Samsun’da çocukların 'Okul Dışarıda Günü' sevinci

Eğitim 24.05.2019 - 14:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2051+ kez okundu.
 

Samsun’da çocukların 'Okul Dışarıda Günü' sevinci

SAMSUN Ziya Esen Anaokulu velileri, öğretmenleri ve öğrencileri, düzenlenen ‘Okul Dışarıda Günü’ etkinlikleri kapsamında oyun oynadı, gönüllerince eğlendi.  Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 23-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ‘Okul Dışarıda Günü’ etkinliği, Samsun’da ‘Okul her zaman her yerde ve herkese’ sloganıyla yapıldı. Etkinlik kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Ziya Esen Anaokulu öğrencilerinin etkinliğine katılarak birlikte oyun oynadı. Geleneksel çocuk oyunlarının oynandığı etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’de, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, halat çekme gibi oyunları öğrencilerle birlikte oynadı.   Etkinlik hakkında bilgi veren Esen, “Etkinlik kapsamında ailelerin de aktif rol alacağı veya sadece ailelerin oynayıp çocukların izleyeceği oyunların oynatılmasına özen gösterilecek. Hafta boyunca oyunun ve açık havada bulunmanın değeri konusunda çocuklar, eğitimciler ve ailelerin dikkatini çekecek etkinlikler yapılacak. ‘Çocukların Gözünden Oyun’ konulu sergiler düzenlenecek. Öğretmen ve ailelere yönelik olarak oyunun ve açık havanın çocuğun hayatındaki önemine vurgu yapılacak. Eskiden, şimdi ve gelecekte oyun, oyunlar değişiyor, konularında eğitim faaliyetleri düzenlenmesine özen gösterilecek” dedi.  

SAMSUN Ziya Esen Anaokulu velileri, öğretmenleri ve öğrencileri, düzenlenen ‘Okul Dışarıda Günü’ etkinlikleri kapsamında oyun oynadı, gönüllerince eğlendi.  Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 23-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ‘Okul Dışarıda Günü’ etkinliği, Samsun’da ‘Okul her zaman her yerde ve herkese’ sloganıyla yapıldı. Etkinlik kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Ziya Esen Anaokulu öğrencilerinin etkinliğine katılarak birlikte oyun oynadı. Geleneksel çocuk oyunlarının oynandığı etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’de, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, halat çekme gibi oyunları öğrencilerle birlikte oynadı.

 

Etkinlik hakkında bilgi veren Esen, “Etkinlik kapsamında ailelerin de aktif rol alacağı veya sadece ailelerin oynayıp çocukların izleyeceği oyunların oynatılmasına özen gösterilecek. Hafta boyunca oyunun ve açık havada bulunmanın değeri konusunda çocuklar, eğitimciler ve ailelerin dikkatini çekecek etkinlikler yapılacak. ‘Çocukların Gözünden Oyun’ konulu sergiler düzenlenecek. Öğretmen ve ailelere yönelik olarak oyunun ve açık havanın çocuğun hayatındaki önemine vurgu yapılacak. Eskiden, şimdi ve gelecekte oyun, oyunlar değişiyor, konularında eğitim faaliyetleri düzenlenmesine özen gösterilecek” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi