Soma faciası Türkiye’nin kanayan yarasıdır.

Türkiye 12.05.2019 - 09:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2722+ kez okundu.
 

Soma faciası Türkiye’nin kanayan yarasıdır.

Gökhan GEDİKLİ: Soma faciası Türkiye’nin kanayan yarasıdır.    Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan GEDİKLİ, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da meydana gelen ve Ülkeyi derinden yaralayan iş kazası(cinayetinin) yıldönümünde bir açıklama yaparak “Soma faciası Türkiye’nin kanayan yarasıdır” dedi.    Gökhan GEDİKLİ açıklamasında şu konulara vurgu yaptı:  "Soma’da 13 Mayıs 2014 tarihinde Türkiye’nin en büyük maden kazası meydana geldi. 301 maden işçisi şehit oldu, yüzlerce dul ve yetim geride kaldı. Meydana gelen “iş cinayeti” Ülkeyi ve toplumu derinden sarstı, uluslararası alanda da üzücü biçimde yankılandı. Faciadan etkilenenlerin sosyoekonomik ve psikolojik durumlarını iyileştirmeye dönük çalışmalar yapıldı. Üye sendikalar ve işçilerimizle birlikte     TÜRK-İŞ topluluğu o bölgedeki Vatandaşlarımıza destek oldu, gereken katkıyı yaptı, yapmaya da devam etmektedir.    Böylesi faciaların bir daha yaşanmaması için alınması gereken önlemler ve yapılması gereken politika değişiklikleri bir an önce yerine getirilmelidir. Temel yaklaşım çalışma ortamının insancıllaştırılmasıdır. İşçilerin sadece çalışma şartları değil yaşama şartlarının da “insan onuruna yaraşır” bir düzeyde olmasıdır. TÜRK-İŞ bu doğrultudaki çalışmalarını sürdürecektir.  Soma Faciasının yıldönümünde Şehit işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.” dedi. 

Gökhan GEDİKLİ: Soma faciası Türkiye’nin kanayan yarasıdır. 

 

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan GEDİKLİ, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da meydana gelen ve Ülkeyi derinden yaralayan iş kazası(cinayetinin) yıldönümünde bir açıklama yaparak “Soma faciası Türkiye’nin kanayan yarasıdır” dedi. 

 

Gökhan GEDİKLİ açıklamasında şu konulara vurgu yaptı: 


"Soma’da 13 Mayıs 2014 tarihinde Türkiye’nin en büyük maden kazası meydana geldi. 301 maden işçisi şehit oldu, yüzlerce dul ve yetim geride kaldı. Meydana gelen “iş cinayeti” Ülkeyi ve toplumu derinden sarstı, uluslararası alanda da üzücü biçimde yankılandı. Faciadan etkilenenlerin sosyoekonomik ve psikolojik durumlarını iyileştirmeye dönük çalışmalar yapıldı. Üye sendikalar ve işçilerimizle birlikte     TÜRK-İŞ topluluğu o bölgedeki Vatandaşlarımıza destek oldu, gereken katkıyı yaptı, yapmaya da devam etmektedir. 

 

Böylesi faciaların bir daha yaşanmaması için alınması gereken önlemler ve yapılması gereken politika değişiklikleri bir an önce yerine getirilmelidir. Temel yaklaşım çalışma ortamının insancıllaştırılmasıdır. İşçilerin sadece çalışma şartları değil yaşama şartlarının da “insan onuruna yaraşır” bir düzeyde olmasıdır. TÜRK-İŞ bu doğrultudaki çalışmalarını sürdürecektir. 


Soma Faciasının yıldönümünde Şehit işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi