Taban fiyatın altında kimse Çay A-la-ma-ma-lı-dır.

Rize 20.05.2019 - 16:11, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2852+ kez okundu.
 

Taban fiyatın altında kimse Çay A-la-ma-ma-lı-dır.

Henüz daha   2019 Yaş çay kampanyasının başlangıcında, özel sektörün üreticilere karşı taban fiyatın altında fiyatla sezonu açması, bir kez daha çay üreticisini  üzmüştür.  ÇAYKUR’un önemi ve olmazsa olmazı bir kez daha net şekilde anlaşılmıştır.  Özel sektörü haklı kılacak tek neden : Kuru çaya uzun zamandan beri zam yapılmaması özel sektörü zor duruma sokmuş, üretici aleyhine düşük fiyat uygulamasını zorunlu hale getirmiş, özel sektör  üreticiyi üzecek fiyat politikasıyla karşı karşıya getirmiştir. Çay üreticisinin lehine, üreticinin haklarının  koruma altına alınmaması, çay yasasının çıkarılmaması, ve geciktirilmesi üreticilerin aleyhine olduğu, üreticiler tarafından yeni yeni anlaşılmaktadır. Tüketiciyi koruyan yasa yasal düzenlemeyle üreticiyi de korumalı, taban fiyatın altında kimse çay alamamalıdır.      ÇAYKUR ‘un önemini çok daha iyi anlamalıyız, birbirimize iyi anlatmalıyız ve hep birlikte sahiplenmeliyiz, önümüzü görmeliyiz, bizim için ne düşünüldüğünü bilmeliyiz. Bir fıkra ile örnek vermek istiyorum.      Yavru balıklar gölde, ana balıkla yüzüyorlar. Yavru balıklar analarına sorarlar;     -‘’Anacuğum ha bu içinde yüzdüğümüz suyun, bize ne faydası vardur?’’ Ana balığın cevabı gecikmez;      -‘’Çocuklar anlatsam üzün sürer, karaya çıkarsanız anlarsınız faydasını, anlatmama lüzum kalmaz.’’      ÇAYKUR’ a tamda bu noktadan bakarsak bize karşı faydasını ve kıymetini çok daha iyi anlarız ve anlatırız. ÇAYKUR olmazsa olmazımızdır. Özelleşsin ne olur, diyenlere kapak olsun. Onlar nasıl bakarlar bilmem, bizim göz bebeğimizdir, olmazsa olmazımızdır.      Resim ortada ÇAYKUR sezona girerken, üretici lehine bu kadar imtiyaz sunduğu halde böyle oluyorsa, ya imtiyazlar sunmasa, ÇAYKUR olmazsa inanın yaş çay fiyatı 1 TL. ye bile düşer.     Buradan bir kez daha siyasi üst düzey yetkili ve siyasilerimize teşekkür ederiz. ÇAYKUR’un bu güne kadar özelleştirilmemiş olması, elbette ki geçmişte eski başbakanımız Sayın Mesut YILMAZ’ a, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ‘a teşekkürle kalmayıp, vefa borcumuzun olduğunu unutmayalım. Bir hakkı yerine teslim edelim. Bu vesile ile Çay yasasının biran önce  çıkarılmasını,  kendilerinden bekliyor ve diliyoruz.      Bundan sonraki süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızdan ÇAYKUR’un daha da güçlenmesini talep edelim, bizler üreticiler olarak erkenden çayımızı toplayalım, kalitenin yükselmesine vesile olalım, ÇAYKUR’a sahip çıkalım, ÇAYKUR’u güçlendirelim, ve daha çok destek olalım, hep birlikte başaralım. ÇAYKUR Genel Müdür Vekilimizin asaleten atanmasını, birlikte talep edelim ve de destekleyelim, isteklerimizi Sayın cumhurbaşkanımıza iletmek üzere kampanya sürdürelim.                          SAYGILARIMIZLARIMIZLA /  SALVADER AİLESİ 

Henüz daha   2019 Yaş çay kampanyasının başlangıcında, özel sektörün üreticilere karşı taban fiyatın altında fiyatla sezonu açması, bir kez daha çay üreticisini  üzmüştür.  ÇAYKUR’un önemi ve olmazsa olmazı bir kez daha net şekilde anlaşılmıştır.  Özel sektörü haklı kılacak tek neden : Kuru çaya uzun zamandan beri zam yapılmaması özel sektörü zor duruma sokmuş, üretici aleyhine düşük fiyat uygulamasını zorunlu hale getirmiş, özel sektör  üreticiyi üzecek fiyat politikasıyla karşı karşıya getirmiştir. Çay üreticisinin lehine, üreticinin haklarının  koruma altına alınmaması, çay yasasının çıkarılmaması, ve geciktirilmesi üreticilerin aleyhine olduğu, üreticiler tarafından yeni yeni anlaşılmaktadır. Tüketiciyi koruyan yasa yasal düzenlemeyle üreticiyi de korumalı, taban fiyatın altında kimse çay alamamalıdır.  

  

ÇAYKUR ‘un önemini çok daha iyi anlamalıyız, birbirimize iyi anlatmalıyız ve hep birlikte sahiplenmeliyiz, önümüzü görmeliyiz, bizim için ne düşünüldüğünü bilmeliyiz. Bir fıkra ile örnek vermek istiyorum.  

  

Yavru balıklar gölde, ana balıkla yüzüyorlar. Yavru balıklar analarına sorarlar;  

 

-‘’Anacuğum ha bu içinde yüzdüğümüz suyun, bize ne faydası vardur?’’ Ana balığın cevabı gecikmez;  

 

 -‘’Çocuklar anlatsam üzün sürer, karaya çıkarsanız anlarsınız faydasını, anlatmama lüzum kalmaz.’’  

  

ÇAYKUR’ a tamda bu noktadan bakarsak bize karşı faydasını ve kıymetini çok daha iyi anlarız ve anlatırız. ÇAYKUR olmazsa olmazımızdır. Özelleşsin ne olur, diyenlere kapak olsun. Onlar nasıl bakarlar bilmem, bizim göz bebeğimizdir, olmazsa olmazımızdır.  

  

Resim ortada ÇAYKUR sezona girerken, üretici lehine bu kadar imtiyaz sunduğu halde böyle oluyorsa, ya imtiyazlar sunmasa, ÇAYKUR olmazsa inanın yaş çay fiyatı 1 TL. ye bile düşer.  

 

Buradan bir kez daha siyasi üst düzey yetkili ve siyasilerimize teşekkür ederiz. ÇAYKUR’un bu güne kadar özelleştirilmemiş olması, elbette ki geçmişte eski başbakanımız Sayın Mesut YILMAZ’ a, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ‘a teşekkürle kalmayıp, vefa borcumuzun olduğunu unutmayalım. Bir hakkı yerine teslim edelim. Bu vesile ile Çay yasasının biran önce  çıkarılmasını,  kendilerinden bekliyor ve diliyoruz.  

  

Bundan sonraki süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızdan ÇAYKUR’un daha da güçlenmesini talep edelim, bizler üreticiler olarak erkenden çayımızı toplayalım, kalitenin yükselmesine vesile olalım, ÇAYKUR’a sahip çıkalım, ÇAYKUR’u güçlendirelim, ve daha çok destek olalım, hep birlikte başaralım. ÇAYKUR Genel Müdür Vekilimizin asaleten atanmasını, birlikte talep edelim ve de destekleyelim, isteklerimizi Sayın cumhurbaşkanımıza iletmek üzere kampanya sürdürelim.                       

 

SAYGILARIMIZLARIMIZLA /  SALVADER AİLESİ 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi