Yazar Hazer'den RİZE'de ailelere önemli bir tavsiye

Kültür 28.11.2019 - 12:15, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1580+ kez okundu.
 

Yazar Hazer'den RİZE'de ailelere önemli bir tavsiye

RİZE'de 2'ncisi düzenlenen kitap fuarına katılan çocuk edebiyatı yazarı Nesrin Hazer ailelere tavsiyelerde bulunarak, "Evimizde kitap okuma alışkanlığımız olursa çocuklarımızda alışkanlık kazanır" dedi.
RİZE'de 2'ncisi düzenlenen kitap fuarına katılan çocuk edebiyatı yazarı Nesrin Hazer ailelere tavsiyelerde bulunarak, "Evimizde kitap okuma alışkanlığımız olursa çocuklarımızda alışkanlık kazanır" dedi.   Rize Valiliği'nin desteği ile organize edilen 2'nci Rize Kitap Fuarı, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuara, yerli ve yabancı birçok yazar katıldı. Fuara Ankara’dan katılan çocuk edebiyatı yazarı Nesrin Hazer de, çocukların kitaplar konusunda bilinçlendirilip okumaya teşfik edilmesi gerektiğini vurguladı. Hazer, "Çocukların biraz daha bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bunun da okul aile ve yazar üçlüsü ile yapılabileceğini düşünüyorum. Alışkanlıklar ailede başlıyor. Önce bizim evimizde kitap okuma alışkanlığımız olursa çocuklarımızda alışkanlık kazanır. Aileler, ne kadar kitap okursa çocuklarda gördükleri zaman heves ederler. Çocuklarla kitaplar üzerinden konuşulmalı, 'aman o çocuk anlamaz' diye düşünülmemeli, çocuklar kitaplarla mutlaka tanıştırılmalı’’ dedi. 
RİZE'de 2'ncisi düzenlenen kitap fuarına katılan çocuk edebiyatı yazarı Nesrin Hazer ailelere tavsiyelerde bulunarak, "Evimizde kitap okuma alışkanlığımız olursa çocuklarımızda alışkanlık kazanır" dedi.

RİZE'de 2'ncisi düzenlenen kitap fuarına katılan çocuk edebiyatı yazarı Nesrin Hazer ailelere tavsiyelerde bulunarak, "Evimizde kitap okuma alışkanlığımız olursa çocuklarımızda alışkanlık kazanır" dedi.

 

Rize Valiliği'nin desteği ile organize edilen 2'nci Rize Kitap Fuarı, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuara, yerli ve yabancı birçok yazar katıldı. Fuara Ankara’dan katılan çocuk edebiyatı yazarı Nesrin Hazer de, çocukların kitaplar konusunda bilinçlendirilip okumaya teşfik edilmesi gerektiğini vurguladı. Hazer, "Çocukların biraz daha bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bunun da okul aile ve yazar üçlüsü ile yapılabileceğini düşünüyorum. Alışkanlıklar ailede başlıyor. Önce bizim evimizde kitap okuma alışkanlığımız olursa çocuklarımızda alışkanlık kazanır. Aileler, ne kadar kitap okursa çocuklarda gördükleri zaman heves ederler. Çocuklarla kitaplar üzerinden konuşulmalı, 'aman o çocuk anlamaz' diye düşünülmemeli, çocuklar kitaplarla mutlaka tanıştırılmalı’’ dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi