YAZARIMIZ AYLAR ÖNCE YAZMIŞTI. GÜZERGAH RİZE

Rize 03.09.2020 - 09:03, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2312+ kez okundu.
 

YAZARIMIZ AYLAR ÖNCE YAZMIŞTI. GÜZERGAH RİZE

Sonunda Ulaştırma Bakanlığı doğru bir karar verdi. Demiryolu güzergahı Of- İyidere mevkiine kaydırılıyor. Bugüne kadar sadece sitemiz yazarlarından Adnan Onay’ın dile getirdiği,”Demiryolu için her açıdan en uygun güzergahın Erzurum-Erzincan arasındaki bir mevkiden Of -İyidere havzasına indirilmesi ve böylece İyidere’de yapılacak lojistik limana bağlanması gerektiği”yönündeki görüşü gerçeğe dönüşüyor. Hatırlanacağı gibi Onay, konuyla ilgili olarak RizeninSesi Haber sitemizde bir kaç yazı yazmış, Demiryolunun Of/ İyidere’ye indirilerek burada yapılacak lojistik limana bağlanması halinde buradan Batum ve Trabzon limanına da kolayca bağlantı yapılabileceğini belirtmişti. Çeşitli basın kuruluşlarında yer alan habere göre Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nün 27 Şubat 2020 tarih ve 405744 sayılı yazısıyla demiryolunun Erzurum-Rize güzergahı olması için  güzergah üzerinde bulunan belediyelere çalışma talimatı verdi. Aralarında Trabzon Büyükşehir Belediyesin de bulunduğu 4 belediyeye gönderilen yazıda Aşkale-İyidere arasında yapılması ön görülen koridora ait (Dgn, Dwg, Ncz, Kmz) sayısal verilerinin gönderildiği ve bu çerçevede 1/5 bin ölçekli güzergah çalışmasının gönderilmesi istendi.  30 gün içinde kurum görüşü bildirilmemesi halinde demiryolu koridoruna ilişkin görüşün olumlu değerlendirileceği kaydedildi.. Ümit ederiz ki her iki şehrin de ortakça yararlanacağı bu en doğru ve en az maliyetli güzergahta karar kılınır.

Sonunda Ulaştırma Bakanlığı doğru bir karar verdi. Demiryolu güzergahı Of- İyidere mevkiine kaydırılıyor.


Bugüne kadar sadece sitemiz yazarlarından Adnan Onay’ın dile getirdiği,”Demiryolu için her açıdan en uygun güzergahın Erzurum-Erzincan arasındaki bir mevkiden Of -İyidere havzasına indirilmesi ve böylece İyidere’de yapılacak lojistik limana bağlanması gerektiği”yönündeki görüşü gerçeğe dönüşüyor.


Hatırlanacağı gibi Onay, konuyla ilgili olarak RizeninSesi Haber sitemizde bir kaç yazı yazmış, Demiryolunun Of/ İyidere’ye indirilerek burada yapılacak lojistik limana bağlanması halinde buradan Batum ve Trabzon limanına da kolayca bağlantı yapılabileceğini belirtmişti.


Çeşitli basın kuruluşlarında yer alan habere göre Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nün 27 Şubat 2020 tarih ve 405744 sayılı yazısıyla demiryolunun Erzurum-Rize güzergahı olması için  güzergah üzerinde bulunan belediyelere çalışma talimatı verdi.


Aralarında Trabzon Büyükşehir Belediyesin de bulunduğu 4 belediyeye gönderilen yazıda Aşkale-İyidere arasında yapılması ön görülen koridora ait (Dgn, Dwg, Ncz, Kmz) sayısal verilerinin gönderildiği ve bu çerçevede 1/5 bin ölçekli güzergah çalışmasının gönderilmesi istendi. 


30 gün içinde kurum görüşü bildirilmemesi halinde demiryolu koridoruna ilişkin görüşün olumlu değerlendirileceği kaydedildi..


Ümit ederiz ki her iki şehrin de ortakça yararlanacağı bu en doğru ve en az maliyetli güzergahta karar kılınır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi