Safranbolu'da yoğunluk yaşanmadı 

Karadeniz 06.06.2020 - 20:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1922+ kez okundu.
 

Safranbolu'da yoğunluk yaşanmadı 

KARABÜK'ün tarihi ilçesi Safranbolu'ya, seyahat kısıtlamasının kalkmasına rağmen hafta sonu az sayıda tatilci geldi.     1 Haziran itibarıyla başlayan normalleşme sürecinin ardından Safranbolu'da turizm haraketliliği beklenirken, ilçeye az sayıda tatilci geldi. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin geldiği UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Osmanlı'dan kalan cami, han, hamam, köprü ve çeşmeleri, tarihi konak ve evleriyle ünlü tarihi kent Safranbolu istenilen ilgiyi görmedi. Tarihi kente gelen ziyaretçiler yürüyüş yaparak ve bol bol fotoğraf çekti. Kimileri ise boş kalan Hıdırlık Tepesindeki sakinliği fırsat bilerek kahvaltı yaptı. Lokum İşletmecisi Nurhayat Yüksel, "Kısıtlamanın kaldırılmasının ardından dükkanlarımızı açtık. Hareketlenme olacak herhalde. Uzun bir sessizliğin ardından 3-4 günlük bu kalabalık bile bizleri çok mutlu etti. Misafirlerimiz Safranbolu’ya bekliyoruz" dedi.  

KARABÜK'ün tarihi ilçesi Safranbolu'ya, seyahat kısıtlamasının kalkmasına rağmen hafta sonu az sayıda tatilci geldi.  

 

1 Haziran itibarıyla başlayan normalleşme sürecinin ardından Safranbolu'da turizm haraketliliği beklenirken, ilçeye az sayıda tatilci geldi. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin geldiği UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Osmanlı'dan kalan cami, han, hamam, köprü ve çeşmeleri, tarihi konak ve evleriyle ünlü tarihi kent Safranbolu istenilen ilgiyi görmedi. Tarihi kente gelen ziyaretçiler yürüyüş yaparak ve bol bol fotoğraf çekti. Kimileri ise boş kalan Hıdırlık Tepesindeki sakinliği fırsat bilerek kahvaltı yaptı. Lokum İşletmecisi Nurhayat Yüksel, "Kısıtlamanın kaldırılmasının ardından dükkanlarımızı açtık. Hareketlenme olacak herhalde. Uzun bir sessizliğin ardından 3-4 günlük bu kalabalık bile bizleri çok mutlu etti. Misafirlerimiz Safranbolu’ya bekliyoruz" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi