Sakarya'da şiddetli deprem! İstanbul'da da hissedildi

Türkiye 02.06.2019 - 17:12, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2617+ kez okundu.
 

Sakarya'da şiddetli deprem! İstanbul'da da hissedildi

Kandilli verilerine göre merkez üssü Sakarya Hendek'te 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre ise, depremin şiddetinin 4.6 olduğu bildirildi. Sakarya Hendek'te meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedildi.   AFAD'dan yapılan açıklamada, Sakarya'nın Hendek ilçesinde saat 16:08'de 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem İstanbul'da da hissedildiğini bildirdi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) ise, depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı.   HENDEK KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN  AÇIKLAMA   Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu, yaptığı açıklamada, "Bize ulaşan olumsuz bir durum yok" dedi.   Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  ilçede herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, "Şu ana kadar bildirilen  herhangi bir can kaybı ve hasar yok. Olayın verdiği tedirginlikle insanlar  evlerinden çıktı haliyle. Şu an itibarıyla kontrollerimizi yaptık, herhangi bir  olumsuz yok." diye konuştu.   Bu arada deprem anı, bir giyim mağazasının güvenlik kameralarınca  kaydedildi. Görüntülerde, deprem sırasında vatandaşların dışarı kaçması yer  alıyor.   BÜYÜK PANİK   Deprem anında korkarak dışarı çıktığını belirten Birol Özkurt, “Ben Adapazarlıyım, emekliyim. Biraz önce bir sallantı oldu. Çoğu kişi sallantıyı hissetti. Evdekiler beni aradı ve deprem olduğunu söyledi onlar da hissetmişler, baya bir sallandık. 1999 depreminde yaşadıklarımızı aynı yaşamış gibi hissettik. Herkes sokağa çıktı, herkes tedirgin halde” dedi.

Kandilli verilerine göre merkez üssü Sakarya Hendek'te 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre ise, depremin şiddetinin 4.6 olduğu bildirildi.

Sakarya Hendek'te meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedildi.
 
AFAD'dan yapılan açıklamada, Sakarya'nın Hendek ilçesinde saat 16:08'de 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem İstanbul'da da hissedildiğini bildirdi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) ise, depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı.
 
HENDEK KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN  AÇIKLAMA
 
Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu, yaptığı açıklamada, "Bize ulaşan olumsuz bir durum yok" dedi.
 
Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  ilçede herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, "Şu ana kadar bildirilen  herhangi bir can kaybı ve hasar yok. Olayın verdiği tedirginlikle insanlar  evlerinden çıktı haliyle. Şu an itibarıyla kontrollerimizi yaptık, herhangi bir  olumsuz yok." diye konuştu.
 
Bu arada deprem anı, bir giyim mağazasının güvenlik kameralarınca  kaydedildi. Görüntülerde, deprem sırasında vatandaşların dışarı kaçması yer  alıyor.
 
BÜYÜK PANİK
 
Deprem anında korkarak dışarı çıktığını belirten Birol Özkurt, “Ben Adapazarlıyım, emekliyim. Biraz önce bir sallantı oldu. Çoğu kişi sallantıyı hissetti. Evdekiler beni aradı ve deprem olduğunu söyledi onlar da hissetmişler, baya bir sallandık. 1999 depreminde yaşadıklarımızı aynı yaşamış gibi hissettik. Herkes sokağa çıktı, herkes tedirgin halde” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi