RTEÜ 'de Çay Çalıştayı Düzenlendi

Rize 24.10.2019 - 10:19, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1583+ kez okundu.
 

RTEÜ 'de Çay Çalıştayı Düzenlendi

RTEÜ 'de  Çay Çalıştayı Düzenlendi Rize'de RTE Üniversitesi  Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Çay Çalıştayı yoğun bir katılım ile 17-18 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlendi. Yükseköğretim Kurulu ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının birlikte yürüttükleri “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma” programı kapsamında Üniversitemiz 2018 yılında çay alanında pilot üniversite olarak seçildi. Üniversitelerin içinde bulundukları bölgenin sorunlarıyla ilgilenmesi ve topluma her açıdan yol gösterici olması ilkesinden hareket eden Üniversitemiz son yıllarda çay konusunu öncelikli araştırma alanı kapsamına aldı ve bu konudaki projelere destekleme önceliği verdi. Çay konusunda pilot üniversite olarak belirlenmesinden sonra da bu konudaki çalışmalarını artırarak devam ettirmektedir. Bu çalışmalardan bir tanesi de 17-18 Ekim 2019 tarihinde düzenlenen çay çalıştayıdır. Çalıştaya ülkemizin değişik Üniversitelerinde görev yapan ve çay konusunda çalışmaları bulunan akademisyenler ile sektör temsilcileri davet edildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Konferans Salonu’ndaki ilk günkü programa Rize Vali Yardımcısı Abdullah ŞEN, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali BİLGİN ve Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Adnan YILMAZ ve Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım ÖREM, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret AKSOY, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Dr. Turgay TURNA, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet ERDOĞAN, Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul OKUMUŞ, kamu kurumları ile özel sektör ve STK temsilcileriyle üreticiler ve akademisyenler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali BİLGİN konuşmasında YÖK’ün bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma programı hakkında ayrıntılı bilgi verdikten sonra, Üniversitemizde ihtisaslaşma dönemi öncesinde ve ihtisaslaşma döneminden sonra yapılan çalışmalar, yapılması düşünülen projeler ve oluşturulan kurumsal yapı hakkında bilgiler verdi. Vali Yardımcısı Abdullah ŞEN de çayın bölge ve ülke için öneminden bahsederek yapılan ve yapılacak çalışmaların bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olması dileklerinde bulundu.  Programın devamında farklı üniversitelerde çay alanında araştırma yapan öğretim üyelerinin ve üniversitemizde yürüyen TÜBİTAK KAMAK-1007 projesinin sunumlarının yapıldığı iki oturum gerçekleşti.   Üniversitemiz Sosyal Tesisindeki ikinci gün çalışmaları sabah 09:00 da başlayıp akşam 17:00 ye kadar devam etti. Kapalı oturum şeklinde 5 farklı masada akademisyenler, ÇAYKUR temsilcileri, özel sektör temsilcileri, STK temsilcileri ve diğer paydaşlardan oluşan ve çok geniş bir yelpazede konuların ele alındığı davetli 70 kişinin katılımıyla çalışmalara devam edildi. Gün boyu yapılan değerlendirmeler neticesinde saat 15.30 da değerlendirme toplantısı düzenlenerek çalıştayın sonuçları değerlendirildi.

RTEÜ 'de  Çay Çalıştayı Düzenlendi


Rize'de RTE Üniversitesi  Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Çay Çalıştayı yoğun bir katılım ile 17-18 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlendi.


Yükseköğretim Kurulu ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının birlikte yürüttükleri “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma” programı kapsamında Üniversitemiz 2018 yılında çay alanında pilot üniversite olarak seçildi. Üniversitelerin içinde bulundukları bölgenin sorunlarıyla ilgilenmesi ve topluma her açıdan yol gösterici olması ilkesinden hareket eden Üniversitemiz son yıllarda çay konusunu öncelikli araştırma alanı kapsamına aldı ve bu konudaki projelere destekleme önceliği verdi. Çay konusunda pilot üniversite olarak belirlenmesinden sonra da bu konudaki çalışmalarını artırarak devam
ettirmektedir. Bu çalışmalardan bir tanesi de 17-18 Ekim 2019 tarihinde düzenlenen çay çalıştayıdır. Çalıştaya ülkemizin değişik Üniversitelerinde görev yapan ve çay konusunda çalışmaları bulunan akademisyenler ile sektör temsilcileri davet edildi.


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Konferans Salonu’ndaki ilk günkü programa Rize Vali Yardımcısı Abdullah ŞEN, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali BİLGİN ve Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Adnan YILMAZ ve Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım ÖREM, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat
Fikret AKSOY, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Dr. Turgay TURNA, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet ERDOĞAN, Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul OKUMUŞ, kamu kurumları ile özel sektör ve STK temsilcileriyle üreticiler ve akademisyenler katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali BİLGİN konuşmasında YÖK’ün bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma programı hakkında ayrıntılı bilgi verdikten sonra, Üniversitemizde ihtisaslaşma dönemi öncesinde ve ihtisaslaşma döneminden sonra yapılan çalışmalar, yapılması düşünülen projeler ve oluşturulan kurumsal yapı hakkında bilgiler
verdi.


Vali Yardımcısı Abdullah ŞEN de çayın bölge ve ülke için öneminden bahsederek yapılan ve yapılacak çalışmaların bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olması dileklerinde bulundu. 


Programın devamında farklı üniversitelerde çay alanında araştırma yapan öğretim üyelerinin ve üniversitemizde yürüyen TÜBİTAK KAMAK-1007 projesinin sunumlarının yapıldığı iki oturum gerçekleşti.

 

Üniversitemiz Sosyal Tesisindeki ikinci gün çalışmaları sabah 09:00 da başlayıp akşam 17:00 ye kadar devam etti. Kapalı oturum şeklinde 5 farklı masada akademisyenler, ÇAYKUR temsilcileri, özel sektör temsilcileri, STK temsilcileri ve diğer paydaşlardan oluşan ve çok geniş bir yelpazede konuların ele alındığı davetli 70 kişinin katılımıyla çalışmalara devam edildi. Gün boyu yapılan
değerlendirmeler neticesinde saat 15.30 da değerlendirme toplantısı düzenlenerek çalıştayın sonuçları değerlendirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi