Vali Kaymak: İnsan hayatı her şeyden önemlidir

Karadeniz 22.08.2019 - 17:26, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2012+ kez okundu.
 

Vali Kaymak: İnsan hayatı her şeyden önemlidir

SAMSUN’da afet bilincini yaygınlaştırma konulu basın toplantısı düzenlendi. Samsun Valisi Osman Kaymak, “İnsan hayatı her şeyden önemlidir. Pek çok alandaki eksiklerimizi giderebiliriz ama giden canlarımızı geri getiremeyiz” dedi. Samsun’da afet bilincini yaygınlaştırmak için Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısına Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürü Levent Uçarlı ve Samsun’da bulunan yerel ve yaygın basının temsilcileri katıldı. Toplantıda afet durumlarında insanların nasıl hareket edip nerelere toplanması gerektiğini anlatan sunumlar yapıldı, vatandaşların afetler konusunda bilinçlenmesi gerektiği belirtildi. Toplantıda; vatandaşların öncelikli olarak afet esnasında evlerine en yakın toplanma merkezlerinin neresi olduğunu önceden bilmesi gerektiğine de vurgu yapıldı.   Toplantı,İl Müdürlüğü envanterinde yer alan ağır ve hafif tonajlı arama ve kurtarma araçlarının tanıtımı ve canlı arama köpeklerinin gösterisi ile sona erdi. Samsun Valisi Osman Kaymak, 2019 yılının İçişleri Bakanlığı tarafından afetlere hazırlık yılı ilan edildiğini belirterek “Bu anlamda afet bilinci yaygınlaştırmayı hedefliyoruz bütün toplumda. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da AFAD Müdürlüğü olarak afet bilincini topluma yaygınlaştırmak istiyoruz bu anlamda İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı projeyi çok önemsiyoruz. Hepimizin gördüğü gibi Türkiye bir deprem ülkesi, çok ciddi fay hatlarımız var. Depremleri önlemek diye bir şey yok depremlere karşı önlem almak diye bir şey var. Her zaman söylediğimiz gibi deprem öldürmez, bina öldürür. Bu yüzden tedbirli olmamız lazım. Bunun içinde afet bilincinin yaygınlaşması lazım” dedi.   ‘İNSAN HAYATI HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR’   Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca başlatılan Karadeniz Eylem Planı çalışmalarını olumlu bulduğunu da kaydeden Vali Kaymak, “Şuan dere yataklarına yapılan binalar ile ilgili tespitler yapılıyor. Öncelikle Trabzon, Giresun, Ordu, Rize ve Artvin’i içine alan proje kapsamında öncelikle dere yataklarında ki binaların tespiti yapılıyor. Bu binaların yıkılıp kamusallaştırılması konusu ileriki aşama. Şuan hangi binalar riskli bölgelerde bulunuyor bunun çalışması yapılıyor. Bu projelerin uygulanması kaynağa bağlı. Dere yataklarında bulunan binaların yıkılıp kamusallaştırılması devam eden bir süreç. Başlatılan çalışmayı çok anlamlı buluyorum. İnsan hayatı her şeyden önemlidir. Pek çok alandaki eksiklerimizi giderebiliriz ama giden canlarımızı geri getiremeyiz. Afetler konusunda kesinlikle tasarruf tedbiri olmaması lazım” diye konuştu.

SAMSUN’da afet bilincini yaygınlaştırma konulu basın toplantısı düzenlendi. Samsun Valisi Osman Kaymak, “İnsan hayatı her şeyden önemlidir. Pek çok alandaki eksiklerimizi giderebiliriz ama giden canlarımızı geri getiremeyiz” dedi. Samsun’da afet bilincini yaygınlaştırmak için Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısına Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürü Levent Uçarlı ve Samsun’da bulunan yerel ve yaygın basının temsilcileri katıldı. Toplantıda afet durumlarında insanların nasıl hareket edip nerelere toplanması gerektiğini anlatan sunumlar yapıldı, vatandaşların afetler konusunda bilinçlenmesi gerektiği belirtildi. Toplantıda; vatandaşların öncelikli olarak afet esnasında evlerine en yakın toplanma merkezlerinin neresi olduğunu önceden bilmesi gerektiğine de vurgu yapıldı.

 

Toplantı,İl Müdürlüğü envanterinde yer alan ağır ve hafif tonajlı arama ve kurtarma araçlarının tanıtımı ve canlı arama köpeklerinin gösterisi ile sona erdi. Samsun Valisi Osman Kaymak, 2019 yılının İçişleri Bakanlığı tarafından afetlere hazırlık yılı ilan edildiğini belirterek “Bu anlamda afet bilinci yaygınlaştırmayı hedefliyoruz bütün toplumda. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da AFAD Müdürlüğü olarak afet bilincini topluma yaygınlaştırmak istiyoruz bu anlamda İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı projeyi çok önemsiyoruz. Hepimizin gördüğü gibi Türkiye bir deprem ülkesi, çok ciddi fay hatlarımız var. Depremleri önlemek diye bir şey yok depremlere karşı önlem almak diye bir şey var. Her zaman söylediğimiz gibi deprem öldürmez, bina öldürür. Bu yüzden tedbirli olmamız lazım. Bunun içinde afet bilincinin yaygınlaşması lazım” dedi.

 

‘İNSAN HAYATI HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR’

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca başlatılan Karadeniz Eylem Planı çalışmalarını olumlu bulduğunu da kaydeden Vali Kaymak, “Şuan dere yataklarına yapılan binalar ile ilgili tespitler yapılıyor. Öncelikle Trabzon, Giresun, Ordu, Rize ve Artvin’i içine alan proje kapsamında öncelikle dere yataklarında ki binaların tespiti yapılıyor. Bu binaların yıkılıp kamusallaştırılması konusu ileriki aşama. Şuan hangi binalar riskli bölgelerde bulunuyor bunun çalışması yapılıyor. Bu projelerin uygulanması kaynağa bağlı. Dere yataklarında bulunan binaların yıkılıp kamusallaştırılması devam eden bir süreç. Başlatılan çalışmayı çok anlamlı buluyorum. İnsan hayatı her şeyden önemlidir. Pek çok alandaki eksiklerimizi giderebiliriz ama giden canlarımızı geri getiremeyiz. Afetler konusunda kesinlikle tasarruf tedbiri olmaması lazım” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi