Tokat'ta ölümlü kazalarda düşüş yaşandı

Karadeniz 18.07.2019 - 12:12, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1544+ kez okundu.
 

Tokat'ta ölümlü kazalarda düşüş yaşandı

TOKAT Valisi Ozan Balcı, bir önceki yılın ilk 6 ayına göre ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında yüzde 12,6, ölü sayısında yüzde 72,2 ve yaralı sayısında yüzde 14,1 azalış olduğu söyledi. Tokat Valisi Ozan Balcı başkanlığında 2019 yılının ilk 6 aylı değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Göksel Toplaoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili  Albay Erdinç İnel, Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Nadir Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali katıldı.  Toplantıda trafik kazalarının önlenmesi adına hayata geçirilen "Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın" sloganıyla hazırlanan proje görüşüldü. Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Nadir Öztürk, toplantıda trafik kazalarını önleme planı doğrultusunda emniyet kemeri, aşırı hız, hatalı sollama, ışık ihlali, cep telefonu kullanımı ve alkol denetimleri ile ilgili sunum yaptı.   Sunumların ardından açıklamada bulunan Vali Balcı, "İlimiz genelinde meydana gelen trafik kazalarının ilk 6 aylık değerlendirilmesinde bir önceki yılın ilk 6 ayına göre ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında yüzde 12,6, ölü sayısında yüzde 72,2 ve yaralı sayısında yüzde 14,1 azalış olduğunu görüyoruz. Araç ve sürücü kontrol sayılarının ise ilk 6 aylık değerlendirilmesinde bir önceki yılın ilk 6 ayına göre kontrol sayısının yüzde 23,5 arttığı, uygulanan trafik cezalarında yüzde 11,0 azalış olduğu, kontrol sayısı artmasına rağmen uygulanan trafik cezalarındaki azalışın vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyma alışkanlıklarının arttığının göstergesidir. Vatandaşlarımızın daha huzurlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmeleri için gerekli önlemleri alıyor, trafik kazalarındaki riski en aza indirmeyi hedefliyoruz" dedi.  

TOKAT Valisi Ozan Balcı, bir önceki yılın ilk 6 ayına göre ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında yüzde 12,6, ölü sayısında yüzde 72,2 ve yaralı sayısında yüzde 14,1 azalış olduğu söyledi. Tokat Valisi Ozan Balcı başkanlığında 2019 yılının ilk 6 aylı değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Göksel Toplaoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili  Albay Erdinç İnel, Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Nadir Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali katıldı.  Toplantıda trafik kazalarının önlenmesi adına hayata geçirilen "Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın" sloganıyla hazırlanan proje görüşüldü. Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Nadir Öztürk, toplantıda trafik kazalarını önleme planı doğrultusunda emniyet kemeri, aşırı hız, hatalı sollama, ışık ihlali, cep telefonu kullanımı ve alkol denetimleri ile ilgili sunum yaptı.

 

Sunumların ardından açıklamada bulunan Vali Balcı, "İlimiz genelinde meydana gelen trafik kazalarının ilk 6 aylık değerlendirilmesinde bir önceki yılın ilk 6 ayına göre ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında yüzde 12,6, ölü sayısında yüzde 72,2 ve yaralı sayısında yüzde 14,1 azalış olduğunu görüyoruz. Araç ve sürücü kontrol sayılarının ise ilk 6 aylık değerlendirilmesinde bir önceki yılın ilk 6 ayına göre kontrol sayısının yüzde 23,5 arttığı, uygulanan trafik cezalarında yüzde 11,0 azalış olduğu, kontrol sayısı artmasına rağmen uygulanan trafik cezalarındaki azalışın vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyma alışkanlıklarının arttığının göstergesidir. Vatandaşlarımızın daha huzurlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmeleri için gerekli önlemleri alıyor, trafik kazalarındaki riski en aza indirmeyi hedefliyoruz" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi