Tokat'ta, 'Kıbrıs'ta Barış ve Özgürlüğün 45'inci yılı' kutlandı

Karadeniz 20.07.2019 - 17:12, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1511+ kez okundu.
 

Tokat'ta, 'Kıbrıs'ta Barış ve Özgürlüğün 45'inci yılı' kutlandı

TOKAT Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanlığı, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45'inci yıldönümü nedeniyle Gaziosmanpaşa Lisesi konfersans salonunda program düzenledi. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45'inci yıl dönümü nedeniyle, Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanılığı Tokat  Gaziosmanpaşa Lisesi konferans salonunda program düzenledi. Programa Tokat Valisi Ozan Balcı,  Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz,  İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Erdinç İnel, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Çelik ve Kıbrıs gazileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kuranı Kerim okunmasıyla devam etti.   Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde şehitleri rahmetle, kahraman gazileri de minnetle andığını ifade eden Tokat Valisi Ozan Balcı, "Türk milletinin defterinde asla çaresizlik yoktur. Bu coğrafya bir ana kucağı gibidir. Balkan'lardan, Kafkaslar'dan, Ortadoğudan gelen herkese de kucak açmıştır. Böylede büyük bir millettir. Bunu da asla unutmamalıyız. Dünya da sayılı 5-10 millet vardır. Bunlardan en büyüklerinden biri de Türk milletidir. Türk milleti büyük bir millet olduğunu diğer devlet ve milletlere göstermiştir. Kıbrıs bize jeopolitik anlamada önemlidir. Hem ana vatanımızın bir parçasıdır. Hem de oradakiler bizim canımız kanımızdır. Kıbrıs Türk'ü Türkiye'deki Türk'lerden ayrı gayrı düşünülemez. Her şeyden önemlisi neyi göstermiştir? Türk milleti orada, Türk milletinin çıkarları tehlikeye girdiği zaman, Türk milletinin varlığı tehlikeye girdiği zaman bütün zorluklara rağmen bir ve beraber oluruz" dedi. 

TOKAT Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanlığı, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45'inci yıldönümü nedeniyle Gaziosmanpaşa Lisesi konfersans salonunda program düzenledi. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45'inci yıl dönümü nedeniyle, Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanılığı Tokat  Gaziosmanpaşa Lisesi konferans salonunda program düzenledi. Programa Tokat Valisi Ozan Balcı,  Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz,  İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Erdinç İnel, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Çelik ve Kıbrıs gazileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kuranı Kerim okunmasıyla devam etti.

 

Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde şehitleri rahmetle, kahraman gazileri de minnetle andığını ifade eden Tokat Valisi Ozan Balcı, "Türk milletinin defterinde asla çaresizlik yoktur. Bu coğrafya bir ana kucağı gibidir. Balkan'lardan, Kafkaslar'dan, Ortadoğudan gelen herkese de kucak açmıştır. Böylede büyük bir millettir. Bunu da asla unutmamalıyız. Dünya da sayılı 5-10 millet vardır. Bunlardan en büyüklerinden biri de Türk milletidir. Türk milleti büyük bir millet olduğunu diğer devlet ve milletlere göstermiştir. Kıbrıs bize jeopolitik anlamada önemlidir. Hem ana vatanımızın bir parçasıdır. Hem de oradakiler bizim canımız kanımızdır. Kıbrıs Türk'ü Türkiye'deki Türk'lerden ayrı gayrı düşünülemez. Her şeyden önemlisi neyi göstermiştir? Türk milleti orada, Türk milletinin çıkarları tehlikeye girdiği zaman, Türk milletinin varlığı tehlikeye girdiği zaman bütün zorluklara rağmen bir ve beraber oluruz" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi