyük Türkiye'den payımızı, Yeni Türkiye'den haklarımızı ve Güçlü Türkiye'den de fırsat ve imkanlarımızı istiyoruz" dedi.


MAAŞ MAKASI DARALMALI


Bu yıl toplu sözleşme masasında taleplerinin detaylarını da paylaşan Yalçın, "Taban aylığına yapılacak zamla, kamu görevlileri arasındaki maaş makasının biraz daha küçülmesini, refah payına yapılacak zamla da enflasyona bağlı geçim derdi konusunda çalışanlarımızın ferahlamasını istiyoruz. Diğer yandan enflasyon sürprizine karşı kamu görevlilerinin ücretlerinin koruma altına alınmasını istiyoruz. Teklifimiz gerçekçidir. Dileğimiz toplu sözleşme sürecinin restorasyon paketi olmasıdır" dedi.


HÜKÜMET REVİZE ETTİ


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 200 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesiyle ilgili daha önce yüzde 5+4 olarak verdiği zam teklifini revize etti. Selçuk, ilk altı aylık dönem için 1 puan artış yaparak, yüzde 6+4 teklifinde bulundu. Memur sendikaları ise teklifi kabul edilemez buldu.


Kaynak: Türkiye Gazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi