Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz

Sendika 23.09.2019 - 10:48, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2428+ kez okundu.
 

Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz

Eğitimciler Birliği Sendikası Rize 2 Nolu Şubesi Eylül Ayı Divan Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi  Toplantının açılışında sendikal çalışmalara ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şube Başkanı Mustafa Türüt, ülke olarak zor bir süreçten geçtiklerine dikkat çekerek, “Millî ve manevi değerlerimizin korunması, evrensel değerlerin tahkim edilmesi, güven ve huzurun bütün insanlığı kuşatması, gelir dağılımında adaletin sağlanması, hukuka ve insan haklarına uygun, insan onuruna saygının esas olduğu adil bir dünya düzeninin inşası için sendika olarak hep mücadele verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi.   Kamu işveren Heyeti’yle yapılan 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine değinen Türüt, “Memur-Sen’in kamu işvereninin 2020 ve 2021 yılları için 4+4 ve 3+3 şeklindeki zam teklifini kabul etmeyip imzalamamasına rağmen yapılan spekülasyonların tamamen art niyetli olduğunu görüyoruz. Sonuç itibarıyla biz teklifleri yetersiz bularak toplu sözleşmeye imza atmadık. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun şerh düştüğümüz ve imzalamadığımız kararlarından bizleri sorumlu tutanların tamamen kötü niyetli ve provokatif amaçlı hareket ettiklerini söylemek istiyorum. Kamu Görevlileri hakkını alamamıştır, heyetin iki yıl için toplamda yüzde 14 zammı hakem kurulundan geçmiş olabilir ancak memurların vicdanından geçememiş ve sınıfta kalmıştır. Türüt, Memur-Sen süreç boyunca hiç tavizsiz, dik durarak emekçinin, çalışanın hakkını korumak için mücadele etmiştir. Bu uzun soluklu bir süreçtir. Biz kısa yol yürüyüşçüsü, menfaat şebekesi, yolda katılanlardan olmadık, biz derdi, davası olan bir teşkilatız. Haklarımızı savunmaya, haksızlıklara karşı sesimizi yükseltmeye, mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz” Türüt, Bu süreçte üç şey tartışılır hale geldi. Bir, Kamu işverenin güvenirliği, iki, hakem heyetinin özerkliği üç, 4688 toplu sözleşme yasasının yeterliliği.  Üniversite idari personelinin sorunlarının çözülmediğini, beklentilerinin değişmediğini kaydederek, “İdari personel memnun edilmedikçe kalite uzakta bir köy olmaya mahkûm olur diyen Türüt Üniversitemizde planlanan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının ÖSYM tarafından gerçekleştirilmesini talep ettiklerini belirtti.  Türüt, üniversite senatosunun lojman genelgesinin dört maddesini mahkemeye taşıdıkları hatırlattı.   Konuşmasında, çocukları dağa kaçırılan annelerin HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemine de değinen Türüt, “Terör örgütlerine ve uzantılarına karşı cesaretle durarak evlatlarını terörün pençesinden kurtarmak için eylem başlatan annelerin isyanını, yüreklerinden kopan haykırışlarını ve evlatlarına kavuşma özlemlerini sonuna kadar destekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.   Toplantı söz alan üyelerin gündeme dair görüşlerini dile getirerek, yapılacak çalışmalarla ilgili talep ve temennilerini ilettiler. 

Eğitimciler Birliği Sendikası Rize 2 Nolu Şubesi Eylül Ayı Divan Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi 


Toplantının açılışında sendikal çalışmalara ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şube Başkanı Mustafa Türüt, ülke olarak zor bir süreçten geçtiklerine dikkat çekerek, “Millî ve manevi değerlerimizin korunması, evrensel değerlerin tahkim edilmesi, güven ve huzurun bütün insanlığı kuşatması, gelir dağılımında adaletin sağlanması, hukuka ve insan haklarına uygun, insan onuruna saygının esas olduğu adil bir dünya düzeninin inşası için sendika olarak hep mücadele verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi.  


Kamu işveren Heyeti’yle yapılan 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine değinen Türüt, “Memur-Sen’in kamu işvereninin 2020 ve 2021 yılları için 4+4 ve 3+3 şeklindeki zam teklifini kabul etmeyip imzalamamasına rağmen yapılan spekülasyonların tamamen art niyetli olduğunu görüyoruz. Sonuç itibarıyla biz teklifleri yetersiz bularak toplu sözleşmeye imza atmadık. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun şerh düştüğümüz ve imzalamadığımız kararlarından bizleri sorumlu tutanların tamamen kötü niyetli ve provokatif amaçlı hareket ettiklerini söylemek istiyorum. Kamu Görevlileri hakkını alamamıştır, heyetin iki yıl için toplamda yüzde 14 zammı hakem kurulundan geçmiş olabilir ancak memurların vicdanından geçememiş ve sınıfta kalmıştır. Türüt, Memur-Sen süreç boyunca hiç tavizsiz, dik durarak emekçinin, çalışanın hakkını korumak için mücadele etmiştir. Bu uzun soluklu bir süreçtir. Biz kısa yol yürüyüşçüsü, menfaat şebekesi, yolda katılanlardan olmadık, biz derdi, davası olan bir teşkilatız. Haklarımızı savunmaya, haksızlıklara karşı sesimizi yükseltmeye, mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz” Türüt, Bu süreçte üç şey tartışılır hale geldi. Bir, Kamu işverenin güvenirliği, iki, hakem heyetinin özerkliği üç, 4688 toplu sözleşme yasasının yeterliliği. 


Üniversite idari personelinin sorunlarının çözülmediğini, beklentilerinin değişmediğini kaydederek, “İdari personel memnun edilmedikçe kalite uzakta bir köy olmaya mahkûm olur diyen Türüt Üniversitemizde planlanan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının ÖSYM tarafından gerçekleştirilmesini talep ettiklerini belirtti. 


Türüt, üniversite senatosunun lojman genelgesinin dört maddesini mahkemeye taşıdıkları hatırlattı.  


Konuşmasında, çocukları dağa kaçırılan annelerin HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemine de değinen Türüt, “Terör örgütlerine ve uzantılarına karşı cesaretle durarak evlatlarını terörün pençesinden kurtarmak için eylem başlatan annelerin isyanını, yüreklerinden kopan haykırışlarını ve evlatlarına kavuşma özlemlerini sonuna kadar destekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.  


Toplantı söz alan üyelerin gündeme dair görüşlerini dile getirerek, yapılacak çalışmalarla ilgili talep ve temennilerini ilettiler. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi