Şehri karıştıran olay: CHP'li başkan, AK PARTİ'den para aldı!

Siyaset 01.08.2019 - 09:07, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2387+ kez okundu.
 

Şehri karıştıran olay: CHP'li başkan, AK PARTİ'den para aldı!

İzmir’de önceki gün yapılan CHP Menderes İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu toplantısında, mevcut CHP'li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, önceki AKP'li Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun kardeşinden 300 bin lira tutarında mazot bağışı aldıklarını açıkladı!   Egemedyası’nın haberine göre; Menderes'te CHP'li üyeler arasında "ne karşılığında 300 bin liralık mazot bağışlandı" tartışması yaratırken; kulislerde aynı zamanda müteahhit olan eski başkan Soylu'nun yaptığı inşaatlara nasıl oturma ruhsatı aldı sorusu konuşulmaya başladı!   BAŞKAN’DAN AKARYAKIT AÇIKLAMASI   Partinin 2014 yerel seçim adayı ve eski İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın da konuşma yaptığı danışma kurulu toplantısında mevcut Belediye Başkanı Mustafa Kayalar hakkındaki iddiaları yanıtladı. Kayalar, AKP’li bir önceki dönem belediye başkanı olan Bülent Soylu’dan belediyeye alınan akaryakıt bağışı konusuna açıklık getirdi. Kayalar, “Göreve geldiğimizde belediyenin borçları içinden çıkılamaz haldeydi. Sistem yürüyemez hale gelmişti. Herkesten bağış aldık. Bunu kendime değil belediyeye aldım. Hepsinin kaydı, belgesi var. Otel işletmecileri, inşaat şirketleri de bağışlar yaptı.   Menderes genelinde 3 milyon TL’lik bir bağış aldık. Eski Başkan Bülent Soylu’nun da kardeşi üzerinden yaptığı inşaatlar vardı. O da müteahhit olarak bağış yaptı. Biz, eski başkandan 10 ton akaryakıt bağışı aldık” dedi. Başkan Kayalar, Menderes Belediyesi’nin aldığı bağışların karşılığında hiç kimseye ayrıcalık tanınmadığını, iltimas geçilmediğini de sözlerine ekledi.  "Soylu'nun 2017 yılında başladığı inşaatlarda kaçak kat mı var?" sorusu kulislerde ateşli tartışmalara neden olurken; oturma ruhstalarının da mazot bağışından sonra verilmiş olması, başkan Kayalar'ı tartışmaların göbeğine çektiği bildirildi.  

İzmir’de önceki gün yapılan CHP Menderes İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu toplantısında, mevcut CHP'li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, önceki AKP'li Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun kardeşinden 300 bin lira tutarında mazot bağışı aldıklarını açıkladı!

 

Egemedyası’nın haberine göre; Menderes'te CHP'li üyeler arasında "ne karşılığında 300 bin liralık mazot bağışlandı" tartışması yaratırken; kulislerde aynı zamanda müteahhit olan eski başkan Soylu'nun yaptığı inşaatlara nasıl oturma ruhsatı aldı sorusu konuşulmaya başladı!

 

BAŞKAN’DAN AKARYAKIT AÇIKLAMASI

 

Partinin 2014 yerel seçim adayı ve eski İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın da konuşma yaptığı danışma kurulu toplantısında mevcut Belediye Başkanı Mustafa Kayalar hakkındaki iddiaları yanıtladı. Kayalar, AKP’li bir önceki dönem belediye başkanı olan Bülent Soylu’dan belediyeye alınan akaryakıt bağışı konusuna açıklık getirdi. Kayalar, “Göreve geldiğimizde belediyenin borçları içinden çıkılamaz haldeydi. Sistem yürüyemez hale gelmişti. Herkesten bağış aldık. Bunu kendime değil belediyeye aldım. Hepsinin kaydı, belgesi var. Otel işletmecileri, inşaat şirketleri de bağışlar yaptı.

 

Menderes genelinde 3 milyon TL’lik bir bağış aldık. Eski Başkan Bülent Soylu’nun da kardeşi üzerinden yaptığı inşaatlar vardı. O da müteahhit olarak bağış yaptı. Biz, eski başkandan 10 ton akaryakıt bağışı aldık” dedi. Başkan Kayalar, Menderes Belediyesi’nin aldığı bağışların karşılığında hiç kimseye ayrıcalık tanınmadığını, iltimas geçilmediğini de sözlerine ekledi.  "Soylu'nun 2017 yılında başladığı inşaatlarda kaçak kat mı var?" sorusu kulislerde ateşli tartışmalara neden olurken; oturma ruhstalarının da mazot bağışından sonra verilmiş olması, başkan Kayalar'ı tartışmaların göbeğine çektiği bildirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi