TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTILAR..BAŞKANIN KIZI DA AVUKAT OLDU

Rize 16.11.2019 - 05:42, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 4280+ kez okundu.
 

TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTILAR..BAŞKANIN KIZI DA AVUKAT OLDU

TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTILAR.. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, aralarında kızı Beyza Metin’in de bulunduğu Rize Barosu’nda stajlarını başarıyla tamamlayan 10 stajyer avukatın ruhsat törenine katıldı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun da katıldığı törende genç Avukatlar yemin ederek, cübbe giyip, ruhsatlarını aldı, avukatlık mesleğine adımlarını attı. Ramada otel  salonun da geniş katılımlı yapılan törene Rize Valisi Kemal Çeber,  Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Baro Başkanı Av. Ümit Peçe  ile birlikte yönetim kurulu üyeleri  İl Protokolu, yemin eden genç meslektaşların ailealeri ve avukatların yakınları katıldı. Tören de Açılış konuşmasını Baro Başkanı Av. Ümit Peçe yaptı. Maddi ve manevi varlıklarını ortaya koyan aileleri ve avukatları tebrik ederek,  Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, kürsüye davet etti. Tören de Vali Çeber, Belediye Başkanı Metin ve Cumhuriyet Başsavcısı Sekücü, kısa birer hayırlı olsun temennisinde bulundular. Belediye Başkanı  Rahmi Metin; “Ülkemizde ideolojik olarak herkes bir bilgiye sahip olabilir. Herkes kendi içerisindeki algısını karşı tarafa empoze etmeye çalışıyor. Oysa ki bunu yapmasak ve birbirimize kendi içimizdeki algımızla saygı duysak hiçbir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Hangi görüşte olursak olalım bu vatanı seviyorsak gayretlerimiz bu yönde olduğu müddetçe de bu vatan kazanacak, hepimiz kazanacağız. Bu duygularla genç arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.Sayın  Başkan Feyzioğlu’na da Rize için yaptığı iltifatlara çok teşekkür ediyorum” kendilerini her zaman Rize’ye bekliyoruz diye konuştu. Başkan Feyzioğlu; Genç Avukatlara seslenerek; “Görevini iyi yapmayandan vatansever, vatansever olmayandan da hiçbir şey olmaz. Bir Avukat olarak size gelen bir iş, çok işiniz olsa da tek işinizdir. Çünkü o insanın hayatı, namusu, şerefi, malı, ismi, hürriyeti sizin elinizdedir. Size emanettir. Eksik yaptığınızda sadece ona değil; sisteme, mesleğe, hiç tanımadığınız bugün için söylüyorum 125bin meslektaşınıza zarar verirsiniz.  Adınız ve Adımıza zarar verirsiniz. Size emanet edilen en büyük değer isminizdir. Şan şöhret her zaman gelir fakat kolay gelen kolay gider. Emeğinizle dişiniz ve tırnağız la kazandığınız gitmez diye konuştu.” Başkan Feyzioğlu; Rize’yi de Rize’liyi de yürekten söylüyorum çok seviyorum. Severken de samimi, kızarken de samimi sokakta görüyorum bunu “sarılıyor pat diye söylüyor. Kızıyo da seviyo da ama pat diye.” Çok hoş bir şey bu Anadolu insanında var bu özellik diyerek Ruhsat alan Avukatları yemin  ettirerek cübbe ve Ruhsatlarını protokol üyeleri ve Ailele leri ile takdim ettiler.  

TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTILAR..


Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, aralarında kızı Beyza Metin’in de bulunduğu Rize Barosu’nda stajlarını başarıyla tamamlayan 10 stajyer avukatın ruhsat törenine katıldı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun da katıldığı törende genç Avukatlar yemin ederek, cübbe giyip, ruhsatlarını aldı, avukatlık mesleğine adımlarını attı.


Ramada otel  salonun da geniş katılımlı yapılan törene Rize Valisi Kemal Çeber,  Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Baro Başkanı Av. Ümit Peçe  ile birlikte yönetim kurulu üyeleri  İl Protokolu, yemin eden genç meslektaşların ailealeri ve avukatların yakınları katıldı.


Tören de Açılış konuşmasını Baro Başkanı Av. Ümit Peçe yaptı. Maddi ve manevi varlıklarını ortaya koyan aileleri ve avukatları tebrik ederek,  Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, kürsüye davet etti. Tören de Vali Çeber, Belediye Başkanı Metin ve Cumhuriyet Başsavcısı Sekücü, kısa birer hayırlı olsun temennisinde bulundular.


Belediye Başkanı  Rahmi Metin; “Ülkemizde ideolojik olarak herkes bir bilgiye sahip olabilir. Herkes kendi içerisindeki algısını karşı tarafa empoze etmeye çalışıyor. Oysa ki bunu yapmasak ve birbirimize kendi içimizdeki algımızla saygı duysak hiçbir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Hangi görüşte olursak olalım bu vatanı seviyorsak gayretlerimiz bu yönde olduğu müddetçe de bu vatan kazanacak, hepimiz kazanacağız. Bu duygularla genç arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.Sayın  Başkan Feyzioğlu’na da Rize için yaptığı iltifatlara çok teşekkür ediyorum” kendilerini her zaman Rize’ye bekliyoruz diye konuştu.


Başkan Feyzioğlu; Genç Avukatlara seslenerek; “Görevini iyi yapmayandan vatansever, vatansever olmayandan da hiçbir şey olmaz. Bir Avukat olarak size gelen bir iş, çok işiniz olsa da tek işinizdir. Çünkü o insanın hayatı, namusu, şerefi, malı, ismi, hürriyeti sizin elinizdedir. Size emanettir. Eksik yaptığınızda sadece ona değil; sisteme, mesleğe, hiç tanımadığınız bugün için söylüyorum 125bin meslektaşınıza zarar verirsiniz.  Adınız ve Adımıza zarar verirsiniz. Size emanet edilen en büyük değer isminizdir. Şan şöhret her zaman gelir fakat kolay gelen kolay gider. Emeğinizle dişiniz ve tırnağız la kazandığınız gitmez diye konuştu.” Başkan Feyzioğlu; Rize’yi de Rize’liyi de yürekten söylüyorum çok seviyorum. Severken de samimi, kızarken de samimi sokakta görüyorum bunu “sarılıyor pat diye söylüyor. Kızıyo da seviyo da ama pat diye.” Çok hoş bir şey bu Anadolu insanında var bu özellik diyerek Ruhsat alan Avukatları yemin  ettirerek cübbe ve Ruhsatlarını protokol üyeleri ve Ailele leri ile takdim ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi