YETKİLİ KONFEDERASYON SAĞLAM DURURSA BİZ HER TÜRLÜ EYLEME VARIZ

Sendika 16.08.2019 - 23:23, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1862+ kez okundu.
 

YETKİLİ KONFEDERASYON SAĞLAM DURURSA BİZ HER TÜRLÜ EYLEME VARIZ

KAMU SEN: YETKİLİ KONFEDERASYON SAĞLAM DURURSA BİZ HER TÜRLÜ EYLEME VARIZ   1 Ağustos tarihinde başlayan Toplu Sözleşme görüşmelerinde bugün dördüncü oturum gerçekleştirildi. Toplantıda hükümet kamu çalışanları ve emeklilere 2020 yılı için yüzde 3,5 + 3 2021 yılı için ise yüzde 3 + 2,5 zam teklif etti.   Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yapılan dördüncü görüşmede öncelikle genel konular görüşüldü. Toplantının sonunda ise Bakan Zehra Zümrüt Selçuk 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan zam oranlarına ilişkin hükümetin teklifini açıkladı.   KAHVECİ: BU ZAM TEKLİFİNİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL   Genel Başkan Önder Kahveci hükümetin zam oranlarına ilişkin teklifine sert tepki gösterdi.    Kahveci yaptığı değerlendirmede, “Hükümet 2020 ve 2021 e yönelik tekliflerini sundu. Bizim taleplerimizle hükümetin teklifleri arasında ciddi fark var. 2020 yılı için yüzde 3,5 + 3 ve 2021 yılı için 3 +2,5’lik önerilen rakamı kabul etmiyoruz.    Dün itibariyle kamuoyuyla paylaşmıştık, biz gerçekleşen enflasyon üzerinden bir değerlendirme yapılıp 2020 ve 2021 yıllarının zamlarının o şekilde belirlenmesini ifade etmiştik ama hükümet bırakın gerçekleşen enflasyonu kendi hedef enflasyonu kadar bir ücret artışını dahi masaya getirmedi.    KAHVECİ: TEKLİF HEDEF ENFLASYONUN BİLE ALTINDA KALDI   Hükümetin kamuoyuna duyurduğu hedef enflasyon oranı 2020 yılı için yüzde 9,8, bu yılın sonu itibariyle hedeflenen enflasyon yüzde 14,6 bu rakamların dahi çok altında bir teklifle bize gelindi. Bu teklifi asla kabul edemeyiz. Bu teklif yeniden gözden geçirilerek revize edilmelidir. Revize edilmezse elbette sendikalarda örgütlü bir güç olarak demokratik tepkilerini ortaya koymaktan imtina etmeyecektir.    KAHVECİ: YETKİLİ KONFEDERASYON SAĞLAM DURURSA BİZ HER TÜRLÜ EYLEME VARIZ   Yetkili konfederasyon kararlılık ortaya koyarsa biz her türlü desteği sağlarız. Bu rakamlar müzakere edilebilir rakamlar değildir. Sunulan teklifin en düşük devlet memuru maaşına yansıması 105 TL’dir.  TÜİK’in resmi rakamlarına göre son bir yıl  içerisinde kirada 100 TL artış oldu, dört kişilik bir ailenin gıda harcamaları 200 TL zamlandı. Doğalgaza, elektriğe, benzine gelen zamlar tüm kamuoyunun malumudur.  Temmuz ayı itibariyle açıklanan enflasyonun yüzde 16,65 olduğu bir dönemde herhalde yüzde 3’lük bir artış hakkaniyetli olmaz. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.   KAHVECİ: SENDİKALARIN MALİ KONULAR DIŞINDAKİ TALEPLERİNE İLİŞKİN BİR GELİŞME YOK   Diğer talepler içinde bir adım atılmış değil. Seyyanen zam talebimiz konusunda bir gelişme yok, refah  payı uygulaması talebimiz konusunda herhangi bir teklif gelmedi. Bu ülkede geçmiş yıllarda enflasyon ve 2 puan refah payı uygulaması vardı. İfade ettiğim gibi bu rakamlar üzerinde bir müzakere söz konusu olamaz”     TÜRKİYE KAMU SEN

KAMU SEN: YETKİLİ KONFEDERASYON SAĞLAM DURURSA BİZ HER TÜRLÜ EYLEME VARIZ

 

1 Ağustos tarihinde başlayan Toplu Sözleşme görüşmelerinde bugün dördüncü oturum gerçekleştirildi. Toplantıda hükümet kamu çalışanları ve emeklilere 2020 yılı için yüzde 3,5 + 3 2021 yılı için ise yüzde 3 + 2,5 zam teklif etti.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yapılan dördüncü görüşmede öncelikle genel konular görüşüldü. Toplantının sonunda ise Bakan Zehra Zümrüt Selçuk 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan zam oranlarına ilişkin hükümetin teklifini açıkladı.

 

KAHVECİ: BU ZAM TEKLİFİNİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

 

Genel Başkan Önder Kahveci hükümetin zam oranlarına ilişkin teklifine sert tepki gösterdi. 

 

Kahveci yaptığı değerlendirmede, “Hükümet 2020 ve 2021 e yönelik tekliflerini sundu. Bizim taleplerimizle hükümetin teklifleri arasında ciddi fark var. 2020 yılı için yüzde 3,5 + 3 ve 2021 yılı için 3 +2,5’lik önerilen rakamı kabul etmiyoruz. 

 

Dün itibariyle kamuoyuyla paylaşmıştık, biz gerçekleşen enflasyon üzerinden bir değerlendirme yapılıp 2020 ve 2021 yıllarının zamlarının o şekilde belirlenmesini ifade etmiştik ama hükümet bırakın gerçekleşen enflasyonu kendi hedef enflasyonu kadar bir ücret artışını dahi masaya getirmedi. 

 

KAHVECİ: TEKLİF HEDEF ENFLASYONUN BİLE ALTINDA KALDI

 

Hükümetin kamuoyuna duyurduğu hedef enflasyon oranı 2020 yılı için yüzde 9,8, bu yılın sonu itibariyle hedeflenen enflasyon yüzde 14,6 bu rakamların dahi çok altında bir teklifle bize gelindi. Bu teklifi asla kabul edemeyiz. Bu teklif yeniden gözden geçirilerek revize edilmelidir. Revize edilmezse elbette sendikalarda örgütlü bir güç olarak demokratik tepkilerini ortaya koymaktan imtina etmeyecektir. 

 

KAHVECİ: YETKİLİ KONFEDERASYON SAĞLAM DURURSA BİZ HER TÜRLÜ EYLEME VARIZ

 

Yetkili konfederasyon kararlılık ortaya koyarsa biz her türlü desteği sağlarız. Bu rakamlar müzakere edilebilir rakamlar değildir. Sunulan teklifin en düşük devlet memuru maaşına yansıması 105 TL’dir.  TÜİK’in resmi rakamlarına göre son bir yıl  içerisinde kirada 100 TL artış oldu, dört kişilik bir ailenin gıda harcamaları 200 TL zamlandı. Doğalgaza, elektriğe, benzine gelen zamlar tüm kamuoyunun malumudur.  Temmuz ayı itibariyle açıklanan enflasyonun yüzde 16,65 olduğu bir dönemde herhalde yüzde 3’lük bir artış hakkaniyetli olmaz. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.

 

KAHVECİ: SENDİKALARIN MALİ KONULAR DIŞINDAKİ TALEPLERİNE İLİŞKİN BİR GELİŞME YOK

 

Diğer talepler içinde bir adım atılmış değil. Seyyanen zam talebimiz konusunda bir gelişme yok, refah  payı uygulaması talebimiz konusunda herhangi bir teklif gelmedi. Bu ülkede geçmiş yıllarda enflasyon ve 2 puan refah payı uygulaması vardı. İfade ettiğim gibi bu rakamlar üzerinde bir müzakere söz konusu olamaz”  

 

TÜRKİYE KAMU SEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi