Vekiller geçinemiyorsa işçi ve emekçiler ölsün mü?

Sendika 04.08.2019 - 21:18, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2264+ kez okundu.
 

Vekiller geçinemiyorsa işçi ve emekçiler ölsün mü?

Vekiller geçinemiyorsa işçi ve emekçiler ölsün mü? Meclis başkanı Şentop’un milletvekilleri için yaptığı açıklamada ‘son on yılda ücretimiz yetmiş kat arttı, 22 bin TL alıyorlar, kirada oturuyorlar, misafirlerini mecliste ağırlıyorlar, makam araçları yok... geçinemiyorlar’açıklaması tam bir aymazlıktır. Vekillerin maaşları yetmiyor açıklaması, halktan ne kadar koptuklarının çok açık itirafıdır. Her şeyleri devletin kasasından bizim ödediğimiz vergilerle karşılanan vekillerin maaşlarının yetmediği, yeni talepler istediklerinin göstergesidir. Milyonlarca EYT’linin yaşadıkları karşısında, iki yıl vekillik yapıp emeklilik kazanmaları, ömür boyu emeklilik maaşları almaları yetmiyor anlaşılan. Milyonlarca işçi ve emekçinin açlık sınırının altında bir ücretle çalışması karşısında, Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki YİK’e atananların maaşının 13 bin TL’den 18 bin TL’ye çıkarılması, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşinin çift maaş almaları, iktidarın nasıl bir seçkinler topluluğuna döndüklerini gözler önüne seriyor. Asgari ücretin 2 bin 20 TL olduğu, TİS görüşmeleri süren 200 bin kamu işçisine ilk yıl için 5+4 teklifi, milyonlarca kamu çalışanına yoksuluk dayatıldığı, yine milyonlarca emekliyi açlığa mahkum edenler, kendilerine gelince aldığımız ücret yetmiyor, çift maaş almalarını kendilerine hak görmeleri halka ne kadar tepeden baktıklarını göstermektedir. Yaptırdıkları sarayları, aldıkları uçakları, kullandıkları arabaları, yedikleri ve içtiklerinin itibar olarak görmeleri ve halka böyle yansıtmaları, çürümüşlüğün ve kokuşmuşluğun zirvesidir. 17 yıllık AKP iktidarının özeti, ‘’harun olarak gelip karunlaştıklarıdır.” Şentop’un açıklaması işçi ve emekçilere  iktidarın bakış açısıdır. Ortaya çıkan sonuç 17 yıllık AKP iktidarının işçi ve emekçilere verecek zerre kadar bir şeyinin olmayacağını, işçi ve emekçilerin birleşik mücadelesi olmadan, talepler etrafından birleşmeden, mücadele etmeden yaşamlarında bir değişim olmayacağı gerçeğidir.   Seyit Aslan DİSK/Gıda-İş Genel Başkanı 

Vekiller geçinemiyorsa işçi ve emekçiler ölsün mü?


Meclis başkanı Şentop’un milletvekilleri için yaptığı açıklamada ‘son on yılda ücretimiz yetmiş kat arttı, 22 bin TL alıyorlar, kirada oturuyorlar, misafirlerini mecliste ağırlıyorlar, makam araçları yok... geçinemiyorlar’açıklaması tam bir aymazlıktır. Vekillerin maaşları yetmiyor açıklaması, halktan ne kadar koptuklarının çok açık itirafıdır. Her şeyleri devletin kasasından bizim ödediğimiz vergilerle karşılanan vekillerin maaşlarının yetmediği, yeni talepler istediklerinin göstergesidir. Milyonlarca EYT’linin yaşadıkları karşısında, iki yıl vekillik yapıp emeklilik kazanmaları, ömür boyu emeklilik maaşları almaları yetmiyor anlaşılan. Milyonlarca işçi ve emekçinin açlık sınırının altında bir ücretle çalışması karşısında, Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki YİK’e atananların maaşının 13 bin TL’den 18 bin TL’ye çıkarılması, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşinin çift maaş almaları, iktidarın nasıl bir seçkinler topluluğuna döndüklerini gözler önüne seriyor.


Asgari ücretin 2 bin 20 TL olduğu, TİS görüşmeleri süren 200 bin kamu işçisine ilk yıl için 5+4 teklifi, milyonlarca kamu çalışanına yoksuluk dayatıldığı, yine milyonlarca emekliyi açlığa mahkum edenler, kendilerine gelince aldığımız ücret yetmiyor, çift maaş almalarını kendilerine hak görmeleri halka ne kadar tepeden baktıklarını göstermektedir.


Yaptırdıkları sarayları, aldıkları uçakları, kullandıkları arabaları, yedikleri ve içtiklerinin itibar olarak görmeleri ve halka böyle yansıtmaları, çürümüşlüğün ve kokuşmuşluğun zirvesidir.


17 yıllık AKP iktidarının özeti, ‘’harun olarak gelip karunlaştıklarıdır.” Şentop’un açıklaması işçi ve emekçilere  iktidarın bakış açısıdır. Ortaya çıkan sonuç 17 yıllık AKP iktidarının işçi ve emekçilere verecek zerre kadar bir şeyinin olmayacağını, işçi ve emekçilerin birleşik mücadelesi olmadan, talepler etrafından birleşmeden, mücadele etmeden yaşamlarında bir değişim olmayacağı gerçeğidir.


 

Seyit Aslan

DİSK/Gıda-İş Genel Başkanı 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi