Vali Balcı: Başarılı olmanın sırrı çok çalışmaktır

Karadeniz 03.01.2020 - 13:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2451+ kez okundu.
 

Vali Balcı: Başarılı olmanın sırrı çok çalışmaktır

TOKAT Valisi Ozan Balcı kariyer günlerinde öğrenciler ile bir araya geldi. Vali Balcı, çalışmadan başarı elde edilemeyeceğini belirterek, "Çalışmadan bir şey elde edebileceğini sananlar yanılırlar. Başarılı olmanın sırrı çok çalışmaktır" dedi.  Eğitim Tokat kapsamında Gaziosmanpaşa Lisesi’nde Kariyer Söyleşi’nde öğrencilerle bir araya gelen Vali Ozan Balcı, deneyim, tecrübe ve bilgi birikimlerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilere lise yıllarının öneminden bahseden Vali Dr. Ozan Balcı, hayatın en keyifli ve en önemli dönemlerinin lise yılları olduğunu söyledi. Lise yıllarının duyguların, düşüncelerin daha coşkun olduğu, insanların fiziksel, ruhsal ve zihinsel anlamda değişim yaşadığı bir dönem olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, "Hem çok keyifli, hem de çok dikkat edilmesi gereken bir dönem. İnsanlar hep yaptıklarının üstüne koyarak gidiyorlar, bu dönemi iyi geçirenler daha başarılı oluyorlar.   Çünkü fiziksel, ruhsal anlamda büyük bir dönüşüm yaşadığımız için ona ayak uydurmamız gerekir. O değişim ve dönüşümü yönetmeniz lazım. Yöneten gençler daha başarılı olur. Sizin hayalleriniz, umutlarınız ve geleceğiniz için bu dönüşüm güzel bir şey. Geleceğe ilişkin en çok hayal kurduğunuz dönem lise dönemidir. Bunu iyi değerlendiren gençler vardır. Dış etkenlere dış faktörlere karşı daha dirençli olan, kendi iradesini duygularını, düşüncelerini kontrol edebilen gençler daha başarılı olur. Lise dönemi boş bir dönem değildir. Dikkatli geçenler, kendisini yönetme becerisini gösterenler daha başarılı olur, bu yüzden lise dönemini çok önemsiyorum" dedi. Çalışmadan başarı elde edilemeyeceğini belirten Vali Balcı, "Çalışmadan bir şey elde edebileceğini sananlar yanılırlar. Başarılı olmanın sırrı çok çalışmaktır. Çalıştığınız şeyin karşılığını almak çok güzel bir şey,okulu da ona çevirmek lazım. Çalışmak, emeğinizin karşılığını almak bir de merak etmek lazım. Yeni şeyler öğrenin. Yeni şeyler keyif verir. Gençliğin, hayatın, yaşamın en güzel yılları bu yıllar, tadını çıkarmak lazım ama çalışarak" diye konuştu. Vali Ozan Balcı, söyleşinin sonunda öğrencilere tüm hayatları boyunca başarılar dileyerek, kitap hediye etti. 

TOKAT Valisi Ozan Balcı kariyer günlerinde öğrenciler ile bir araya geldi. Vali Balcı, çalışmadan başarı elde edilemeyeceğini belirterek, "Çalışmadan bir şey elde edebileceğini sananlar yanılırlar. Başarılı olmanın sırrı çok çalışmaktır" dedi.  Eğitim Tokat kapsamında Gaziosmanpaşa Lisesi’nde Kariyer Söyleşi’nde öğrencilerle bir araya gelen Vali Ozan Balcı, deneyim, tecrübe ve bilgi birikimlerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilere lise yıllarının öneminden bahseden Vali Dr. Ozan Balcı, hayatın en keyifli ve en önemli dönemlerinin lise yılları olduğunu söyledi. Lise yıllarının duyguların, düşüncelerin daha coşkun olduğu, insanların fiziksel, ruhsal ve zihinsel anlamda değişim yaşadığı bir dönem olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, "Hem çok keyifli, hem de çok dikkat edilmesi gereken bir dönem. İnsanlar hep yaptıklarının üstüne koyarak gidiyorlar, bu dönemi iyi geçirenler daha başarılı oluyorlar.

 

Çünkü fiziksel, ruhsal anlamda büyük bir dönüşüm yaşadığımız için ona ayak uydurmamız gerekir. O değişim ve dönüşümü yönetmeniz lazım. Yöneten gençler daha başarılı olur. Sizin hayalleriniz, umutlarınız ve geleceğiniz için bu dönüşüm güzel bir şey. Geleceğe ilişkin en çok hayal kurduğunuz dönem lise dönemidir. Bunu iyi değerlendiren gençler vardır. Dış etkenlere dış faktörlere karşı daha dirençli olan, kendi iradesini duygularını, düşüncelerini kontrol edebilen gençler daha başarılı olur. Lise dönemi boş bir dönem değildir. Dikkatli geçenler, kendisini yönetme becerisini gösterenler daha başarılı olur, bu yüzden lise dönemini çok önemsiyorum" dedi. Çalışmadan başarı elde edilemeyeceğini belirten Vali Balcı, "Çalışmadan bir şey elde edebileceğini sananlar yanılırlar. Başarılı olmanın sırrı çok çalışmaktır. Çalıştığınız şeyin karşılığını almak çok güzel bir şey,okulu da ona çevirmek lazım. Çalışmak, emeğinizin karşılığını almak bir de merak etmek lazım. Yeni şeyler öğrenin. Yeni şeyler keyif verir. Gençliğin, hayatın, yaşamın en güzel yılları bu yıllar, tadını çıkarmak lazım ama çalışarak" diye konuştu. Vali Ozan Balcı, söyleşinin sonunda öğrencilere tüm hayatları boyunca başarılar dileyerek, kitap hediye etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi