Suriyeli 2 üniversitelinin 'Robotik Yürüyen El' projesi ilgi gördü

Eğitim 16.05.2019 - 00:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2627+ kez okundu.
 

Suriyeli 2 üniversitelinin 'Robotik Yürüyen El' projesi ilgi gördü

KARABÜK Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencileri, 105 farklı bitirme projesi ile sektöre hazır olduklarını gösterdi. Projeler arasında Suriye uyruklu 2 öğrencinin 'Robotik Yürüyen El' projesi ise dikkat çekti. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi fuaye alanında Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin bitirme projelerinden oluşan sergi açıldı.   Sergide yer alan insansız hava aracı, araç takip sistemi, pantilt ile yüz takibi yapan kamera, robotik yürüyen el, güneş takip sistemi, otonom park, geri dönüşüm ayrıştırma sistemi, arazi keşif aracı, 3D ve 3B yazıcılar, otonom uçuş yapabilen ambulans drone, bluetooth kontrollü örümcek robot ve atölye vinci, akıllı ev sistemleri, çok eksenli robot kol, kuluçka makinesi, android kontrollü labirent oyunu, temizlik robotu, çizgi izleyen garson robot ve sera otomasyon sistemi gibi 105 farklı proje, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, sergide Türkiye’nin geleceğine yön verebilecek öğrencilerin çalışmalarının yer aldığını belirterek geleceğin inovasyonda olduğunu söyledi. Sergide yürüyemeyen kişiler düşünülerek yapılan robotik kol, engelli kişilerin istedikleri şeyleri alıp getirecek. Abduljavad Alalı, "Engelli insanlar için bir proje yaptık. Projemizin 2 kısmı var. Robotik araba ve robotik insan kolu. Geçen sene bir kol projesi düşündük. O projeyi çok kişi yaptığı için başka bir şey yapmayı düşündük. Suriye’de savaşa sebebiyle engelli insan çok olduğu için böyle bir fikir geldi aklımıza" dedi. Ahmad Khabbaz ise "Projeyi görenler iyi bir fikir olduğunu söylüyorlar. İnşallah daha farklı şeyler yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu. 

KARABÜK Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencileri, 105 farklı bitirme projesi ile sektöre hazır olduklarını gösterdi. Projeler arasında Suriye uyruklu 2 öğrencinin 'Robotik Yürüyen El' projesi ise dikkat çekti. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi fuaye alanında Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin bitirme projelerinden oluşan sergi açıldı.

 

Sergide yer alan insansız hava aracı, araç takip sistemi, pantilt ile yüz takibi yapan kamera, robotik yürüyen el, güneş takip sistemi, otonom park, geri dönüşüm ayrıştırma sistemi, arazi keşif aracı, 3D ve 3B yazıcılar, otonom uçuş yapabilen ambulans drone, bluetooth kontrollü örümcek robot ve atölye vinci, akıllı ev sistemleri, çok eksenli robot kol, kuluçka makinesi, android kontrollü labirent oyunu, temizlik robotu, çizgi izleyen garson robot ve sera otomasyon sistemi gibi 105 farklı proje, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, sergide Türkiye’nin geleceğine yön verebilecek öğrencilerin çalışmalarının yer aldığını belirterek geleceğin inovasyonda olduğunu söyledi. Sergide yürüyemeyen kişiler düşünülerek yapılan robotik kol, engelli kişilerin istedikleri şeyleri alıp getirecek. Abduljavad Alalı, "Engelli insanlar için bir proje yaptık. Projemizin 2 kısmı var. Robotik araba ve robotik insan kolu. Geçen sene bir kol projesi düşündük. O projeyi çok kişi yaptığı için başka bir şey yapmayı düşündük. Suriye’de savaşa sebebiyle engelli insan çok olduğu için böyle bir fikir geldi aklımıza" dedi. Ahmad Khabbaz ise "Projeyi görenler iyi bir fikir olduğunu söylüyorlar. İnşallah daha farklı şeyler yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi