Sütlüoğlu'ndan FLAŞ Çaykur Açıklaması

Rize 09.04.2019 - 14:01, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1520+ kez okundu.
 

Sütlüoğlu'ndan FLAŞ Çaykur Açıklaması

Sütlüoğlu, “2018 senesinin başında ben ayrıldım. Sezon başlamadan ayrılmıştım. Yani 2018 faaliyeti benden sonraki yöneticilerle ilgili” dedi. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Hükümetimiz gıda enflasyonunu mücadele çerçevesinde bu zammı geri alınca 2017 yılını mecburen zararla kapattık. Yani maliyetlerimizi fiyatlarımıza yansıtamadık. Bu hükümet bir politikasıdır. Bu şekilde yaklaşık 260 milyonluk zarar ortaya çıktı. Devamında da yine zamlara müsaade edilmedi. 2018’de de zararın da ana nedeni maliyetlerin artması ve bunların fiyatları yansıtılmamasıdır. Benden sonraki yöneticilerle ilgilidir ana asıl nedenidir” şeklinde konuştu.   KATARLI DEĞİL KUVEYTLİLER GELDİ! ÇAYKUR’un satılacağı yönündeki iddialara da cevap veren Sütlüoğlu, “Varlık Fonuna alınan bir yapının oradan ayrılmadan münferit olarak satılması mümkün değildir. Varlık Fonu bir fondur. Farklı bir çalışma sistemi olan bir yapıdır. Benim bildiğim kadarıyla bu yapıda satılma mümkün değildir. Bizim yeni yaptığımız paketlemeye geçen bir Büyükelçilik gelmiş, Katar Büyükelçisi geldi diye kamuoyuna yansıttılar ama bende sordum arkadaşlara. O Kuveyt Büyükelçisiymiş. Gezmeye gelmiş, fabrikanın iştihamı ve güzelliği dikkatini çekmiş. Merak etmiş fabrikayı ve gezmiş. Sürekli Katar gündemde ‘Katarlılara satılacak’ deniliyor ancak bu yapı içerisinde Varlık Fonu içerisine ÇAYKUR aslında özelleştirmeden uzaklaştırıldı. Eskiden özelleştirilmeye daha yakındı” dedi. YAPILAN İŞLERİ KİMSE SÖYLEMİYOR Sütlüoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Özelleştirme İdaresine devredilseydi özelleşecekti. Ama Varlık Fonuna alınarak daha korunaklı bir yapı içine alınıyor. Bildiğim kadarıyla uluslararası bir akreditasyon çalışması var. Bir çalışma yürütüyorlar. Ama şuanda dışardayız. Tam detaylı bir bilgi sahibi değilim. Benim dönemimde ÇAYKUR’a öz kaynaklarla 1 milyarlık yatırım yapıldı. Bu zararı dile getirenler, yapılan işleri hiç dile getirmiyorlar. Yani ÇAYKUR’un kapasitesini biz 50’nin üzerinde artırdık. Yeni bir paketleme fabrikası yaptık ki sadece onun maliyeti 450 milyon civarındadır. Daha birçok çalışma yaptık ama kimse bunları gündeme getirmiyor. PINARBAŞ: SATIŞ SÖZ KONUSU DEĞİL Yaşanan zararla ilgili konuşan ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Pınarbaş da açıklanan rakamların resmi rakamlar olduğunu yineledi. Pınarbaş, ÇAYKUR’un yabancılara satılıp satılmayacağıyla ilgili de açıklamalarda bulunarak “Herhangi bir satış söz konusu değildir” ifadelerini kullandı. Haber:Hüseyin TERZİ/Medya Laz

Sütlüoğlu, “2018 senesinin başında ben ayrıldım. Sezon başlamadan ayrılmıştım. Yani 2018 faaliyeti benden sonraki yöneticilerle ilgili” dedi. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Hükümetimiz gıda enflasyonunu mücadele çerçevesinde bu zammı geri alınca 2017 yılını mecburen zararla kapattık. Yani maliyetlerimizi fiyatlarımıza yansıtamadık. Bu hükümet bir politikasıdır. Bu şekilde yaklaşık 260 milyonluk zarar ortaya çıktı. Devamında da yine zamlara müsaade edilmedi. 2018’de de zararın da ana nedeni maliyetlerin artması ve bunların fiyatları yansıtılmamasıdır. Benden sonraki yöneticilerle ilgilidir ana asıl nedenidir” şeklinde konuştu.
 

KATARLI DEĞİL KUVEYTLİLER GELDİ!


ÇAYKUR’un satılacağı yönündeki iddialara da cevap veren Sütlüoğlu, “Varlık Fonuna alınan bir yapının oradan ayrılmadan münferit olarak satılması mümkün değildir. Varlık Fonu bir fondur. Farklı bir çalışma sistemi olan bir yapıdır. Benim bildiğim kadarıyla bu yapıda satılma mümkün değildir. Bizim yeni yaptığımız paketlemeye geçen bir Büyükelçilik gelmiş, Katar Büyükelçisi geldi diye kamuoyuna yansıttılar ama bende sordum arkadaşlara. O Kuveyt Büyükelçisiymiş. Gezmeye gelmiş, fabrikanın iştihamı ve güzelliği dikkatini çekmiş. Merak etmiş fabrikayı ve gezmiş. Sürekli Katar gündemde ‘Katarlılara satılacak’ deniliyor ancak bu yapı içerisinde Varlık Fonu içerisine ÇAYKUR aslında özelleştirmeden uzaklaştırıldı. Eskiden özelleştirilmeye daha yakındı” dedi.


YAPILAN İŞLERİ KİMSE SÖYLEMİYOR


Sütlüoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Özelleştirme İdaresine devredilseydi özelleşecekti. Ama Varlık Fonuna alınarak daha korunaklı bir yapı içine alınıyor. Bildiğim kadarıyla uluslararası bir akreditasyon çalışması var. Bir çalışma yürütüyorlar. Ama şuanda dışardayız. Tam detaylı bir bilgi sahibi değilim. Benim dönemimde ÇAYKUR’a öz kaynaklarla 1 milyarlık yatırım yapıldı. Bu zararı dile getirenler, yapılan işleri hiç dile getirmiyorlar. Yani ÇAYKUR’un kapasitesini biz 50’nin üzerinde artırdık. Yeni bir paketleme fabrikası yaptık ki sadece onun maliyeti 450 milyon civarındadır. Daha birçok çalışma yaptık ama kimse bunları gündeme getirmiyor.


PINARBAŞ: SATIŞ SÖZ KONUSU DEĞİL


Yaşanan zararla ilgili konuşan ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Pınarbaş da açıklanan rakamların resmi rakamlar olduğunu yineledi. Pınarbaş, ÇAYKUR’un yabancılara satılıp satılmayacağıyla ilgili de açıklamalarda bulunarak “Herhangi bir satış söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.


Haber:
Hüseyin TERZİ/Medya Laz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi