Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda üretim, 1 Haziran'da başlayacak

Karadeniz 29.05.2020 - 16:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1930+ kez okundu.
 

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda üretim, 1 Haziran'da başlayacak

TÜRKİYE Taşkömürü Kurumu'nda (TTK), 30 Mart'ta ara verilen üretime, 1 Haziran itibarıyla yeniden başlanacağı açıklandı.   Zonguldak ve Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocaklarında, toplam 7 bin 600 madencinin çalıştığı TTK'da işçilerin koronavirüs salgınından korunması için üretime ara verilmişti. Maden ocaklarında belirli periyotlarla sadece bakım ve onarım işçileri görev yapıyordu. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, ara verilen üretime, 1 Haziran itibarıyla yeniden başlanacağını açıkladı. Koronavirüse karşı maden ocaklarında alınacak tedbirlerle ilgili TTK ile görüşmeleri yapmaya devam ettiklerini söyleyen Yeşil, "Üretim, 'Covid-19’a karşı alınan önlemlerle sürdürülecektir. Bu konuda TTK Genel Müdürlüğü gerekli önlemler için düzenleme yapmıştır. Üretim, daha önce de uygulanan 3 vardiya sistemiyle sürdürülecektir. Kronik rahatsızlığı ve diğer nedenlerle idari izne çıkarılan personel ile esnek çalışma sistemine dahil tüm personel 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren işbaşı yapacaktır" dedi. 

TÜRKİYE Taşkömürü Kurumu'nda (TTK), 30 Mart'ta ara verilen üretime, 1 Haziran itibarıyla yeniden başlanacağı açıklandı.

 

Zonguldak ve Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocaklarında, toplam 7 bin 600 madencinin çalıştığı TTK'da işçilerin koronavirüs salgınından korunması için üretime ara verilmişti. Maden ocaklarında belirli periyotlarla sadece bakım ve onarım işçileri görev yapıyordu. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, ara verilen üretime, 1 Haziran itibarıyla yeniden başlanacağını açıkladı. Koronavirüse karşı maden ocaklarında alınacak tedbirlerle ilgili TTK ile görüşmeleri yapmaya devam ettiklerini söyleyen Yeşil, "Üretim, 'Covid-19’a karşı alınan önlemlerle sürdürülecektir. Bu konuda TTK Genel Müdürlüğü gerekli önlemler için düzenleme yapmıştır. Üretim, daha önce de uygulanan 3 vardiya sistemiyle sürdürülecektir. Kronik rahatsızlığı ve diğer nedenlerle idari izne çıkarılan personel ile esnek çalışma sistemine dahil tüm personel 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren işbaşı yapacaktır" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi