Vali Balcı: Tokat Türk tarımının parlayan yıldızı

Karadeniz 12.06.2019 - 18:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2653+ kez okundu.
 

Vali Balcı: Tokat Türk tarımının parlayan yıldızı

TOKAT merkeze bağlı Kocacık köyünde düzenlenen tarla gününde kiraz hasadı başlatıldı. Merkeze bağlı Kocacık Köyünde düzenlenen tarla gününde kiraz hasadı gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Tokat Valisi Ozan Balcı, Tokat olarak Türkiye’nin en kaliteli ve lezzetli kirazın Tokat’ta yetiştiğini söyledi. Tokat’ın Türk tarımının parlayan yıldızı olduğunu ifade eden Vali Balcı, ''Tokat’ı tarımın başkenti yapacağız dedik.   Akdeniz’de tarım anlamında Antalya, Mersin, Adana neyse Kuzeyde Tokat’ta bu anlama gelecek. Çok kıymetli bizim yapraklarımız var. Türkiye’de bir numara daha kalitesi yok. Şu anda 250 milyon lira civarında gelir elde ediyor çiftçimiz. İnşallah 1 milyar elde edecek. 2-3 yıl içinde asma bahçelerinin hepsini bitireceğiz Yaklaşık bir 10 bin dönüm daha dikeceğiz. Böylece asmadan çiftçimize gelir getireceğiz. Şu anda kirazda miktar anlamında bir numara değiliz ama kalite anlamında bir numarayız'' dedi. Daha sonra kiraz tarlasına girerek sembolik olarak hasat yapan Vali Balcı, ''Bu dalı tutmak, çiftçiye dost olmak demek. Bu dalı tutmak, tarım dostu olmak demek. Bu dal tarımın parlayan yıldızı olan Tokat’ın ifadesi'' diye konuştu. 

TOKAT merkeze bağlı Kocacık köyünde düzenlenen tarla gününde kiraz hasadı başlatıldı. Merkeze bağlı Kocacık Köyünde düzenlenen tarla gününde kiraz hasadı gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Tokat Valisi Ozan Balcı, Tokat olarak Türkiye’nin en kaliteli ve lezzetli kirazın Tokat’ta yetiştiğini söyledi. Tokat’ın Türk tarımının parlayan yıldızı olduğunu ifade eden Vali Balcı, ''Tokat’ı tarımın başkenti yapacağız dedik.

 

Akdeniz’de tarım anlamında Antalya, Mersin, Adana neyse Kuzeyde Tokat’ta bu anlama gelecek. Çok kıymetli bizim yapraklarımız var. Türkiye’de bir numara daha kalitesi yok. Şu anda 250 milyon lira civarında gelir elde ediyor çiftçimiz. İnşallah 1 milyar elde edecek. 2-3 yıl içinde asma bahçelerinin hepsini bitireceğiz Yaklaşık bir 10 bin dönüm daha dikeceğiz. Böylece asmadan çiftçimize gelir getireceğiz. Şu anda kirazda miktar anlamında bir numara değiliz ama kalite anlamında bir numarayız'' dedi. Daha sonra kiraz tarlasına girerek sembolik olarak hasat yapan Vali Balcı, ''Bu dalı tutmak, çiftçiye dost olmak demek. Bu dalı tutmak, tarım dostu olmak demek. Bu dal tarımın parlayan yıldızı olan Tokat’ın ifadesi'' diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi