Vatandaşların bulduğu yavru karaca, doğaya bırakıldı

Karadeniz 29.05.2020 - 18:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1920+ kez okundu.
 

Vatandaşların bulduğu yavru karaca, doğaya bırakıldı

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde, vatandaşlar tarafından bulunan yavru karaca, teslim edildiği Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince sağlık durumu kontrol edildikten sonra doğaya salındı. Erbaa'nın, Çatalan bölgesinde dün vatandaşlar bir karaca yavrusu buldu. Vatandaşların ihbarıyla Erbaa Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince teslim alınan yavru karaca, Orman İşletme Müdürlüğü'ne getirdi. Burada yavru karacanın sağlık kontrolleri yapıldı.   Görevlilerce biberonla beslenen ve herhangi bir sağlık problemi olmadığı belirlenen yavru karaca Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince bulunduğu bölgenin yakınlarında doğaya bırakıldı. Yavru karacanın sağlık sorunu olmadığını ifade eden Çatalan Orman İşletme Şefi Mevlana Aydın "Dün bize Çatalan bölgesinde bir karaca yavrusunun bulunduğu ihbarı geldi. Bölgedeki ekiplerimizi hemen bulunan alana yönlendirdik. Karaca yavrusunu teslim aldık. Halkımıza bize hemen haber vermesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ama bu karaca yavrularını annesinden ayırmamamız gerekiyor. Sebep şu, eğer bir karaca yavrusu buluyorsak annesi muhakkak oralardadır. Annesi insan baskısından veya başka hayvanların baskısından dolayı biraz uzaklaşmış olabilir. Biz bunları alıkoyarsak anne ve yavruyu ayırırsak bunların bakımlarını üstlenemeyiz. İnsanlar karşılaştığı zaman o hayvanların yavrularıyla bir müddet uzağa çekilsinler yapacağı işleri ertelesinler. Bize ulaştığı zaman biz yine doğaya salıyoruz. Bu yavrunun herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Olsaydı giderecektik. Bugün bulunduğu noktada annesiyle buluşması için doğaya salıvereceğiz. Hiçbir canlı yavrusunu terk etmiyor doğada. Sadece biz onların doğal yaşam alanlarına müdahale etmeyelim" dedi. 

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde, vatandaşlar tarafından bulunan yavru karaca, teslim edildiği Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince sağlık durumu kontrol edildikten sonra doğaya salındı. Erbaa'nın, Çatalan bölgesinde dün vatandaşlar bir karaca yavrusu buldu. Vatandaşların ihbarıyla Erbaa Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince teslim alınan yavru karaca, Orman İşletme Müdürlüğü'ne getirdi. Burada yavru karacanın sağlık kontrolleri yapıldı.

 

Görevlilerce biberonla beslenen ve herhangi bir sağlık problemi olmadığı belirlenen yavru karaca Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince bulunduğu bölgenin yakınlarında doğaya bırakıldı. Yavru karacanın sağlık sorunu olmadığını ifade eden Çatalan Orman İşletme Şefi Mevlana Aydın "Dün bize Çatalan bölgesinde bir karaca yavrusunun bulunduğu ihbarı geldi. Bölgedeki ekiplerimizi hemen bulunan alana yönlendirdik. Karaca yavrusunu teslim aldık. Halkımıza bize hemen haber vermesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ama bu karaca yavrularını annesinden ayırmamamız gerekiyor. Sebep şu, eğer bir karaca yavrusu buluyorsak annesi muhakkak oralardadır. Annesi insan baskısından veya başka hayvanların baskısından dolayı biraz uzaklaşmış olabilir. Biz bunları alıkoyarsak anne ve yavruyu ayırırsak bunların bakımlarını üstlenemeyiz. İnsanlar karşılaştığı zaman o hayvanların yavrularıyla bir müddet uzağa çekilsinler yapacağı işleri ertelesinler. Bize ulaştığı zaman biz yine doğaya salıyoruz. Bu yavrunun herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Olsaydı giderecektik. Bugün bulunduğu noktada annesiyle buluşması için doğaya salıvereceğiz. Hiçbir canlı yavrusunu terk etmiyor doğada. Sadece biz onların doğal yaşam alanlarına müdahale etmeyelim" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi