Trabzonspor'dan TFFHGD Başkanı Abdurrahman Arıcı'ya tepki

Spor 09.03.2020 - 17:15, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1649+ kez okundu.
 

Trabzonspor'dan TFFHGD Başkanı Abdurrahman Arıcı'ya tepki

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hayırlıoğlu; Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı’nın derneğin resmi internet sitesinde, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp’in bordo-mavili kulübe yönelik açıklamalarına destek vermesine tepki gösterdi.   Trabzonspor Kulübü’nün resmi internet sitesinden konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yusuf Hayırlıoğlu, “Mücadele ettiğimiz karanlık odaklar kendilerini teker teker göstermeye başladı. Yardımcımız Ertuğrul Doğan’ın açıklamalarından sonra MHK Başkanı Zekeriya Alp, tarihte görülmemiş bir biçimde TFF’nin resmi sitesinden kulübümüze karşı bir açıklama yayınladı. Bu açıklamanın, bugün Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği’nin resmi internet sitesinde de kullanıldığına şahit olduk. Sadece kullanılmakla yetinilmemiş aynı açıklamanın içerisinde kulübümüze karşı sözüm ona ahlak ve etik değerlerden dem vurulmuş, ayrıca yine kulübümüz mahkemeye verilmekle tehdit edilmiştir! Şu anda halen Türkiye Futbol Federasyonu’nda resmi görevli olan kızının futbol ailesine galiz küfürler etmesine göz yuman bir adam (!) bize ahlak ve etik dersi veremez!” dedi.   “Bizler TFFHGD Başkanı olan Abdurrahman Arıcı’yı çok iyi tanıyoruz. İşte bizim bahsettiğimiz, acilen Türk futbolundan uzaklaştırılmasını ve defedilmesini talep ettiğimiz sistem ve çarkları bunlardır!” diye sözlerini sürdüren Hayırlıoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Kendisini 2010-2011’den çok iyi tanıyoruz ve hafızalarımıza kazımış durumdayız. Kendisi şampiyonluğumuzun çalınmasının mimarlarından birisidir. Ama ne gariptir ki bu kişiler yıllardır futbol ailesinin içerisinde etkin ve yetkin konumda hayatlarını sürdürebilmektedir. Arıcı, futbol ailesine hizmet vermek yerine çeşitli kişi, grup veya zümrelerin güdümünde hareket etmiştir, etmektedir. Arıcı ve onun gibi düşünen, onun gibi hizmetini veren kişilerin acilen ve büyük bir titizlikle futbol ailesinin içerisinden çıkartılması gerekmektedir.   Tekrar ediyoruz; futbol ailesinin içerisinde birbirine biat kültürüyle bağlı, hiyerarşi ve özerkliğin uzağında talimatla hareket eden karanlık odaklar yer almaktadır. Bu odaklar dün olduğu gibi bugün de Trabzonspor’un alın terini, emeğini, hakkını çalmıştır. Yarın bir başkasının çalacaktır. Bu karanlık sistem ahlaksızca, alçakça, kapalı kapılar ardında gizlenerek tasarladıkları planları kulübümüzün üzerinde uygulama cüretini göstermektedir. Bu yapı acilen dağıtılmadığı sürece futbolumuzda ahlaktan ve adaletten bahsetmek mümkün olamayacaktır.”

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hayırlıoğlu; Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı’nın derneğin resmi internet sitesinde, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp’in bordo-mavili kulübe yönelik açıklamalarına destek vermesine tepki gösterdi.

 

Trabzonspor Kulübü’nün resmi internet sitesinden konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yusuf Hayırlıoğlu, “Mücadele ettiğimiz karanlık odaklar kendilerini teker teker göstermeye başladı. Yardımcımız Ertuğrul Doğan’ın açıklamalarından sonra MHK Başkanı Zekeriya Alp, tarihte görülmemiş bir biçimde TFF’nin resmi sitesinden kulübümüze karşı bir açıklama yayınladı. Bu açıklamanın, bugün Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği’nin resmi internet sitesinde de kullanıldığına şahit olduk. Sadece kullanılmakla yetinilmemiş aynı açıklamanın içerisinde kulübümüze karşı sözüm ona ahlak ve etik değerlerden dem vurulmuş, ayrıca yine kulübümüz mahkemeye verilmekle tehdit edilmiştir! Şu anda halen Türkiye Futbol Federasyonu’nda resmi görevli olan kızının futbol ailesine galiz küfürler etmesine göz yuman bir adam (!) bize ahlak ve etik dersi veremez!” dedi.

 

“Bizler TFFHGD Başkanı olan Abdurrahman Arıcı’yı çok iyi tanıyoruz. İşte bizim bahsettiğimiz, acilen Türk futbolundan uzaklaştırılmasını ve defedilmesini talep ettiğimiz sistem ve çarkları bunlardır!” diye sözlerini sürdüren Hayırlıoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Kendisini 2010-2011’den çok iyi tanıyoruz ve hafızalarımıza kazımış durumdayız. Kendisi şampiyonluğumuzun çalınmasının mimarlarından birisidir. Ama ne gariptir ki bu kişiler yıllardır futbol ailesinin içerisinde etkin ve yetkin konumda hayatlarını sürdürebilmektedir. Arıcı, futbol ailesine hizmet vermek yerine çeşitli kişi, grup veya zümrelerin güdümünde hareket etmiştir, etmektedir. Arıcı ve onun gibi düşünen, onun gibi hizmetini veren kişilerin acilen ve büyük bir titizlikle futbol ailesinin içerisinden çıkartılması gerekmektedir.

 

Tekrar ediyoruz; futbol ailesinin içerisinde birbirine biat kültürüyle bağlı, hiyerarşi ve özerkliğin uzağında talimatla hareket eden karanlık odaklar yer almaktadır. Bu odaklar dün olduğu gibi bugün de Trabzonspor’un alın terini, emeğini, hakkını çalmıştır. Yarın bir başkasının çalacaktır. Bu karanlık sistem ahlaksızca, alçakça, kapalı kapılar ardında gizlenerek tasarladıkları planları kulübümüzün üzerinde uygulama cüretini göstermektedir. Bu yapı acilen dağıtılmadığı sürece futbolumuzda ahlaktan ve adaletten bahsetmek mümkün olamayacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi