Tokat'ta

Karadeniz 09.11.2019 - 10:45, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1623+ kez okundu.
 

Tokat'ta

TOKAT Valiliği koordinesinde İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından yürütülecek olan 'Sağlıklı Kadınlar Sağlıklı Nesiller' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında yapılan Sağlıklı Kadınlar Sağlıklı Nesiller' projesinin tanıtım toplantısına Tokat Valisi Ozan Balcı, Artova Kaymakamı Mustafa Karali, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sümbül, ilçe sağlık müdürleri ve eşleri, aile hekimleri katıldı.   Vali Balcı, proje ile kadın sağlığı okuryazarlığının geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Sadece Tokat merkezde değil, ilçe ve köylerde de uygulanacak proje ile kadınlara sağlık konusunda düzenli ilaç kullanımından tütünün zararlarına, tarama testlerinden sağlıklı çocuk yetiştirmeye kadar birçok konuda eğitim verileceğini belirten Vali Balcı, "Kadın sağlıklı olunca hem eşini, hem çocuklarını eğitiyor. Ailede kadınların iyi yetiştirilmesi çok önemli. Çocukları başarılı olan ailelere baktığımızda annenin ilgili olmasından kaynaklanıyor. Hedefimiz kadın sağlığı konusundaki duyarlılığı arttırmak. Kadın sağlığı okuryazarlığını geliştirmek. Toplumun temeli aile. Ailenin temeli de annedir. Anne ailenin çatısıdır. Hanımları çok önemsiyorum. Kadınlarımız değer üreten varlıklar olduğu için kadınlarımıza daha çok değer üretmemiz lazım. Kadınlarımız çok fedakar, çok çalışkan ve Türk toplumunun dinamizmini teşkil ediyorlar. Kadının gücü Tokat'ın gücü, kadının gücü Türkiye'nin gücü. Kadınların zekasından, aklından, yeteneklerinden daha çok yararlanmamız lazım. Kadınlara kıymet vermeden toplumun ilerlemesi mümkün değil. Tokat'ta da bu konuda belli bir yetenek ve kültür var" dedi.  

TOKAT Valiliği koordinesinde İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından yürütülecek olan 'Sağlıklı Kadınlar Sağlıklı Nesiller' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında yapılan Sağlıklı Kadınlar Sağlıklı Nesiller' projesinin tanıtım toplantısına Tokat Valisi Ozan Balcı, Artova Kaymakamı Mustafa Karali, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sümbül, ilçe sağlık müdürleri ve eşleri, aile hekimleri katıldı.

 

Vali Balcı, proje ile kadın sağlığı okuryazarlığının geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Sadece Tokat merkezde değil, ilçe ve köylerde de uygulanacak proje ile kadınlara sağlık konusunda düzenli ilaç kullanımından tütünün zararlarına, tarama testlerinden sağlıklı çocuk yetiştirmeye kadar birçok konuda eğitim verileceğini belirten Vali Balcı, "Kadın sağlıklı olunca hem eşini, hem çocuklarını eğitiyor. Ailede kadınların iyi yetiştirilmesi çok önemli. Çocukları başarılı olan ailelere baktığımızda annenin ilgili olmasından kaynaklanıyor. Hedefimiz kadın sağlığı konusundaki duyarlılığı arttırmak. Kadın sağlığı okuryazarlığını geliştirmek. Toplumun temeli aile. Ailenin temeli de annedir. Anne ailenin çatısıdır. Hanımları çok önemsiyorum. Kadınlarımız değer üreten varlıklar olduğu için kadınlarımıza daha çok değer üretmemiz lazım. Kadınlarımız çok fedakar, çok çalışkan ve Türk toplumunun dinamizmini teşkil ediyorlar. Kadının gücü Tokat'ın gücü, kadının gücü Türkiye'nin gücü. Kadınların zekasından, aklından, yeteneklerinden daha çok yararlanmamız lazım. Kadınlara kıymet vermeden toplumun ilerlemesi mümkün değil. Tokat'ta da bu konuda belli bir yetenek ve kültür var" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi