TÜRKOCAĞINDAN RİZE'DE HATIRA ORMAN

Rize 30.08.2020 - 17:41, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2599+ kez okundu.
 

TÜRKOCAĞINDAN RİZE'DE HATIRA ORMAN

Türk Ocakları Genel Merkezinin yurt genelinde Orman Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokol gereği 81 Vilayette TBMM kuruluşu anısına Türk Ocağı Hatıra Ormanı yapılacak. Hatıra ormanlarından ilki 30 Ağustos günü Rize’nin İkizdere ilçesinde fidanlar dikilerek yapıldı.        Milli Mücadelemizin 100. yılı anısına Hatıra Ormanı kapsamında Türk Ocakları Rize Şubesi İkizdere Çağrankaya Mahallesi Kurdun suyu mevkiinde Orman İl Müdürlüğünün tespit ettiği fidanlama sahasında İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ve Türk Ocağı Rize Şube Başkanı Turan Aslan Mercan ve kalabalık bir ekibin katılımıyla İdris Yamantürk adına hatıra orman fidanları dikildi. İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz fidan dikimi öncesi yaptığı konuşmada ’böylesi anlamlı bir günde ilçemde bu güzel etkinlik yapmanızdan dolayı Türk Ocağı ekibini kutluyorum. Türk Ocağı İdris Yamantürk ismi ormanımızda yaşayacaktır. İdris bey Türk ekonomisine, inşasına önemli hizmetlerde bulunmuş önemli bir hemşerimizdir. Orman İşletmemizin gösterdiği alanda dikilen fidanlar kök salar devletimiz gibi kökü enginlere uzanan orman olur’dedi.        Türk Ocağı Rize Şube Başkanı Turan Aslan Mercan yaptığı konuşmada’ burada iki önemli olayı yaşayarak paylaşıyoruz. Millî Mücadelenin 100.yılı anısına bu hatıra ormanımızı yaparken 30 Ağustos Zafer Bayramımızı da kutlamış oluyoruz. Ben şahsen çok memnun ve mutluyum. İkizdere ilçemizin 1600 metre rakımında al bayrağımızı ve flamamızı açmak ve dalgalandırmak güzel bir duygu. İdris Yamantürk büyüğümüz ülkemize ve camiamıza büyük hizmetleri olmuştur. Genel Merkezimizin tavsiyesiyle Rize’deki hatıra ormana Türk Ocağı İdris Yamantürk hatıra ormanı adını verdik. Bugün neredeyse bütün yönetimimiz bu güzel güne ortak oldu. Programımıza katılarak bize destek olan İkizdere Belediye Başkanımız Hakan Karagöz ve Orman İl Müdürü Abdi Ekşi’ye ve burada bizlere fidan temininde, çukurlar açılmasına ve malzeme nakliyelerinde önemli destek olan İkizdere Demirkapı Orman İşletme Şefi Orman Müh. Ali Aydemir ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Orman Müdürlüğünce tahsis edilen alana fidan dikme ve tabelamızı yerleştirme etkinliğimizi Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uyarak yaptık’dedi.      Türk Ocağı İdris Yamantürk hatıra ormanı için düzenlenen fidan dikimine İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Türk Ocağı Rize Şube Başkanı Turan Aslan Mercan, MHP İkizdere İlçe Başkanı Abdulrrezzak Uzun, Orman Genel Müdürlüğü emekli Müfettişi Ömer Mete, Rize Barosu Avukatlarından Hayrettin Parıltı ve Kürşat Mercan, Kalkandere MHP eski İl Genel Meclis Üyesi Hasan Kansızoğlu, Türk Ocağı Yönetim Kurulu Üyelerinden Murat Murtezaoğlu, Hüseyin Kor, Temel Yaşar katıldı.       

Türk Ocakları Genel Merkezinin yurt genelinde Orman Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokol gereği 81 Vilayette TBMM kuruluşu anısına Türk Ocağı Hatıra Ormanı yapılacak. Hatıra ormanlarından ilki 30 Ağustos günü Rize’nin İkizdere ilçesinde fidanlar dikilerek yapıldı.

      
Milli Mücadelemizin 100. yılı anısına Hatıra Ormanı kapsamında Türk Ocakları Rize Şubesi İkizdere Çağrankaya Mahallesi Kurdun suyu mevkiinde Orman İl Müdürlüğünün tespit ettiği fidanlama sahasında İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ve Türk Ocağı Rize Şube Başkanı Turan Aslan Mercan ve kalabalık bir ekibin katılımıyla İdris Yamantürk adına hatıra orman fidanları dikildi. İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz fidan dikimi öncesi yaptığı konuşmada ’böylesi anlamlı bir günde ilçemde bu güzel etkinlik yapmanızdan dolayı Türk Ocağı ekibini kutluyorum. Türk Ocağı İdris Yamantürk ismi ormanımızda yaşayacaktır. İdris bey Türk ekonomisine, inşasına önemli hizmetlerde bulunmuş önemli bir hemşerimizdir. Orman İşletmemizin gösterdiği alanda dikilen fidanlar kök salar devletimiz gibi kökü enginlere uzanan orman olur’dedi.

      
Türk Ocağı Rize Şube Başkanı Turan Aslan Mercan yaptığı konuşmada’ burada iki önemli olayı yaşayarak paylaşıyoruz. Millî Mücadelenin 100.yılı anısına bu hatıra ormanımızı yaparken 30 Ağustos Zafer Bayramımızı da kutlamış oluyoruz. Ben şahsen çok memnun ve mutluyum. İkizdere ilçemizin 1600 metre rakımında al bayrağımızı ve flamamızı açmak ve dalgalandırmak güzel bir duygu. İdris Yamantürk büyüğümüz ülkemize ve camiamıza büyük hizmetleri olmuştur. Genel Merkezimizin tavsiyesiyle Rize’deki hatıra ormana Türk Ocağı İdris Yamantürk hatıra ormanı adını verdik. Bugün neredeyse bütün yönetimimiz bu güzel güne ortak oldu. Programımıza katılarak bize destek olan İkizdere Belediye Başkanımız Hakan Karagöz ve Orman İl Müdürü Abdi Ekşi’ye ve burada bizlere fidan temininde, çukurlar açılmasına ve malzeme nakliyelerinde önemli destek olan İkizdere Demirkapı Orman İşletme Şefi Orman Müh. Ali Aydemir ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Orman Müdürlüğünce tahsis edilen alana fidan dikme ve tabelamızı yerleştirme etkinliğimizi Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uyarak yaptık’dedi.

    
Türk Ocağı İdris Yamantürk hatıra ormanı için düzenlenen fidan dikimine İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Türk Ocağı Rize Şube Başkanı Turan Aslan Mercan, MHP İkizdere İlçe Başkanı Abdulrrezzak Uzun, Orman Genel Müdürlüğü emekli Müfettişi Ömer Mete, Rize Barosu Avukatlarından Hayrettin Parıltı ve Kürşat Mercan, Kalkandere MHP eski İl Genel Meclis Üyesi Hasan Kansızoğlu, Türk Ocağı Yönetim Kurulu Üyelerinden Murat Murtezaoğlu, Hüseyin Kor, Temel Yaşar katıldı.

      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi