Trabzon'da öğrencilere cimnastik eğitimi verilecek

Spor 11.05.2019 - 14:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2895+ kez okundu.
 

Trabzon'da öğrencilere cimnastik eğitimi verilecek

CİMNASTİK Federasyonu ve Spor Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Trabzon’da ilk kez “Cimnastik Eğitim Semineri” düzenlendi.    Cimnastik Federasyonu ve Spor Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Trabzon’da düzenlenen ve 81 il cimnastik antrenörünün katıldığı eğitim semineri ile ilgili konuşan Spor Eğitimi Daire Başkanı Selçuk Çebi, “Bu semineri Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolün Temel Spor Eğitimi Programı’nın hazırlanması, okul öncesi temel eğitim ve özel eğitim kurullarının ders programına eklenmesi maddesine istinaden düzenledik” dedi.   Proje gereği okul öncesi çocuklara cimnastik ve hareket eğitimi verileceğini belirten Başkan Çebi “Spor İl Müdürlüğü antrenörleri federasyonumuzca eğitilip illerinde seçilen pilot anaokulu ve kreş öğretmenlerine eğitim verecek. Bu eğitimi alan öğretmenler okullarında cimnastik ve hareket eğitimini derslerini işleyecek. Bu çalışmanın sonucunda Cimnastik ve hareket eğitimi anaokulu ve kreşlerde ders olacak” dedi.   OBEZİTENİN ÖNÜNE GEÇİLECEK   Projenin çocukları küçük yaşta sporla buluşturabilmeyi amaçladığını belirten Başkan Çebi, hareket eğitimi verilerek obezitenin erken yaşta önüne geçilmesi ve yetenekli çocukların erken yaşta keşfedilmesini hedeflediklerini söyledi. Başkan Çebi “İlerleyen süreçte bu ve buna benzer seminerleri Karadeniz Bölgesinde düzenleyeceğiz. Bölgemiz merak edilen bir destinasyon” dedi. 

CİMNASTİK Federasyonu ve Spor Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Trabzon’da ilk kez “Cimnastik Eğitim Semineri” düzenlendi. 

 

Cimnastik Federasyonu ve Spor Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Trabzon’da düzenlenen ve 81 il cimnastik antrenörünün katıldığı eğitim semineri ile ilgili konuşan Spor Eğitimi Daire Başkanı Selçuk Çebi, “Bu semineri Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolün Temel Spor Eğitimi Programı’nın hazırlanması, okul öncesi temel eğitim ve özel eğitim kurullarının ders programına eklenmesi maddesine istinaden düzenledik” dedi.

 

Proje gereği okul öncesi çocuklara cimnastik ve hareket eğitimi verileceğini belirten Başkan Çebi “Spor İl Müdürlüğü antrenörleri federasyonumuzca eğitilip illerinde seçilen pilot anaokulu ve kreş öğretmenlerine eğitim verecek. Bu eğitimi alan öğretmenler okullarında cimnastik ve hareket eğitimini derslerini işleyecek. Bu çalışmanın sonucunda Cimnastik ve hareket eğitimi anaokulu ve kreşlerde ders olacak” dedi.

 

OBEZİTENİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

 

Projenin çocukları küçük yaşta sporla buluşturabilmeyi amaçladığını belirten Başkan Çebi, hareket eğitimi verilerek obezitenin erken yaşta önüne geçilmesi ve yetenekli çocukların erken yaşta keşfedilmesini hedeflediklerini söyledi. Başkan Çebi “İlerleyen süreçte bu ve buna benzer seminerleri Karadeniz Bölgesinde düzenleyeceğiz. Bölgemiz merak edilen bir destinasyon” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi