Siz söylemediyseniz Reis haftaya Rize'ye gelecek

Rize 18.08.2019 - 14:34, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2551+ kez okundu.
 

Siz söylemediyseniz Reis haftaya Rize'ye gelecek

Kurban Bayramı dolayısıyla memleketine gelen atanmış Ulaştırma Bakanı M.Cahit Turhan açıklamalarıyla haberlerde yer aldı.  Atanmış Bakanın gezisini eleştirmeyeceğim Bakanlığının devam eden inşaatlarında tabii ki incelemede bulunacak. Kendisi Bakanlığa atanmadan önce uzun yıllar Karayolları Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuştu. Seçmene sorumluluğu olmayan atanmış Bakanın yapımları durmuş olan Kırık ve Salarha Tünelleri hakkındaki açıklamalarını gerçekçi bulmuyorum.  Rize’ye gelmişken dönüşte Reise nasıl tekmil veririm diye Güneyce ve Salarha Tüneli’ni inceleyen atanmış Bakan Turhan, Salarha tünel inşaatının yüzde 80 tamamlandığını ve 2020 sonunda hizmete gireceğini açıkladı.   Bakanın Genel Müdür olduğu dönemde başlayan  3 km’lik Salarha tüneli yıllardır niye tamamlanamadı. Oysa Salarha Tünelinin çok sıkıntısı olduğunu Bakan ya bilmiyor ya bilmemezlikten geliyor. Tünelin Rize’de çıkacağı Dalyan mevkiinde hala yaprak sallanmıyor.   Tünel çıkışı için kamulaştırılacak yerler ne durumda, vatandaş burada çok mağdur olacak bunu biliyor mu acaba.  Atanmış Ulaştırma Bakanı M. Cahit Turhan Kırık Tüneli hakkında da  ‘’55 lik oranda delinmiştir. Bu tünel tamamlandığında Rize ile Erzurum 265 kilometreden 220 kilometreye düşecek ‘’deyivermiş.  Yıllarını RİZE-ERZURUM karayolunun 12 ay ulaşıma açık olması için heba eden Erzurum dadaşı Tahsin Bayramoğlu sizlere çok seslendi. Tahsin ağabeyde mesafenin kısalacağını saatin düşeceğini haykırdı durdu ama duymadınız vesselam.   Sn. Bakanım bunları biz yıllardır biliyoruz sen icraattan bahset. Bir yıldan fazla zamandır KIRIK Tünelinde ses seda yok yani şantiye kapalı.  Müteahhit bırakıp gitti.  İhale yenilenecek dendi halen bekliyoruz.  Reisin memleketi Rize’de atıl kalan bir başka Karayolu daha var ama gören bir yetkili, etkili ve siyasi Allah’ın kulu yok.  2014 yılında açılmaya başlanan Kendirli-Kalkandere-Derepazarı yolu Kendirli girişinde 1 kilometre yapıldı öyle kaldı. Yolda uzun süredir çalışma yok, ne zaman başlayacağına dair bir işaret emarede yok.  Sn. Bakan bunların yapılmadığını da Ankara’ya vardığınızda Reise umarım söylemişsiniz.  Siz söylemediyseniz Reis haftaya buraya gelecek bizzat kendisine de biz aktarırız. 

Kurban Bayramı dolayısıyla memleketine gelen atanmış Ulaştırma Bakanı M.Cahit Turhan açıklamalarıyla haberlerde yer aldı. 


Atanmış Bakanın gezisini eleştirmeyeceğim Bakanlığının devam eden inşaatlarında tabii ki incelemede bulunacak. Kendisi Bakanlığa atanmadan önce uzun yıllar Karayolları Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuştu. Seçmene sorumluluğu olmayan atanmış Bakanın yapımları durmuş olan Kırık ve Salarha Tünelleri hakkındaki açıklamalarını gerçekçi bulmuyorum. 


Rize’ye gelmişken dönüşte Reise nasıl tekmil veririm diye Güneyce ve Salarha Tüneli’ni inceleyen atanmış Bakan Turhan, Salarha tünel inşaatının yüzde 80 tamamlandığını ve 2020 sonunda hizmete gireceğini açıkladı.  


Bakanın Genel Müdür olduğu dönemde başlayan  3 km’lik Salarha tüneli yıllardır niye tamamlanamadı. Oysa Salarha Tünelinin çok sıkıntısı olduğunu Bakan ya bilmiyor ya bilmemezlikten geliyor. Tünelin Rize’de çıkacağı Dalyan mevkiinde hala yaprak sallanmıyor.  


Tünel çıkışı için kamulaştırılacak yerler ne durumda, vatandaş burada çok mağdur olacak bunu biliyor mu acaba. 


Atanmış Ulaştırma Bakanı M. Cahit Turhan Kırık Tüneli hakkında da  ‘’55 lik oranda delinmiştir. Bu tünel tamamlandığında Rize ile Erzurum 265 kilometreden 220 kilometreye düşecek ‘’deyivermiş. 


Yıllarını RİZE-ERZURUM karayolunun 12 ay ulaşıma açık olması için heba eden Erzurum dadaşı Tahsin Bayramoğlu sizlere çok seslendi. Tahsin ağabeyde mesafenin kısalacağını saatin düşeceğini haykırdı durdu ama duymadınız vesselam.  


Sn. Bakanım bunları biz yıllardır biliyoruz sen icraattan bahset. Bir yıldan fazla zamandır KIRIK Tünelinde ses seda yok yani şantiye kapalı. 


Müteahhit bırakıp gitti. 


İhale yenilenecek dendi halen bekliyoruz. 


Reisin memleketi Rize’de atıl kalan bir başka Karayolu daha var ama gören bir yetkili, etkili ve siyasi Allah’ın kulu yok. 


2014 yılında açılmaya başlanan Kendirli-Kalkandere-Derepazarı yolu Kendirli girişinde 1 kilometre yapıldı öyle kaldı. Yolda uzun süredir çalışma yok, ne zaman başlayacağına dair bir işaret emarede yok. 


Sn. Bakan bunların yapılmadığını da Ankara’ya vardığınızda Reise umarım söylemişsiniz. 


Siz söylemediyseniz Reis haftaya buraya gelecek bizzat kendisine de biz aktarırız. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi