Toktaş: Bayram tatili turizmi etkilemeyecek

Karadeniz 30.07.2019 - 14:27, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2866+ kez okundu.
 

Toktaş: Bayram tatili turizmi etkilemeyecek

KARADENİZ Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Kurban Bayramı tatilinin Karadeniz kentlerindeki otellerin doluluk oranını etkilemeyeceğini söyledi. Toktaş, otellerin yüzde 80 doluluk oranında seyrettiğini belirtti. Türkiye, 11-14 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek 4 günlük Kurban Bayramı tatiline hazırlanıyor. Bazı vatandaşlar memleketlerine giderek bayramlaşma bazıları ise ikamet ettikleri kentlerde kurban kesme planları yapıyor. Yaz sezonuna denk gelen bayram tatilinin, Samsun başta olmak üzere Karadeniz bölgesindeki illere etkisinin olmayacağı kaydedildi. Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Birliği (TÜROFED) Yönetim Kurulu üyesi Murat Toktaş, yaz sezonu olması nedeniyle otellerin doluluk oranlarının yüzde 80’lerde seyrettiğini belirti. Toktaş, insanların kısa zamanda seyahat etmek istemediklerini ve bu nedenle bayram tatilinin otellere çok etkisi olmayacağını söyledi. ‘   İNSANLAR ZAMANLARINI YOLDA HARCAMAK İSTEMİYOR’   Başkan Murat Toktaş, “2019 yılı yaz sezonunda Samsun’daki otellerimiz yüzde 80 doluluk oranı ile gidiyor. 4 günlük Kurban Bayramı tatili, yaz sezonuna denk gelmektedir. Bu nedenle, bayram tatilinin bu yıl çok büyük bir etkisi olmayacaktır. Bilindiği üzere; Kurban Bayramında insanlar kurbanlık işleri ile uğraşmakta ve bu nedenle seyahate çıkan az olmaktadır. Kısacası böyle durumlarda seyahate çıkma ve bayramlaşma az oluyor. Vatandaşlar, uzak yerlere gitmek istemiyor. Samsun ve Karadeniz bölgesi, İstanbul bölgesinden beslendiği için, insanlar zaten dar olan zamanlarını uzak yerlere giderek yani bu bölgeye gelerek harcamak istemiyor. Biz, normal yaz hareketliliğinin devam edeceğini düşünüyoruz. Kurban Bayramı tatilinin bölgemizin turizmine çok etkisi olmayacaktır” diye konuştu. 

KARADENİZ Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Kurban Bayramı tatilinin Karadeniz kentlerindeki otellerin doluluk oranını etkilemeyeceğini söyledi. Toktaş, otellerin yüzde 80 doluluk oranında seyrettiğini belirtti. Türkiye, 11-14 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek 4 günlük Kurban Bayramı tatiline hazırlanıyor. Bazı vatandaşlar memleketlerine giderek bayramlaşma bazıları ise ikamet ettikleri kentlerde kurban kesme planları yapıyor. Yaz sezonuna denk gelen bayram tatilinin, Samsun başta olmak üzere Karadeniz bölgesindeki illere etkisinin olmayacağı kaydedildi. Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Birliği (TÜROFED) Yönetim Kurulu üyesi Murat Toktaş, yaz sezonu olması nedeniyle otellerin doluluk oranlarının yüzde 80’lerde seyrettiğini belirti. Toktaş, insanların kısa zamanda seyahat etmek istemediklerini ve bu nedenle bayram tatilinin otellere çok etkisi olmayacağını söyledi. ‘

 

İNSANLAR ZAMANLARINI YOLDA HARCAMAK İSTEMİYOR’

 

Başkan Murat Toktaş, “2019 yılı yaz sezonunda Samsun’daki otellerimiz yüzde 80 doluluk oranı ile gidiyor. 4 günlük Kurban Bayramı tatili, yaz sezonuna denk gelmektedir. Bu nedenle, bayram tatilinin bu yıl çok büyük bir etkisi olmayacaktır. Bilindiği üzere; Kurban Bayramında insanlar kurbanlık işleri ile uğraşmakta ve bu nedenle seyahate çıkan az olmaktadır. Kısacası böyle durumlarda seyahate çıkma ve bayramlaşma az oluyor. Vatandaşlar, uzak yerlere gitmek istemiyor. Samsun ve Karadeniz bölgesi, İstanbul bölgesinden beslendiği için, insanlar zaten dar olan zamanlarını uzak yerlere giderek yani bu bölgeye gelerek harcamak istemiyor. Biz, normal yaz hareketliliğinin devam edeceğini düşünüyoruz. Kurban Bayramı tatilinin bölgemizin turizmine çok etkisi olmayacaktır” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi