VE NİHAYET AYASOFYA İBADETE AÇILDI

Siyaset 10.07.2020 - 17:51, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1506+ kez okundu.
 

VE NİHAYET AYASOFYA İBADETE AÇILDI

Erdoğan’dan Ayasofya açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın Ayasofya kararının ardından Twitter hesabından açıklamada bulundu. Ayasofya'yı ibadete açan kararı imzalayan Erdoğan, "Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Ayasofya’nın müze statüsü kaldırıldı ve ibadet yolu açıldı. Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'yı müze yapan 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştay’ın karar gerekçesinde, Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu ve cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu kaydedildi. Danıştay'ın karar gerekçesinde “Ayasofya'nın, statüsü muhafaza edilerek hukuk düzenimizle güvence altına alınan, özel hukuk tüzel kişiliğini haiz mazbut vakıf niteliğindeki Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı'nın mülkiyetinde olduğu, Ayasofya’nın, vakfedenin iradesi gereği sürekli şekilde cami olarak kullanılması için toplumun hizmetine sunulduğu, bedelsiz olarak kamunun istifadesine terk edilmesi yönüyle hayrat taşınmaz niteliği taşıdığı, tapu belgesinde de cami vasfı ile tescilli bulunduğu” vurgulandı. ERDOĞAN İLK AÇIKLAMA Yargıtay kararının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilk açıklama geldi. Ayasofya’yının, Diyanet İşleri Başkanlığı’na devriyle ilgili kararnameyi paylaşan Erdoğan, “Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan Ayasofya açıklaması


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın Ayasofya kararının ardından Twitter hesabından açıklamada bulundu. Ayasofya'yı ibadete açan kararı imzalayan Erdoğan, "Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.


Ayasofya’nın müze statüsü kaldırıldı ve ibadet yolu açıldı. Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'yı müze yapan 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.


Danıştay’ın karar gerekçesinde, Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu ve cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu kaydedildi.


Danıştay'ın karar gerekçesinde “Ayasofya'nın, statüsü muhafaza edilerek hukuk düzenimizle güvence altına alınan, özel hukuk tüzel kişiliğini haiz mazbut vakıf niteliğindeki Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı'nın mülkiyetinde olduğu, Ayasofya’nın, vakfedenin iradesi gereği sürekli şekilde cami olarak kullanılması için toplumun hizmetine sunulduğu, bedelsiz olarak kamunun istifadesine terk edilmesi yönüyle hayrat taşınmaz niteliği taşıdığı, tapu belgesinde de cami vasfı ile tescilli bulunduğu” vurgulandı.


ERDOĞAN İLK AÇIKLAMA


Yargıtay kararının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilk açıklama geldi. Ayasofya’yının, Diyanet İşleri Başkanlığı’na devriyle ilgili kararnameyi paylaşan Erdoğan, “Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi