Samsun'da suya yüzde 25 zam

Rize 23.05.2019 - 17:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2046+ kez okundu.
 

Samsun'da suya yüzde 25 zam

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Kurulu'nda, suda yüzde 25, sayaç bakım ücretinde ise yüzde 150 artış yapılması ile ilgili teklifi onaylandı.    Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) 2019 yılı 1. Genel Kurulu bugün Cumhuriyet Meydanı’ndaki Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda, SASKİ’nin suda yüzde 25, sayaç bakım ücretinde ise yüzde 150 artış yapılması ile ilgili ve 140 Milyon TL bedelli olmak üzere ‘SASKİ’nin İller Bankası A.Ş. ve diğer bankalardan ve kredi veren finans kuruluşlarından kredi kullanılması’ ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Demir, gerçekten parası olmadığı için su faturasını ödeyemeyenleri tespit ederek, faturalarını belediye bütçesinden ödeyeceklerini açıkladı. 30   BÜYÜKŞEHİR'DE EN UCUZU SAMSUN   Mustafa Demir, oylama öncesi yaptığı açıklamada, geçmişte alınan yüzde 15'lik indirim bedelini hatırlatarak, "Bu düzenleme SASKİ'ye aylık 4.5 milyon liralık bir yük getirmiştir. Geçmişte yapılan bu düzenleme SASKİ'yi aylardır büyük zarar uğratmaktadır. Bu indirim yapıldığında Samsun zaten 30 büyükşehir içerisinde suyu en ucuz kullanan kentti. Samsun'umuzun her köşesine hizmet götürmekle yükümlü SASKİ'nin görevlerini yerine kesintisiz götürmesi için alınması gereken bir kararı bu gün alıyoruz" diye konuştu.   ’PARALARINI BİZ ÖDEYECEĞİZ’   31 Mart 2019 yerel seçim kampanyalarında da ‘parası olmayan kimse mağdur edilmeyecek’ dediğini hatırlatan Başkan Demir, “Samsun’da SASKİ’yi çok verimli hale getirmek durumundayız, kendi içerisindeki dönüşümü sağlamalıyız. SASKİ’nin, ilave atılımlarla birlikte bu konuda Türkiye’nin en iyi yatırım yapan şehri noktasında bize ciddi anlamda güç katacaktır. Parası olmadığı için, gerçekten faturasını ödeyemediği için kimse susuz bırakılmayacak. Bu konu ile ilgili olarak tespit çalışması yapacağız, SASKİ’den değil ancak belediyemizin kendi kaynakları üzerinden o vatandaşlarımızın paralarını biz ödeyeceğiz. Bunun da taahhütünü veriyorum. Burada emekli, dar gelirli, asgari ücrete çalışan insanlarımızı mağdur etmek gibi bir niyetimiz kesinlikle yoktur” şeklinde konuştu.   ‘UCUZ VE KALİTELİ SU KULLANACAĞIZ’   “Yoktan var etmek yalnızca Allah’a mahsustur” diyen Başkan Demir, "Tüm Samsunlu hemşehrilerimize buradan taahhüt ediyorum; buradan en kaliteli ve nitelikli suyu en ucuz kullandırma noktasında gayretimiz devam edecek. Zannediyorum dönem sonu bitmeden de Türkiye’de büyükşehirlerin arasındaki bu hedefimize ulaşacağız.” diye konuştu.  F

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Kurulu'nda, suda yüzde 25, sayaç bakım ücretinde ise yüzde 150 artış yapılması ile ilgili teklifi onaylandı. 

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) 2019 yılı 1. Genel Kurulu bugün Cumhuriyet Meydanı’ndaki Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda, SASKİ’nin suda yüzde 25, sayaç bakım ücretinde ise yüzde 150 artış yapılması ile ilgili ve 140 Milyon TL bedelli olmak üzere ‘SASKİ’nin İller Bankası A.Ş. ve diğer bankalardan ve kredi veren finans kuruluşlarından kredi kullanılması’ ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Demir, gerçekten parası olmadığı için su faturasını ödeyemeyenleri tespit ederek, faturalarını belediye bütçesinden ödeyeceklerini açıkladı. 30

 

BÜYÜKŞEHİR'DE EN UCUZU SAMSUN

 

Mustafa Demir, oylama öncesi yaptığı açıklamada, geçmişte alınan yüzde 15'lik indirim bedelini hatırlatarak, "Bu düzenleme SASKİ'ye aylık 4.5 milyon liralık bir yük getirmiştir. Geçmişte yapılan bu düzenleme SASKİ'yi aylardır büyük zarar uğratmaktadır. Bu indirim yapıldığında Samsun zaten 30 büyükşehir içerisinde suyu en ucuz kullanan kentti. Samsun'umuzun her köşesine hizmet götürmekle yükümlü SASKİ'nin görevlerini yerine kesintisiz götürmesi için alınması gereken bir kararı bu gün alıyoruz" diye konuştu.

 

’PARALARINI BİZ ÖDEYECEĞİZ’

 

31 Mart 2019 yerel seçim kampanyalarında da ‘parası olmayan kimse mağdur edilmeyecek’ dediğini hatırlatan Başkan Demir, “Samsun’da SASKİ’yi çok verimli hale getirmek durumundayız, kendi içerisindeki dönüşümü sağlamalıyız. SASKİ’nin, ilave atılımlarla birlikte bu konuda Türkiye’nin en iyi yatırım yapan şehri noktasında bize ciddi anlamda güç katacaktır. Parası olmadığı için, gerçekten faturasını ödeyemediği için kimse susuz bırakılmayacak. Bu konu ile ilgili olarak tespit çalışması yapacağız, SASKİ’den değil ancak belediyemizin kendi kaynakları üzerinden o vatandaşlarımızın paralarını biz ödeyeceğiz. Bunun da taahhütünü veriyorum. Burada emekli, dar gelirli, asgari ücrete çalışan insanlarımızı mağdur etmek gibi bir niyetimiz kesinlikle yoktur” şeklinde konuştu.

 

‘UCUZ VE KALİTELİ SU KULLANACAĞIZ’

 

“Yoktan var etmek yalnızca Allah’a mahsustur” diyen Başkan Demir, "Tüm Samsunlu hemşehrilerimize buradan taahhüt ediyorum; buradan en kaliteli ve nitelikli suyu en ucuz kullandırma noktasında gayretimiz devam edecek. Zannediyorum dönem sonu bitmeden de Türkiye’de büyükşehirlerin arasındaki bu hedefimize ulaşacağız.” diye konuştu.  F

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi