YAŞ ÇAYA VERİLEN ZAM EN DÜŞÜK ZAMDIR

Rize 25.07.2020 - 08:08, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1865+ kez okundu.
 

YAŞ ÇAYA VERİLEN ZAM EN DÜŞÜK ZAMDIR

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, 2. sürgün yaş çay kampanyasını değerlendirdi. Çay TV ekranlarında Orhan Yazıcılar'ın sunduğu "Gündem" programına konuk olan Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından destekleme ile beraber toplam 3.40 TL olarak açıklanan yaş çay fiyatını, tarım ürünlerine verilen zammın en düşüğü olarak değerlendirdi.   "Özel Sektörün Memnuniyeti Var" Bakanlığın düşük taban fiyatı uygulaması sadece çay sanayicilerini memnun ettiğini söyleyen Paliç, bu durumun 210 bin çay üreticisinin tepkisini çektiğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin çay fiyatını belirlerken, çay müstahsilinin değil sanayicinin talepleri doğrultusunda hareket ettiğini ifade eden Paliç, "Özel sektörün dediği oldu. Buna rağmen Tarım Bakanımızla konuşabilme imkanım olsaydı ben şunu diyecektim 'Sayın Bakanım; ben 20 seneden beri oda başkanıyım. Bugüne kadar gelen Tarım Bakanlarının hepsi Rize Ziraat Odası'nı ziyaret etmiştir. Veyahut bizler defalarca bakanlığa çağrılmışızdır. Buraya  geldiği her zaman da beni Tarım Bakanı yanına çağırmıştır. Görüşlerimiz alınmıştır. Fakat Tarım Bakanımız sadece sanayiciler ile görüşmüştür. Şimdi onların talepleri gerçekleştirmiştir. Tarım bakanımız da doğru konuşmuştur. Özel sektörün memnuniyeti var." şeklinde konuştu.   "Örnek Olması Gerekenler İlk Düşüşü Yaptı" Özel sektörün çay fiyatını düşürmesine tepki gösteren Paliç, "Biz dedik ki inşallah özel sektör ÇAYKUR fiyatına çay alacak. En azından vatandaş bu açığı buradan kapatsın. Eksik fiyatına çay satmaz. Bu da rahatlatıcı olur diye düşündük. Maalesef özel sektör çay almaya başlayınca yüzde 30'lara varan fiyat indirimi yaptı. İşin üzücü tarafı bu işin başında olan ve örnek olması gereken insanlar bu düşüşü yapan ilk insanlar oldu." dedi.   "Seneye de Üretici Mağdur Olur" 2021 senesinde açıklanacak çay taban fiyatının bu sene baz alınarak belirlenmesi halinde üreticinin seneye de mağdur olacağını ifade eden Pali. "Ben bunu niçin söylüyorum. Dün teşekkür eden ben. 20 senedir memnun olan ben. Ama bu sene memnun olmadığımı söylüyorum. Çünkü bu sene üreticimiz beklediğini alamadı. Bu sene ki fiyattan 2021 senesinde yüzdelik olarak yine fiyat farkı uygalanırsa bir kez daha mağdur olacak çay üreticisi. Bu sene bu kapandı. Ama seneye çay üreticilerin mağduriyeti göz önünde buundurulmalı. Ona göre fiyat hesabı yapılsın." ifadeleri kullandı.   Haber: Mükremin Çetinoğlu

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, 2. sürgün yaş çay kampanyasını değerlendirdi.

Çay TV ekranlarında Orhan Yazıcılar'ın sunduğu "Gündem" programına konuk olan Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından destekleme ile beraber toplam 3.40 TL olarak açıklanan yaş çay fiyatını, tarım ürünlerine verilen zammın en düşüğü olarak değerlendirdi.
 
"Özel Sektörün Memnuniyeti Var"

Bakanlığın düşük taban fiyatı uygulaması sadece çay sanayicilerini memnun ettiğini söyleyen Paliç, bu durumun 210 bin çay üreticisinin tepkisini çektiğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin çay fiyatını belirlerken, çay müstahsilinin değil sanayicinin talepleri doğrultusunda hareket ettiğini ifade eden Paliç, "Özel sektörün dediği oldu. Buna rağmen Tarım Bakanımızla konuşabilme imkanım olsaydı ben şunu diyecektim 'Sayın Bakanım; ben 20 seneden beri oda başkanıyım. Bugüne kadar gelen Tarım Bakanlarının hepsi Rize Ziraat Odası'nı ziyaret etmiştir. Veyahut bizler defalarca bakanlığa çağrılmışızdır. Buraya  geldiği her zaman da beni Tarım Bakanı yanına çağırmıştır. Görüşlerimiz alınmıştır. Fakat Tarım Bakanımız sadece sanayiciler ile görüşmüştür. Şimdi onların talepleri gerçekleştirmiştir. Tarım bakanımız da doğru konuşmuştur. Özel sektörün memnuniyeti var." şeklinde konuştu.
 
"Örnek Olması Gerekenler İlk Düşüşü Yaptı"

Özel sektörün çay fiyatını düşürmesine tepki gösteren Paliç, "Biz dedik ki inşallah özel sektör ÇAYKUR fiyatına çay alacak. En azından vatandaş bu açığı buradan kapatsın. Eksik fiyatına çay satmaz. Bu da rahatlatıcı olur diye düşündük. Maalesef özel sektör çay almaya başlayınca yüzde 30'lara varan fiyat indirimi yaptı. İşin üzücü tarafı bu işin başında olan ve örnek olması gereken insanlar bu düşüşü yapan ilk insanlar oldu." dedi.
 
"Seneye de Üretici Mağdur Olur"

2021 senesinde açıklanacak çay taban fiyatının bu sene baz alınarak belirlenmesi halinde üreticinin seneye de mağdur olacağını ifade eden Pali. "Ben bunu niçin söylüyorum. Dün teşekkür eden ben. 20 senedir memnun olan ben. Ama bu sene memnun olmadığımı söylüyorum. Çünkü bu sene üreticimiz beklediğini alamadı. Bu sene ki fiyattan 2021 senesinde yüzdelik olarak yine fiyat farkı uygalanırsa bir kez daha mağdur olacak çay üreticisi. Bu sene bu kapandı. Ama seneye çay üreticilerin mağduriyeti göz önünde buundurulmalı. Ona göre fiyat hesabı yapılsın." ifadeleri kullandı.


 

Haber: Mükremin Çetinoğlu
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi