Taşlamaya GEL.

Kültür 02.05.2019 - 22:51, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2005+ kez okundu.
 

Taşlamaya GEL.

 TAŞLAMA’YA GEL.    Kültürel değerlerimizin başında gelen ve geçmişteki zenginliğinden olan destan geleneği, bu günlerde şehrimizde yeniden canlandı. Bilindiği üzere acıklı bir ölüm, aşırı bir sevinç, savaş ve tabii afetler gibi olayları anlatan destan geleneği yaklaşık altmış yıldır neredeyse unutulmaya yüz tutmuştu. Ancak bu gelenek çağa ayak uydurmuş bir şekilde son günlerde gün yüzüne çıktı.    Şehrimizde önceki yıllarda Tıp Fakültesinde dekan olarak görev yapan sitemizin köşe yazarlarından Prof. Dr. Şaban Şimşek, daha önceden köşesine taşıdığı ve üç bölüm olarak yazdığı “Külliye 53 Destanı” kitapçık şeklinde yayınlanarak okuyucuyla buluşması sağlandı. Çınar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yayınları arasından çıkan destanın giriş bölümünde Prof. Dr. Şaban Şimşek hoca bu taşlamayı “Taşlamada ismi zikredilenler kendilerini bu eleştirilerin muhatabı olarak görmezlerse mizahi bir metin olarak okur ve tebessüm ederler. Yok, eğer bir hesaplaşma olarak görürlerse, o hesabı önce kendilerine, sonra Rize halkına, en sonunda da Allah’a versinler. Koskoca Rize halkına ve dekanı olduğum tıp fakültesine yapılanları dile getirmek; bir hemşehri olarak vicdani, bir akademisyen olarak da ahlaki görevimdi. Herkes payına düşeni alsın. Ben zaten payıma düşeni aldım, varsa daha da almaya hazırım. Bu destan muhataplarına ders, Rize kültürü ve üniversite tarihine de karınca kaderince bir armağanım olsun.” Diye tanıtıyor.    Şehrimizde uzun yıllardan beri faaliyette bulunan Çınar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından dağıtımı yapılan destan, halka ücretsiz olarak dağıtılmakta. Külliye 53 Destanı Medine İş hanında faaliyette olan Rize İhtisas Kütüphanesinden temin edilebilir. Ayrıca şehir merkezinde belirli aralıklarla insanlara ulaşımı sağlanmaktadır. 

 TAŞLAMA’YA GEL. 

 

Kültürel değerlerimizin başında gelen ve geçmişteki zenginliğinden olan destan geleneği, bu günlerde şehrimizde yeniden canlandı. Bilindiği üzere acıklı bir ölüm, aşırı bir sevinç, savaş ve tabii afetler gibi olayları anlatan destan geleneği yaklaşık altmış yıldır neredeyse unutulmaya yüz tutmuştu. Ancak bu gelenek çağa ayak uydurmuş bir şekilde son günlerde gün yüzüne çıktı. 

 

Şehrimizde önceki yıllarda Tıp Fakültesinde dekan olarak görev yapan sitemizin köşe yazarlarından Prof. Dr. Şaban Şimşek, daha önceden köşesine taşıdığı ve üç bölüm olarak yazdığı “Külliye 53 Destanı” kitapçık şeklinde yayınlanarak okuyucuyla buluşması sağlandı. Çınar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yayınları arasından çıkan destanın giriş bölümünde Prof. Dr. Şaban Şimşek hoca bu taşlamayı “Taşlamada ismi zikredilenler kendilerini bu eleştirilerin muhatabı olarak görmezlerse mizahi bir metin olarak okur ve tebessüm ederler. Yok, eğer bir hesaplaşma olarak görürlerse, o hesabı önce kendilerine, sonra Rize halkına, en sonunda da Allah’a versinler. Koskoca Rize halkına ve dekanı olduğum tıp fakültesine yapılanları dile getirmek; bir hemşehri olarak vicdani, bir akademisyen olarak da ahlaki görevimdi. Herkes payına düşeni alsın. Ben zaten payıma düşeni aldım, varsa daha da almaya hazırım. Bu destan muhataplarına ders, Rize kültürü ve üniversite tarihine de karınca kaderince bir armağanım olsun.” Diye tanıtıyor. 

 

Şehrimizde uzun yıllardan beri faaliyette bulunan Çınar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından dağıtımı yapılan destan, halka ücretsiz olarak dağıtılmakta. Külliye 53 Destanı Medine İş hanında faaliyette olan Rize İhtisas Kütüphanesinden temin edilebilir. Ayrıca şehir merkezinde belirli aralıklarla insanlara ulaşımı sağlanmaktadır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi