ULUSLARARASI ÇAY, DOĞA VE GENÇLİK FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

Kültür 25.10.2019 - 15:44, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2096+ kez okundu.
 

ULUSLARARASI ÇAY, DOĞA VE GENÇLİK FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

ULUSLARARASI ÇAY, DOĞA VE GENÇLİK FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR  Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile Rize Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenecek Uluslararası “Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali” 28 Ekim’de başlıyor.  İlimizin ve bölgemizin doğal, yöresel, kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtılmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında, özellikle gençleri, bu alanda yeni filmleri (sinema filmi, kısa film, belgesel film vb.) çekmeye teşvik etmek ve Çay ve Doğa konulu filmleri tanıtmak amacıyla gerçekleştirilecek Uluslararası “Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali” kapsamında  Film Gösterimi ve Söyleşiler, Kısa Film Atölye Çalışması, Açık Hava Film Gösterimi ve etkinlikler sonunda Ödül Töreni düzenlenecektir. Rize Valiliği himayesinde düzenlenecek Çay Film Festivali Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve kamu kurum/kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları işbirliği ile gerçekleştirilecektir.  Film Festivali kapsamında düzenlenecek Kısa Film Atölye Çalışması için Akdeniz Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü akademisyen ve öğrencileri Rize merkez ve ilçelerinde kısa film çekimi yapacaklardır. Rize Gençlik Merkezi Medya Akademisi ve Gönüllü gençler de kısa film atölye çalışmalarına katılarak bu alanda bilgi ve tecrübe edinme şansı yakalayacaktır. Kısa Film Atölyesi saha çalışması sonucunda ortaya çıkan filmler jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek ve birincilik hediyeleri 1 Kasım 2019 tarihinde düzenlenecek Ödül Töreni’nde sahiplerine takdim edilecektir.  Film Festivali’nin ilk gününde, Rize Valiliği ve Batum Başkonsolosluğu işbirliğiyle, Batum Türk Okulu’nda Film Gösterimi ve Söyleşi programı düzenlenecektir.  Türk Sinemasının ünlü oyuncularından Selda Alkor’un Onur konuğu olacağı ve Coşkun Oğuz Namlı, Varol Yaşaroğlu, İhsan Kabil, Fatih Doğan, Orhan Tekeoğlu gibi bir birinden değerli ünlü oyuncu, yönetmen, akademisyenlerin misafir katılımcı olacağı Uluslararası Çay Film Festivalinin 1 Kasım 2019 Cuma günü saat 18.00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Kapanış Programı ve Ödül Töreni’nde misafir sanatçı olarak Salih Yılmaz yer alacaktır. Film Festivali etkinliklerine tüm halkımız davetlidir.  

ULUSLARARASI ÇAY, DOĞA VE GENÇLİK FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR 


Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile Rize Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenecek Uluslararası “Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali” 28 Ekim’de başlıyor. 


İlimizin ve bölgemizin doğal, yöresel, kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtılmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında, özellikle gençleri, bu alanda yeni filmleri (sinema filmi, kısa film, belgesel film vb.) çekmeye teşvik etmek ve Çay ve Doğa konulu filmleri tanıtmak amacıyla gerçekleştirilecek Uluslararası “Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali” kapsamında  Film Gösterimi ve Söyleşiler, Kısa Film Atölye Çalışması, Açık Hava Film Gösterimi ve etkinlikler sonunda Ödül Töreni düzenlenecektir. Rize Valiliği himayesinde düzenlenecek Çay Film Festivali Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve kamu kurum/kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları işbirliği ile gerçekleştirilecektir. 


Film Festivali kapsamında düzenlenecek Kısa Film Atölye Çalışması için Akdeniz Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü akademisyen ve öğrencileri Rize merkez ve ilçelerinde kısa film çekimi yapacaklardır. Rize Gençlik Merkezi Medya Akademisi ve Gönüllü gençler de kısa film atölye çalışmalarına katılarak bu alanda bilgi ve tecrübe edinme şansı yakalayacaktır. Kısa Film Atölyesi saha çalışması sonucunda ortaya çıkan filmler jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek ve birincilik hediyeleri 1 Kasım 2019 tarihinde düzenlenecek Ödül Töreni’nde sahiplerine takdim edilecektir. 


Film Festivali’nin ilk gününde, Rize Valiliği ve Batum Başkonsolosluğu işbirliğiyle, Batum Türk Okulu’nda Film Gösterimi ve Söyleşi programı düzenlenecektir. 


Türk Sinemasının ünlü oyuncularından Selda Alkor’un Onur konuğu olacağı ve Coşkun Oğuz Namlı, Varol Yaşaroğlu, İhsan Kabil, Fatih Doğan, Orhan Tekeoğlu gibi bir birinden değerli ünlü oyuncu, yönetmen, akademisyenlerin misafir katılımcı olacağı Uluslararası Çay Film Festivalinin 1 Kasım 2019 Cuma günü saat 18.00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Kapanış Programı ve Ödül Töreni’nde misafir sanatçı olarak Salih Yılmaz yer alacaktır. Film Festivali etkinliklerine tüm halkımız davetlidir.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi