SERTEL’DEN AA İÇİN 11 SORU

Türkiye 07.02.2020 - 20:59, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2184+ kez okundu.
 

SERTEL’DEN AA İÇİN 11 SORU

CHP İzmir Milletvekili ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu eski Başkanı Atilla Sertel Anadolu Ajansı hakkında açıklanması için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorduğu 11 sorunun cevabını bekliyor.        İnanılmaz yüksek maaşlardan, para transferiyle skandallarla çalkalanan Kızılay'ın ardından bu kez de Anadolu Ajansı gündemde. Eski Gazeteci CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yönelttiği 11 soruya ne cevap verileceği kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. CHP Milletvekili Atilla Sertel’in cevaplandırılması istenen 11 sorusu şunlar.  SORU 1: Cumhurbaşkanı’nın aylık maaşı 81 bin TL. Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı hem genel müdür maaşı alıyor, hem de yönetim kurulu başkanı maaşı… Bunun ikisinin toplamı aylık 70 bin TL. Doğru mudur?  SORU 2:Anadolu Ajansı Genel Müdür yardımcıları da ayda 30 bin TL maaş alıyorlar. Doğru mudur?  SORU 3:AA Genel Müdürü Şenol Kazancı ve yardımcıları temsil ve ağırlama gideri adı altında çok yüksek paralar harcıyorlar. Doğru mudur? Yılda ne kadar?  SORU 4:Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı, ajansın yurt dışı temsilciliklerinin olduğu ülkelerde eşi ve akrabalarının üzerine şirketler kurdurdu, bu şirketler üzerinden AA'dan işler aldı. Doğru mudur?  SORU 5:2014 yılında AA'nın başına atama ile getirilen Genel Müdür Şenol Kazancı'nın 2020 yılına gelindiğinde mal varlığında büyük artış oldu. Doğru mudur? Artış ne kadar?  SORU 6:Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Genel Müdür yardımcılarının eşlerinin altına da özel makam araçları verildi, kullanıyorlar. Bu araçlar AA'nın parasıyla kiralandı. Doğru mudur?  SORU 7:Anadolu Ajansı Genel Müdürü ile Genel Müdür yardımcıları kendilerine tahsis edilen makam otomobillerini özel işlerinde kullanıyorlar. Özel işlerini yaparken yedikleri trafik cezalarını da AA'ya ödetiyorlar. Doğru mudur?  SORU 8:Anadolu Ajansı ve TİKA iş birliği ile gerçekleştirilen projelere ajans bütçesinden 80 milyon TL aktarıldı. Doğru mudur?  SORU 9:Anadolu Ajansı'na şoför olarak giren ve hızla Medya İş Sendikası genel başkanlığına yükselen Sezai Ballı, sendikasından ayda 20 bin TL maaş alıyor. Doğru mudur?  SORU 10:Muhammed Ural Yeşil adlı kişi ABD vatandaşıdır. Pensilvanya' da oturuyor ve FETÖ liderinin toplantılarına katılıyordu. Bu kişi halen Anadolu Ajansı'nda insan kaynakları direktörü olarak çalışıyor. Doğru mudur?  SORU 11:FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle ihraç edilen TRT eski genel müdür yardımcısı Hüseyin İşler'in karısı Anadolu Ajansı muhasebe servisinde yüksek maaşla çalışıyor. Doğru mudur?  CHP Milletvekili Atila Sertel, halk bilgilensin ve gerçekler ortaya çıksın diye senin hakkında Ankara semalarına yükselen soruları önerge haline getirdi.   Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu. Yardımcı! Canı ister cevap verir. İstemezse vermez. Milletin vekili Atila Sertel sordu: 70 bin TL maaş mı alıyorsun, eşinin ve akrabalarının üzerine yurt dışında şirketler mi kurdurdun, AA'ya iş mi bağlıyorsun? Mal varlığındaki şişme ne kadar?   

CHP İzmir Milletvekili ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu eski Başkanı Atilla Sertel Anadolu Ajansı hakkında açıklanması için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorduğu 11 sorunun cevabını bekliyor. 

     
İnanılmaz yüksek maaşlardan, para transferiyle skandallarla çalkalanan Kızılay'ın ardından bu kez de Anadolu Ajansı gündemde. Eski Gazeteci CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yönelttiği 11 soruya ne cevap verileceği kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. CHP Milletvekili Atilla Sertel’in cevaplandırılması istenen 11 sorusu şunlar. 


SORU 1: Cumhurbaşkanı’nın aylık maaşı 81 bin TL. Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı hem genel müdür maaşı alıyor, hem de yönetim kurulu başkanı maaşı… Bunun ikisinin toplamı aylık 70 bin TL. Doğru mudur? 


SORU 2:Anadolu Ajansı Genel Müdür yardımcıları da ayda 30 bin TL maaş alıyorlar. Doğru mudur? 


SORU 3:AA Genel Müdürü Şenol Kazancı ve yardımcıları temsil ve ağırlama gideri adı altında çok yüksek paralar harcıyorlar. Doğru mudur? Yılda ne kadar? 


SORU 4:Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı, ajansın yurt dışı temsilciliklerinin olduğu ülkelerde eşi ve akrabalarının üzerine şirketler kurdurdu, bu şirketler üzerinden AA'dan işler aldı. Doğru mudur? 


SORU 5:2014 yılında AA'nın başına atama ile getirilen Genel Müdür Şenol Kazancı'nın 2020 yılına gelindiğinde mal varlığında büyük artış oldu. Doğru mudur? Artış ne kadar? 


SORU 6:Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Genel Müdür yardımcılarının eşlerinin altına da özel makam araçları verildi, kullanıyorlar. Bu araçlar AA'nın parasıyla kiralandı. Doğru mudur? 


SORU 7:Anadolu Ajansı Genel Müdürü ile Genel Müdür yardımcıları kendilerine tahsis edilen makam otomobillerini özel işlerinde kullanıyorlar. Özel işlerini yaparken yedikleri trafik cezalarını da AA'ya ödetiyorlar. Doğru mudur? 


SORU 8:Anadolu Ajansı ve TİKA iş birliği ile gerçekleştirilen projelere ajans bütçesinden 80 milyon TL aktarıldı. Doğru mudur? 


SORU 9:Anadolu Ajansı'na şoför olarak giren ve hızla Medya İş Sendikası genel başkanlığına yükselen Sezai Ballı, sendikasından ayda 20 bin TL maaş alıyor. Doğru mudur? 


SORU 10:Muhammed Ural Yeşil adlı kişi ABD vatandaşıdır. Pensilvanya' da oturuyor ve FETÖ liderinin toplantılarına katılıyordu. Bu kişi halen Anadolu Ajansı'nda insan kaynakları direktörü olarak çalışıyor. Doğru mudur? 


SORU 11:FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle ihraç edilen TRT eski genel müdür yardımcısı Hüseyin İşler'in karısı Anadolu Ajansı muhasebe servisinde yüksek maaşla çalışıyor. Doğru mudur? 


CHP Milletvekili Atila Sertel, halk bilgilensin ve gerçekler ortaya çıksın diye senin hakkında Ankara semalarına yükselen soruları önerge haline getirdi.  


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu. Yardımcı! Canı ister cevap verir. İstemezse vermez. Milletin vekili Atila Sertel sordu: 70 bin TL maaş mı alıyorsun, eşinin ve akrabalarının üzerine yurt dışında şirketler mi kurdurdun, AA'ya iş mi bağlıyorsun? Mal varlığındaki şişme ne kadar? 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi